Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Koçal, Paşakent Mah. Seçmenleriyle

Koçal, Paşakent Mah. Seçmenleriyle
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.01.2014 - 23:50:25 


Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve yeni dönemde yapılacak projelerle ilgili bilgilendirme toplantılarına Paşakent Mahallesinden başladı

 
 
 
 
Kardelen İlkokulu Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve eşi Suna Koçal, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile mahalle sakinleri katıldı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, yaptığı açılış konuşmasında; “Salonu görünce heyecanlandım. Paşakent’deki bu ilgi ve alaka beni mutlu etti. Hepimiz bu şehrin sakinleriyiz. Beraber yaşıyoruz, bu şehri beraber yöneteceğiz, birlikte karar vereceğiz. Yapılanları zaten görüyorsunuz ama bundan sonrası çok önemli. Sorunları iyi biliyoruz. Sizlere anket yaparak sorduk. Önemli projelerimiz var. Sizlerin de fikirlerinizi önemsiyoruz. Bizlere önerilerinizi formlarla bildirin. Hayallerinize önem veriyoruz” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 500 DÖNÜM ARSA ÜRETTİK”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise, mevcut çalışmalar ve yeni dönem için altyapısı hazırlanan, bakanlıklardan izinleri alınmış projelerle ilgili geniş bilgiler verdi. Başkan Koçal, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 1 ay sürecek ve her mahallemizde bütün seçmenlerimizle olacak buluşma programımıza Paşakent Mahallesi ile ‘Bismillah’ diyoruz. Durmadan koşacağız. Yalova halkına hem hizmetleri, hem de projeleri anlatmaya çalışacağız. İki tane husus var belediye yönetiminde. Birincisi; tabii ki yönetim becerisi. Ama ikinci önemli bir husus vardır. Bu yönetimi ne ile hangi para ile yapacaksın? Yalova Belediyesi’nin geçtiğimiz 5 yıldaki toplam bütçesi 300 trilyon civarında. Başarılı yönetilen bir belediye, bütçesinin en fazla %20’si ile yatırım yapar. Eğer biz başarıyla yönetmişsek 5 yılda 60 trilyonluk yatırım yapmış olmamız gerekirdi. Biz, 230 trilyonluk yatırım yaptık diyoruz. Nasıl oluyor bu? Bu kaynakları nasıl bulduk, önemli olan bu. Ortaya koyduğumuz projeler en az 500-600 trilyon değerinde. Peki, nereden bulunacak bu kaynak? Önemli olan soru bu. Yaklaşık 10 aydır iktidar partisiyle beraber hareket ediyoruz. Ancak hiçbir belediyeye sen bendensin diyerek ilave para yollamazlar. Ama ne olur siz proje yaparsınız, vizyon koyarsınız, üretirsiniz onun onayını alırsınız. Yalova Belediyesi imar planı yaparak, değerlendirerek kaynak üretir. Bazıları eleştiriyor Yalova Belediyesi arsa satıyor diyor. Evet geçmiş 5 yılda 100 dönüme yakın arsa satmışız. Bakın söylüyorum. Ama maharet 100 dönümü satarken daha fazlasını yerine koymaktır. 100 dönümü satarken, 500 dönümün üzerinde arsayı Yalova Belediyesi’ne kazandırmışım. Eğitim kampüsü yapılacak. Sadece orası için 200 dönümün üstünde yer ürettim Yalova Belediyesi olarak.

“YER ÜRETMEZSENİZ ASGARİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAZSINIZ”

Spor yatırımlarından bahsediyoruz. O projenin finansmanı kendi içinde. Yaklaşık 150 trilyonluk proje o. Ama o para Ankara’dan verilmeyecek. Belediye bütçesinden de çıkmayacak o para. O parayı proje içerisinde kendi finans organizasyonuyla halledeceğiz. Yani işin özü şu. Para lazım, iyi yönetmek lazım. Ama parayı üretecek kaynağı oluşturmak lazım. Bunları yapmazsanız asgari ihtiyaçlarınızı ya karşılarsınız ya karşılamazsınız. Yalova şuanda 110 Bin. Körfez Köprüsü yapılıyor. İstanbul’a 15 dakikada gideceğiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Nüfusumuz 2 kat artacak, Yalova büyüyecek. Gelecek yıllarda toplam 500 trilyonluk bütçenin 100 trilyonuyla altyapınızı yapamazsınız.

