Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bülent ARINÇ Yalova Altınova daydı

Bülent ARINÇ Yalova Altınova daydı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.09.2013 - 20:53:51 


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesini incelemek için Altınova´ya geldi.

 
 
 
Altınova Hersek Merkez Şantiyesi´ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişini inceledi.
Arınç, otoyolun geçtiği bölgelerde sinerji yaratacağını söyledi. Arınç, “Bu proje son asrın en prestijli projesidir. Her şeyiyle mükemmel bir proje” dedi. HAVADAN VE KARADAN Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol projesini havadan inceledikten sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova Beşlediye Başkanı dr. Metin Oral ile birlikte Hersek şantiyesinde incelemelerini sürdürdü. “HAYAL SANILABİLİNECEK PROJE” İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol projesini yerinde havadan ve karadan inceleme fırsatı bulmanın kendisini memnun ettiğini belirten Arınç, “20-30 yıl öncesinde bakın. Hayal sanılabilecek, gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu proje kısmet olursa birkaç yıl içinde tamamlayacağız. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Özellikle sadece devletin bütçe imkanlarıyla yapamayacağı işi kamu ile özel ortaklığıyla yapılabileceğini gösteriyor. Bu proje gibi emsalleri devam edecek" dedi.
“HEDEF 2017” Arınç, "İstanbul'dan başlayıp Bursa istikametine doğru olan bu büyük projenin önemli ayaklarının olduğunu hem görmek hem de bizzat bilgi almak istedik. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalardan ve projenin geldiği noktadan büyük mutluluk duyuyoruz. 2009'dan itibaren bu projeni ihalesi yapıldı. Burası İzmit'ten Yalova'ya, oradan İzmir istikametine kadar ulaşan bir büyük iş. Bunun içinde körfez geçişi var. 3 kilometreye yaklaşan 2 bin 600 metre civarında köprü yapılıyor. Takriben, 9 milyar dolarlık bir proje. Bu projenin kısmet olursa 2017 yılında bitimi söz konusu. Onun öncesinde bazı bağlantılarının hizmete açılması da olabilir" dedi. “KAMULAŞTIRMALAR SORUNSUZ” Arınç, otoyol projesinin kamulaştırma bedellerinin büyük ölçüde ödendiğini ifade ederek, bir aksamanın söz konusu olmadığını açıkladı. Arınç, şöyle devam etti: Kamulaştırma ödemeleri dolayısıyla hem şahıslar hem köylüler bir gelire kavuşmuş oldular. Buralarda bir aksama söz konusu değil. Büyük imalatlar var. 6 büyük firma bu işi almıştı. Kendi aralarında bir görev bölümü yaparak her biri bir bölümdeki imalatları yerine getiriyor. Kendi öz kaynaklarını kullanıyor. Devlet de kamulaştırma için büyük bir kısmında ödemeler yapılıyor. Hem kuzey ve hem de güneyde yapılan çalışmalarda köprünün ayakları ve yanında bulunduğumuz Cuma günü de bakanların katılacağı yüzdürülmeye başlayacak büyük imalat olarak gerçekleştiriyoruz. “YOLLAR KISALACAK” Bursa ve Yalova bundan büyük ölçüde istifade edecek. 1 saat 40 dakikalık ulaşım 6 dakikaya inecek. Bazı bağlantılarda İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşım 3 saate düşecek. Belki 3,5 saat olması düşünülüyor. 20-30 yıl öncesinde bakın. Hayal sanılabilecek, gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu proje kısmet olursa birkaç yıl içinde tamamlayacağız. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Özellikle sadece devletin bütçe imkanlarıyla yapamayacağı işi kamu ile özel ortaklığıyla yapılabileceğini gösteriyor. Bu proje gibi emsalleri devam edecek." Öte yandan Başbakan Yardımcısı Arınç, olumsuz hava şartlarından dolayı denizdeki incelemelerini iptal ettiklerini açıkladı.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

1606 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.