Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Çiftlikköy ilçesine 15 yılda 7 cami

Çiftlikköy ilçesine 15 yılda 7 cami
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.11.2013 - 16:57:38 


450 m2 kapalı alana sahip 1000 kişi kapasiteli Çiftlikköy Kelebek Çayırı Caminin temeli dualar eşliğinde düzeÇnlenen görkemli bir törenle atıldı.

 
 
 
Çiftlikköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Kelebek Çayırı Camisi Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan bin kişi kapasiteli caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.
 
Törene Yalova Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Kuran tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşan Kelebek Çayırı Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Hanbalık, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Cami hakkında bilgi veren Çiftlikköy İlçe Müftüsü Mustafa Kara, 450 m2’lik kapalı alana sahip olacak 2,5 katlı caminin bodrum, mahvil ve cami kısımlarından oluşacağını ve ana kubbe ile yardımcı kubbelerden meydana gelen bir mimariye sahip olacağını dile getirdi. Alt katında okuma salonu, erkek ve bayan tuvaletleri ile gasilhaneden oluşacak camide şadırvan da olacak. Camide engelliler ve kadınların ibadeti için de ayrı bölümler olması öngörülüyor. Toplam 1 milyon liraya mal olacak camide bine yakın kişi aynı anda ibadet edebilecek.
15 Yıllık Sürede 7. Cami

Törende konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ise 15 yıllık görev süresi içinde yedinci caminin temelini attığını ifade ederek “Geçtiğimiz yıl ilçe merkezimizdeki caminin temelini atmış ve Ramazan ayında ibadete açacağımızı iletmiştik. Çok şükür bu sözümüzü yerine getirdik ve Ramazan ayında camimizde namaz kılınmaya başlandı” dedi. Yaklaşık bin kişilik olacak caminin mimarlığını Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi olan Savaş Dinçer’in yaptığını hatırlatan Dağ,  “Önümüzdeki Ramazanda burada hep beraber namaz kılmayı hedefliyoruz. Benim dileğim mahalle sakinlerinin de desteğiyle burasını tamamlamak. Destek veren ve verecek olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi. Dağ, protokol mensuplarına da camiye destek vermeye çağırdı.

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut caminin hayırlı olması dileklerini iletirken “Bu tip yapılar şehirlerin manevi imarında önemli bir rol oynamaktadır.  Camide bir okuma salonu da olacak. Bu da eğitime olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

İnce’den Dağ’a Espri

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Metin Dağ’ı görev süresi içinde 7 cami yaptırmasından dolayı kutladığını söyleyerek “Diyanet İşleri Başkanı gibisin” esprisi yaptı. Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, manevi değerleri bütünleştiren camilerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Temel atma butonuna basmadan önce son konuşmayı yapan Yalova Valisi Esengül Civelek ise camilerin sadece ibadet edilen kutsal mekânlar olmadığını, aynı zamanda dini ve sosyal hayatın en önemli merkezleri olduğunu dile getirdi.

Hafriyat temeli butonuna basılmasının ardından hep birlikte dualar edildi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1851 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
4  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.