Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Cumhurbaşkanı Gül, memnun ayrıldı

Cumhurbaşkanı Gül, memnun ayrıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 9.09.2013 - 11:24:27 


Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Yalovaya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İDO İskelesi´nde il protokolü ve vatandaşlarca coşkuyla karşılandı.




Cumhurbaşkanı Gül,  İdo iskelesinde Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Milletvekili Temel Coşkun, Muharrem İnce, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, belediye başkanları ile birlikte çok sayıda partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, iskelede kendisini bekleyen vatandaşları selamladı ve onlara hitaben bir konuşma yaptı.

“SON YILLARDA YALOVA ÇOK GELİŞTİ”

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında Yalova’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yalova’nın termalleri çiftlikleri, dinlenme alanları ile tanındığını kaydetti. Zamanında Atatürk’ün sık sık geldiği yerlerden biri olduğunu dolayısıyla herkes için çok ayrı bir özelliği bulunduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün birçok incelemelerde bulunacağım. Son yıllarda şehirlerimiz çok gelişti. Yalova ayrıca sanayi mıntıkası. Ulaştırma; bir tarafta İstanbul, bir tarafta Bursa, bir tarafta Kocaeli. Bütün bunları içerisinde çok büyük avantajları olduğu gibi şüphesiz ki ilgilenecek çok büyük meseleleri de vardır. Dolayısıyla bütün bunları dinleyeceğim, yakından göreceğim. Vilayeti ziyaret edeceğim. Tabii ki bir de ayrı bir özelliği var, ilk defa bir Hanım Valiye sahip bir il. Bu da bir ayrıcalık hepiniz için” dedi. 

“TÜRKİYE NASIL DAHA İLERİYE GİDİYORSA, YALOVA DA DAHA İLERİYE GİDECEK”

Ziyareti sırasında belediyeyi, üniversiteyi ve diğer tesisleri de ziyaret edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül vatandaşlara şöyle seslendi: “Benim sizlere söyleyeceğim şey şu; memleketimizin her tarafı tabii ki birbirinden güzel. Ama Yalova gerçekten herkesin çok kıskandığı yerlerden birisi. Buranın kıymetini bilin vatandaşlarımız ne kadar çok karşılıklı saygı duyar, sevgi duyar, muhabbet duyarsa, o kadar çok huzurumuz olur. Meselelerimizi o kadar çok kolay hallederiz. İnanıyorum ki her geçen gün her geçen yıl Türkiye nasıl daha ileriye gidiyorsa, Yalova da daha ileriye gidecek. Çocuklarımız için çok daha güzel Türkiye, çok daha güzel şehirler inşa edeceğiz, bırakacağız” dedi.

“YALOVA’NIN GELECEĞİNİ HER BAKIMDAN PARLAK GÖRÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova programı çerçevesinde ilk olarak valiliği ziyaret etti. Yalova Valiliğinde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İskelede kendilerini karşılayanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Yalova’nın küçük, şirin bir il, İstanbul ve Kocaeli arasında deniz kenarında, tarih boyuncu bilinen bir yer olduğunu söyledi.

Yalova’da Atatürk’ün sık sık geldiği köşk ile TBMM’nin tesisleri bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Dolayısıyla her dönem gözde olan bir mekândır. Buradaki bütün vatandaşlarıma bu vesileyle sevgilerimi sunuyorum” dedi. Sanayi açısından da Yalova’nın çok önemli bir il olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, buradaki büyük sanayi tesislerinin, tersanelerle fabrikaların şehre zenginlik olduğunu kaydetti. 

“YALOVA ÜNİVERSİTESİ ŞEHRE AYRI BİR DEĞER KAZANDIRACAK”

Son yıllarda ulaştırma alanında gelişen imkânlar sayesinde artık İstanbul-Kocaeli bağlantısının günlük hale geldiğini, günübirlik gidiş gelişlerin olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, Yalova Üniversitesi’nin de Yalova’ya ayrı bir değer kazandıracağını kaydederek, “Bu üniversitenin kurulan yeni üniversiteler arasında en seçkin, en istikbali parlak üniversitelerden birisi olduğuna hep inanmışımdır. Çünkü üniversite demek öğretim üyesi demektir. Buraya doğrusu bütün öğretim üyeleri koşarak geleceklerdir” dedi.

