Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Kadınlara Meslek Edindirme Projesi Çiftlikköy de

Kadınlara Meslek Edindirme Projesi Çiftlikköy de
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.11.2013 - 15:27:36 


Başbakan Erdoğan ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Gönül Elçileri projesinin alt kaynağı olan Kadınlara Meslek Edindirme Projesi tanıtım toplantısı Çiftlikköy GSD İlköğretim de gerçekleştirildi.

 
 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Gönül Elçileri” projesinin alt ayağı olan “Kadınlara Meslek Edindirme Projesi” tanıtım toplantısı, Çiftlikköy GSD İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe Yalova Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ve Çiftlikköylü kadınlar katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, ‘Gönül Elçileri’ projesinin toplumun tüm dezavantajlı kesimlerinin hayatına gönülden dokunmayı hedefleyen bir program olduğunu belirterek “Biz valimizin öncülüğünde Kasım ayı itibariyle yoksullara 1275 yaşlı ve engelliye aylık,  500’e yakın aileye de ekonomik destek sağlıyoruz. Ancak devletin gücünün yetmediği yerde gönüllülere ihtiyacımız var. 1 yıldır koruyucu aile üzerinde çalışıyoruz. Yılda 2 kez giyim, bir kez eğitim yardımı, dershane ve kurs ücretlerini hatta çocuğa bakan annenin sigortasız ise sigortasını biz ödüyoruz. Ben herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum” dedi.
 
Esin Serdaroğlu’nun bir bayanın gönül elçisine yazdığı mektubu okuması sonrasında kadınlara meslek edindirmeye yönelik bilgilendirme amaçlı kısa film gösterildi. Sonrasında kürsüye çıkan Yalova Valisi Esengül Civelek ise son 11 yılda başta anayasa olmak üzere medeni kanunda, ceza kanununda ve iş kanununda yapılan değişikliklerle kadın erkek eşitliğinin yasal anlamda güçlendirildiğine dikkat çekerek, kadınların toplumsal yaşamın her anında güçlendirilmesi konusunda devletin kararlı tutumunun süreceğini belirtti.
 
Vali Civelek, “Biz kadınlar ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturuyoruz. Kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesi, mesleki kazanımların geliştirilmesi, iş yaşamında yer almaları ülke refahının artmasına olanak sağlayacaktır. Kadınlarımızın iş yaşamında yer alarak istihdama katılımları istenen düzeyde değildir. Bu nedenle bu proje başlatıldı. Proje ile kadınlarımız hak ettikleri şansı yakalayacak. Proje sonunda her kadının bir mesleği, bir geleceği olacak. Hem kadınlarımız kazanacak, hem ülkemiz kazanacak. Gelin, gönül elçisi olun” dedi.
 
Projeden ekonomik durumu iyi olmayan genç kızların ve kadınların faydalanabileceğini belirten Civelek, meslek liseleri ve açık liseyi bitirmek isteyenlerin proje kapsamında olduğunu kaydetti. Soru cevap bölümüyle etkinlik sona erdi.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1495 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Yalova &304;l Saglik Muduru olarak gorev yapan Dr. Emrah Eray, Saglik bakanligi tarafinden gorevden alindi. Eray yerine Samsun Vezirkopru Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Osman Karakus atandi....

Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
3  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3199 32.3781
  Euro 20.7742 20.9118
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.