Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 BBP İl Başkanı Talip Bayburtlu nun açıklaması

BBP İl Başkanı Talip Bayburtlu nun açıklaması
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.01.2014 - 11:34:07 


Büyük Birlik Partisi Yalova İl Başkanı Talip Bayburtlu yaptığı yazılı açıklama ile Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal ın projelerini eleştirdi.

 
 
 
HAYALİ PROJELERDEN TRAMBÜS MÜ? HAYALBÜS MÜ?
 
Yalova belediye başkanımızın her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim dönemin dede muhteşem projeler diye kamuoyuna açıkladığı gerçekleşmesi mümkün olmayan trambüs projesi halkımızın kulağına hoş gelen, cazip olan bir proje imiş gibi sunularak halkımız kandırılmakta, uyutulmak istenmekte.
 
Yalova’da yaşayan herkes yıllardır hayali icraatlarla kandırılıp oy isteyenlere inanmak mecburiyetinde bırakılmıştır. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak Yalova’da oynanan ucuz siyasi oyunları halkımıza sunan siyasileri ikaz etmek biz<Büyük Birlik Partisi olarak inancımız ve misyonumuz gereğidir. Halkımızın aldatılmasına, kandırılmasına, yetim hakkının yenmesine, kamu malının peşkeş çekilmesine dün olduğu gibi bugünde karşı durduk, duracağız.
Yalova mevcut belediye başkanımızın Yalova halkına sunmuş olduğu 15 km.lik trambüs(hayalbüs) hattı Türkiye’nin milyonluk şehirlerinden kaç tanesinde hizmet veriyor,kaç belediye başkanı bu hayalbüs sistemini seçmenine muhteşem proje olarak sunuyor düşünmek lazım. Hele hele trafik sorunları ile boğuşan, içinden çıkılmaz hale gelen ulaşım sisteminde hiç bir çare bulamayan, çözüm üretemeyen, yapboz sistemi ile trafiği idare etmeye çalışan siyasetçilerin Yalova halkına çözüm diye sundukları bu hayal projenin ne denli gerçekçi olduğunu, uygulanabilirliğinin ne derece gerçekleşeceğini sırf oy kaygısı ile sunulan bu tip hayali projelerle Yalova halkının nasıl kandırılmak istendiğini düşünmek lazım.
 
Yalova belediyesinin belediye bütçesi dikkate alındığında bu projenin uygulanabilinir hiç bir yanının olmadığı aşikârdır. Şöyle ki Yalova belediyesinin tahmini bütçesi 100 milyon olduğu söyleniyor, pik (yolcunun en yoğun olduğu) saatlerde saatte 10 bin yolcu taşınacağı hesap edildiğinde yaklaşık 15 trambüs alınması gerekiyor ki bununda maliyeti yaklaşık olarak altyapısı ile birlikte 40 milyon TL yapmakta. Eğer bu hayali proje gerçekleşirse bu harcamaların kimler tarafından yapılacağı, kimlere ne rant getireceğini düşünmek lazım.
 
Alınacak bu hayalbüslerin mevcut minübüscü esnafını yok saymak değilmidir, minübüscü esnafı bilinçli bir şekilde zamanla trafikten el mi çektirilecek düşünmek lazım. Yıllarca sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar dakikalı sistemle çalışan minübüscü esnafını zora sokarak, hiçe sayarak Yalova halkına hayalmi sunuluyor, Yalova halkı kandırılıyormu düşünmek lazım. Yalova’da mevcut bulunan minübüscüler odası, servisçiler odası, taksici esnafı bu sistemin çarkında öğütülüp, un ufak edilip yok edilmeye mi çalışılıyor.
Hayaller üretip, ürettikleri hayallere kendilerinin bile inanmadığı yerel yöneticiler sırf seçmene şirin görünebilmek, oy devşirebilmek adına ucuz siyasi argümanlarla Yalova seçmeninden nasıl oy isteyebiliyorlar düşünmek lazım. Daha öncede organik ulaşım adı altında Yalova yolları dubalarla çevrildi sözde bisiklet yolları yapıldı zaten dar olan Yalova Cadde ve sokakları içinden çıkılmaz bir hal aldı, ambulanslar geçemez oldu, birde düşünün Allah korusun bir afet anında Yalova trafiği ne hale gelir, trafik bir kaç dakikada nasıl kitlenir düşünmek lazım.
 
Seçim çalışmalarında belediye başkanının yanında yer alan bazı oda başkanlarımız bugün siyasetçi olarak halkın karşısına yapamayacakları vaatleri vermekle ne yapmaya çalışıyorlar, özelliklede komisyonda görev yapanlar trafikle ilgili nedense hep şikâyetçi konumunda oluyorlar, tavşana kaç tazıya tut taktiği ile halkımızla adeta alay ediyorlar, nedenini düşünmek lazım. Makamlar icraat yeridir, şikâyet ise aciz politikacıların sığınacakları limanlardır. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak her zaman halkın menfaatlerini koruduk, halkımızın aldatılmasına dün izin vermedik bugünde vermeyeceğiz, bazı kralcılar rahatsız olsa bile.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

1931 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
17  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4049 32.4632
  Euro 20.9184 21.0570
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.