Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 5. Edebiyat Mevsimi başlıyor

5. Edebiyat Mevsimi başlıyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.11.2013 - 17:17:37 


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İBB Kültür Müdürlüğü’nün bu yıl 5’ncisini gerçekleştireceği Edebiyat Mevsimi 18 Kasım da başlıyor.

 
 
 
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İBB Kültür Müdürlüğü’nün bu yıl 5’ncisini gerçekleştireceği Edebiyat Mevsimi hakkında basına bilgi verildi. Kızlarağası Medresesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen TYB İstanbul yönetimi, Edebiyat Mevsimi’nin bu yılki temasını ve içeriğinin nasıl olacağını anlattı.

18 Kasım’da başlıyor. ‘Ustaların İzinde’ temasının işleneceği programda Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil tüm yönleriyle ele alınacak. 18-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan program 6 gün sürecek. 18 Kasım Pazartesi saat 12.00’da başlayacak olan programda özel söyleşi ve oturumların yanı sıra belgesel ve sergiler yer alacak. Programın 6. gününde 5 usta üzerine çalışmış kalemlere ‘Edebiyat Mevsimi Özel Ödülü’ verilecek. İBB Kültür Müdürlüğü ile TYB İstanbul Şubesi ortaklığında düzenlenen etkinlik, Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilecek.

HER GÜN BİR ÜSTAT ANLATILACAK

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Bu sene 100’e yakın şair, edebiyatçı ve akademisyen bizlerle olacak. Programımızın ilk günü Necip Fazıl Kısakürek, ikinci günü Nurettin Topçu, üçüncü günü Cemil Meriç, dördüncü günü Sezai Karakoç ve beşinci günü de Nuri Pakdil bizlerle olacak. Programın son gününde ise bu 5 usta üzerine çalışmış kalemlere ‘Edebiyat Mevsimi Özel Ödülü’ vereceğiz.”

UNUTULMAYACAK İZLER BIRAKTILAR

TYB İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Doğan, “5’ncisini gerçekleştirmek üzere açılışını yapacağımız Edebiyat Mevsimi hayırlı olsun. Bu 5 üstat, Türkiye’de Batılılaşmaya karşı nesiller yetiştirmiştir. Bu 5 ada, son yüzyılda Türk şiirinde ve edebiyatında unutulmayacak izler bıraktı. Ustaların izinde milyonlar yetişti ve yetişiyor. Bunlar arasında yeni Necip Fazıllar, Nurettin Topçular, Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar ve Nuri Pakdiller yetişecek.”

KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMEL TAŞLARI

TYB İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve projenin koordinatörü Hüseyin Öztürk, “Bu 5 kişi, milli kültürümüzün temel taşıdır. Birçok edebiyat ve devlet adamımız bu üstatlardan etkilenmiştir. Batılılaşmanın despotça verildiği dönemde bu üstatlar, ‘bu işe dur’ demiştir. Necip Fazıl Kısakürek bunun bedelini hapse girerek ödemiştir.”

TÜRKİYE’DE BÜYÜK EMEKLERİ VAR

TYB İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Yılmaz, “Biz bu 5 ismi, kitaplarından tanıyor ve okuyoruz. Bu ustalardan ikisi hayatta. Nuri Pakdil Ankara’da, Sezai Karakoç’da İstanbul’da yaşıyor. Türkiye’nin geldiği noktada bu ustaların büyük emeği var.”

ONLARCA KONUŞMACI ÜSTATLARI ANLATACAK

Etkinlik, pek çok önemli isme de ev sahipliği yapacak. Mehmet Doğan, Mustafa Yazgan, Nevzat Yalçıntaş, Cemal Şakar, Mahmut Bıyıklı, Rıdvan Canım, Emin Işık, Mehmet Sılay, Mustafa Özçelik Yunus Emre Altuntaş, Hüseyin Öztürk, Bahtiyar Arslan, Ali Ural, Memduh Cumhur, Ekrem Kızıltaş, Necmettin Şahiner, Şeref Akbaba, Turan Karataş, Yusuf Kaplan İlhan Genç, Rasim Özdenören, Hüseyin Su, Nazif Gürdoğan, Turan Koç, Ali Haydar Haksal, İbrahim Demirci, Sadık Yalsızuçanlar, Bestami Yazgan, Özcan ünlü, Nurettin Durman, Yusuf Özkan Özburun, Ali Ayçil, Ahmet Yenilmez, Hüseyin Akın, Bülent Parlak, Gökdemir İhsan, Tarık Tufan, Furkan Çalışkan, Osman Sarı, Ferman Karaçam, Bülent Ata, Haydar Ergülen, Mevlana İdris, İsmail Kılıçarslan, Salih Tuna, Selçuk Küpçük, Hasan Ali Yıldırım gibi birbirinden değerli isimler, hayatlarına yön veren büyük üstatlar hakkında birikimlerini paylaşıp şahitliklerde bulunacaklar.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 1 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  KÜLTÜR SANAT

2283 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.