Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Metin DAĞ yeni dönem projelerini açıkladı

Metin DAĞ yeni dönem projelerini açıkladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.12.2013 - 15:05:00 


Radyo Gözde de canlı olarak yayınlanan Enine Boyuna programına konuk olan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, yeni dönem projelerini anlattı.

 
 
 
 
92.2 frekansından yayın yapan Radyo Gözde’de Kutsi Aksay, Nedim Güler ve Bülent Güler’in hazırladığı Enine Boyuna programına canlı yayın konuğu olan Başkan Metin Dağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını ve kendini Çiftlikköy’e adadığını ifade eden Metin Dağ, “15 yıl önceki Çiftlikköy’de bu işe başladığım zamanla bugünü bilenler bir fotoğrafını çeksin, her şey ortada. Tabi ki büyüklerimizin, benden önceki belediye başkanının, hepsinin bir emeği vardır. Ama biz seçimlere girerken bir sloganımız vardı; Çiftlikköy’ü pırıl pırıl yapacağız demiştik. O birinci neden. İkincisi kapımız hiç kapanmayacak, vatandaş rahatlıkla kapımızdan içeri girecek, çayını içecek, derdini anlatacak. Neden Metin Dağ seçiliyorun cevabı aslında burada saklı. Vatandaş 24 saat bana cepten ulaşabileceğini, görüşebileceğini biliyor” diye konuştu.

“ETİBANK TESİSLERİNİ HALKIN HİZMETİNE MUTLAKA AÇACAĞIM”

“Yapmak isteyip de hayata geçiremediğiniz, bir sonraki dönemde mutlaka yapacağım dediğiniz bir proje var mı” şeklindeki bir başka soruya yanıt veren Başkan Dağ, ilk olarak hedefinde yıllarca atıl durumda bulunan Etibank tesislerine el atmak olduğunu söyledi. Dağ, şöyle konuştu:

“Etibank kampının iç turizme hitap edecek şekilde günübirlik tesislerin faaliyete geçip halkımıza hizmet etmesi için yıllarca uğraştım ama maalesef siyasi engellere takıldık. Bunu yapamadık. Şu anda içler acısı bir vaziyette bu tesis orada duruyor. Orası Turizm Bakanlığına tahsis edildi, ama anladığım kadarıyla onlar da ihale yaptı başarılı olunamadı. Sebebini bilmiyorum ama ondan sonra da bir çalışmanın olmadığını görüyorum. Zaman zaman bu bana soruluyor. Oranın akıbetinin ne olacağını ben kestiremiyorum. Ama önümüzdeki dönem, burayla ilgili her ne olursa olsun, ne engel olursa olsun önünde, ama belediye olarak ama bakanlık olarak bunu çözümleyeceğim. İnsanların hizmetine orayı açacağım”

“2014-2015’E ÜNİVERSİTE BİNASINI YETİŞTİRİRİZ”

Yalova Üniversitesi’nin neden Çiftlikköy’de bir fakültesinin olmadığına dair soruya da yanıt veren Metin Dağ, “Bizim rektörle aramızda hiçbir sorun yok. Üniversite binası için ilk tercihimiz Etibank ama, orası olmazsa rektörümüze imarlı 5-10 dönüm belediyemizin arazilerinden hemen tahsis edip, gerekirse binasını da yapıp teslim edeyim. Önümüzdeki dönem Allah nasip ederse oturup rektörümle beraber bunu çözeceğiz. Ben inanıyorum ki 2014-2015 eğitim döneminde de bu binayı yetiştirip teslim edeceğiz. Takdir rektörümüzün” dedi.

“DOLGUNUN ÇEVREYE ZARARI YOK”

Metin Dağ, 7 yıl izin peşinde koşulan sahil dolgu projesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür ediyorum, projelerimizi onayladılar. Şimdi bundan sonraki süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Buna karşı çıkan hemşerilerim de vardır. Biliyorsunuz Marmara Denizi’nin feribot seferlerinde oluşan dalgalanmaların da etkisiyle deniz dibindeki yosunlanmalar karaya vuruyor. Karaya vurduğu yerlerde bunları toplamak mümkün değil. Çiftlikköy sahilinde 50 metre gittiğiniz zaman insan boyunu geçmeyecek yerler vardır. Bunu biraz daha kıyıdan öteleyeceğiz, yeşil alan yapacağız. İkinci bir amacımız da emekli kenti olduğumuzdan emeklilerin zaman zaman vaktini geçirebileceği, amatör balıkçılığı geliştirmek için bir çekek yeri yapacağız. Ve bunu hayata geçireceğiz. Hepimiz o yeşil alanlar üzerinde yürümeye, koşmaya, oynamaya devam edeceğiz. Yapacağımız bu kadar güzel, her kentte olan, olması gereken bir şey. Pendik, Bakırköy, Maltepe kıyılarında da dolgu var”