“PUZZLE GİBİ PARÇA PARÇA DÜŞÜNÜP BÜTÜNÜN HAYALİNİ KURDUK”

Bu projeleri nasıl üretiyoruz? Akşam rüyasını gördüklerimizi mi yapacağız diyoruz, tabii ki hayır. Yalova il olduktan sonra Yalova’nın geleceği adına hangi sektörler teşvik edilmeli dedik. Puzzle oyunu gibi parça parça düşünüp bütün parçanın hayalini kurduk. Ortaya büyük fotoğraf çıktığında hayalimizdeki o Mutlu Yalova ortaya çıkacak diyoruz. Dün yaptığımız da yarın yapacağımızda bütünsellik içerisinde. Önce insan dedik. Önce insana hizmet için bir plan koyduk ortaya.

“BUZ PATENİ SALONU PAŞAKENT’İ HAREKETLENDİRECEK”

Yalova Belediyesi tarafından yapılacak spor yatırımları çerçevesinde buz pateni ve curling salonunun Paşakent Mahallesi’nde planlamasının sebebini bölgeyi hareketlendirmek olduğunu söyleyen Başkan Koçal; “Sizlerden en çok mahallenizin sakinliği ve etkinlik eksikliği konusunda şikayetler gelirdi. İşte bu yüzden Türkiye’de sadece Erzurum’da olan buz pateni ve curling salonunu Yalova’da Paşakent Mahallemizde planladık. Bütün Yalova, bütün bölge Paşakent’e gelecek. Burada planladığımız futbol sahası mahalle sakinlerine hitap edecek” dedi.

“15 YILDIR HALK ÖNÜNDEYİM ALEYHİMDE SONUÇLANMIŞ DAVAM YOK”

Diğer partilerin ve adayların sizlerin önüne projelerle gelmesini isterdim. Belki bizim aklımıza gelmeyen güzel projeler üretilirdi. El elden üstündür. ‘Benim projem bu, parasını şöyle bulacağım’ demelerini isterdim. 100 trilyonluk yatırım bütçesiyle nasıl 500 trilyonluk yatırım yapacağımı sizlerle paylaşıyorum. Ama tahmin ediyorum, daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum maalesef böyle bir şey yapmayacaklar. Ya ideolojik kavga üretecekler ya da siyasal çatışma üretecekler. Bizim ideolojilere tabii ki saygımız var. Ama bu milletin projeye, hizmete ihtiyacı var. Ben bütün Yalova’dan destek istiyorum. Seçim kazanma kaygımız yok. Bunu anketlerle de gördük. Ben tecrübemize, bilgimize güvenen bütün Yalova halkının oyunu almak istiyorum. Ne yapacaklar size söyleyeyim. Çünkü işaretleri verildi. Çamur atacaklar, karalama yapacaklar. Eski seçimlerde yapıldı benden daha iyi biliyorsunuz. Alnımız ak, biz bugün çıkmadık piyasaya. 1999 yılından beri bizim cibilliyetimizi, soyumuzu herkes bilir. Geçen hafta dergimizde malvarlığımı açıkladım. 1999 yılında ne malvarlığım varsa bugünkü malvarlığım onun %25 altında. Bundan gocunmuyorum, şeref kabul ediyorum. Yine karalama yapacaklar. Açık açık beyan ediyorum. Keşke, bunu yapmasalar, projelerle gelseler ama çaresizlik işte. Lütfen, o malvarlığımı beyan ettiğim dergileri saklayın. 15 yıldır halk önündeyim. Şuana kadar aleyhimde cezalanmış bir tane davam yok. Soruşturma aşamasında bir tane davam yok. Hukukta olan davam var mı? 1 tane var. O da, birkaç ay önce Hacımehmet Ovası’nda tenis kortlarıyla ilgili. Sebebi şu, encümenden tenis kulübüne yaptığımız kiralamayı yine encümenden fesih ettiğimiz için. Bu konuda da bir sıkıntı olmaz.”

Paşakent Mahallesi sakinleri Başkan Koçal’ı konuşmasından sonra uzun süre alkışladılar. Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a başarılar dilediler.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SEÇİM HABERLERİ

1956 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
23  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.