Projenin çevreye herhangi bir zararı olmadığına da vurgu yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ, “Şu anda bizim mevcut Çiftlikköy sahilinde, denize girdiğimiz alanlarda hiçbir dolgu çalışması yok. Plajlarımız tamamen bu dolgunun dışında kalıyor. Aksine daha iyi olacak, daha fazla kum yapacak. 2009’da iktidar partisinin seçim bildirgesinde de deniz dolgusundan bahsediyordu. Şimdi bunların karşı gelmesi mümkün değil. Biri yapınca olacak, öbürü yapınca olmayacak. Ama bizim de hatamız, bilgilendirme eksikliğimiz olabilir” diye konuştu.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Dağ, aday olma kararı öncesinde çeşitli tahliller yaptığını ve bu şekilde karar verdiğini söyledi. Seçimin iki parti arasında geçeceğini düşündüğünü belirten Dağ, “Herkesin adaylarına saygı duyuyorum. Demokratik, saygılı bir seçim olmasını arzu ediyorum” dedi.

Dağ, OSB çalışmaları hakkında yapılan eleştiriler konusundaki bir başka soruya ise “Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak kamu menfaatine olan, çevreye zarar vermeyen, işsizliğe çözüm getirecek hangi proje olursa olsun evet demişimdir. Bizim OSB’ler konusunda ne yapmamız bekleniyor? O arazileri kamulaştırıp, üzerine fabrika binalarını yapacak olanlar bizler değiliz ki. Biz belediye olarak yer seçiminde bulunduk, OSB’lerin bir kısmına da ortağız. Üzerimize düşen bütün görevi yerine getirmişiz. Çiçekçilik OSB’ye ortağız, buyursunlar sunsunlar, Çiftlikköy Belediyesi’nin bu OSB’de yerine getirmediği herhangi bir taahhüt var mı? Hepsini yerine getirmişiz. Diğer OSB’ler, Taşıt Araçları ve Gemi Yan Sanayi OSB’lerde de hepsine yer seçimine kadar hepsine imzayı atmışız, evet demişiz. Bundan sonraki iş yatırımcı firmaya kalmış” diye yanıt verdi.

YENİ DÖNEM PROJELERİNİ DE AÇIKLADI

Gelecek dönemdeki projeleriyle ilgili bilgiler veren Metin Dağ, “Önümüzdeki dönemde birkaç konu üzerinde duracağım. Bir, üniversite konusunda gerçekten ciddi zaman ayıracağım. Rektörümüzle bu işi görüşmeye daha fazla zaman ayıracağım. Bu esnada iki üç tane de özel üniversite ile görüşmelerimiz oldu ama isim vermem yanlış olur. İki, Çiftlikköy’de imar planı içinde 1000 dönüme yakın toplam devlet hazinesine, askeriyeye tahsisli yerler var. Bunlardan birisini alacağım, Kent Ormanı yapacağım. Bu proje benim için çok önemli. Üçüncüsü, nüfusun artmasıyla biz suyumuzu Yeşil Körfez Su Birliği’nden alıyoruz, nüfusun yoğun olduğu aylarda su sıkıntısı yaşandı. Acilen Çiftlikköy’ün 100 bin nüfusa geldiği zaman bu su ihtiyacını nerden karşılayacak bununla ilgili bir proje başlatacağım. Ve bununla ilgili bütün şebekeyi yenileyeceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Biz bugünü değil, geleceği düşünmek zorundayız. Bu çok önemli, bunların üzerinde duracağım. Çiftlikköy büyümeden ulaşım hattını da iyi belirlemek gerekiyor. Eğitim alanları konusunda Sahil Mahallesinde okul yetersiz geliyor, bunu da bir hayırsever vatandaşımıza yerini aldırarak okulu yapıp bu sorunu bitirmek için çalışıyoruz” dedi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2051 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 1 )   

 Hakan Hekimhan

Tarih : 2.12.2013 15:14:37  

  Dolgu Çiftlikköyü berbat eder

Cevapla


Sayın başkan allah aşkına kimseyi kandırmayın yahu... Uzaklardan değil yakından örnek verin de vatandaş gidip bir baksın, çevrede oturanlara yada esnafa bir danışsın bakalım dolgu ne işe yarar diye... Kumla da da denizi doldurdular ama sonra ne oldu. 3 yıl sonra berbat görünümden ve denizin kirliliğinden kurtulmak için dolguları kırdılar şimdi ise berbat içler acısı bir görürüntüye sahip yazık o güzelim tatil beldesi Kumla. Ben AKP li değilim ama bu dolgu işi doğru değil bence sende önceden araştır ve vazgeç, güzelim Çiftlikköy e yazık etme

İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.