ZİYARET ANISINA 77 BİN ÇAM AĞACI

Ziyaret sırasında Vali Esengül Civelek, Cumhurbaşkanı Gül’ün hediye kabul etmeme prensibini hatırlatarak, ziyaretin anısına 77 bin çam ağacı dikileceğini açıkladı.

“YALOVA’NIN GÜZELLİĞİNİ BOZMADAN İMAR FAALİYETLERİNİ YAPMAK GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova Belediyesini ziyaret etti. Valilikten Belediye Başkanlığına yürüyerek geçişi sırasında kendisini bekleyen halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti.

“BELEDİYELER BAŞARILI İSE ORALARIN GELECEĞİ DAHA PARLAKTIR”

Belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, bir beldenin yaşanabilir olmasını sağlayan imar, altyapı ve çevre düzenlemelerini belediyelerin yaptığına dikkat çekerek, “Belediyeler halka hizmette başarılı ise oraların geleceği daha parlaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burası tabii güzelliğiyle maruf bir yer. Dolayısıyla bu güzelliği bozmadan hatta zenginleştirerek Yalova’yı imar faaliyetlerini yapmak gerekir. Muhakkak ki nüfus arttıkça ona göre imar faaliyetleri çıkacaktır. Ama bunları ne kadar bilgili, vizyonlu gerçekleştirirseniz şehrinizin geleceğini o kadar güvence altına alırsınız. Onun için belediye başkanlarının sorumluluğu çok yüksek.”

220 ÖĞRENCİYE BURS

Belediye Başkanı Koçal ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına 220 öğrenciye burs verme kararı aldıklarını söyledi.

YALOVA MERKEZ CAMİSİ’NDE CUMA NAMAZI

Daha sonra, Cuma Namazını Yalova Merkez Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından camide incelemelerde bulundu. 

“YEŞİLİ VE COĞRAFİ AVANTAJIYLA YALOVA, HERKESİN YAŞAMAK İSTEYECEĞİ BİR ŞEHİR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemeler için bulunduğu Yalova’da ilin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Altan Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeğe gelişinde şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Yalova’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yalova’nın 1995’te il olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, kentin herkesin gelip görmek ve yaşamak istediği bir yer olduğunu kaydederek Yalova’da çok şeyin değiştiğini belirtti. Valilik ve Belediye’de Yalova’nın birinci sınıf butik bir il olduğunun söylendiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Eminim burada yaşayanlar buranın kıymetini biliyorlardır. Bir taraftan yeşilliği, bir taraftan Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi Türkiye’nin büyük şehirlerinin ortasında olması ve deniz yoluyla İstanbul’a bir saat içinde gidilip gelinmesi Yalova’ya çok ayrıcalık, farklılık ve üstünlük tanıyor. O bakımdan bu ilimizin kıymetini bilmek gerekir” dedi. 

“YALOVA, SADECE TURİZMİ İLE DEĞİL, SANAYİSİ İLE DE ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her köşesinin ayrı bir değeri, kültürü ve tarihi bulunduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Bu çeşitlilikler ve farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Büyük bir ülkeyiz. Doğu ayrı, Batı ayrı, Kuzey Güney, Orta Anadolu ayrı ama hepsi de bizimdir ve hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz. İstediğimiz yere yerleşebiliriz ve bu vatan topraklarının her bir karışı hepimize aittir. Bu kadar büyük bir ülkede huzur içerisinde yaşamak ve eksiklerimizi giderecek, müreffeh kalkınmış en gelişmiş demokrasilere en gelişmiş ülkelerle mukayese edilebilecek bir duruma gelmek hedefimiz. Bunun için de hepimiz bütün kamu yöneticileri bütün devlet organları, bir taraftan özel sektör, artık Türkiye’nin lokomotifi, öncüsü olmuştur, büyük bir gayret içerisinde. Yalova, sadece söylediğim güzellikleri ve turizmi ile değil aynı zamanda sanayisi ile de önemli. Çok önemli sanayi kuruluşları var burada. Burası eskiden beri termalleri ile meşhur, herkesin dinlenmek için geldiği bir yer olduğu için sadece kendi vatandaşlarımızın değil, artık yabancı vatandaşlardan komşularınız var, arkadaşlarınız var. Onlar başka illere olduğu gibi bir günlük ziyaret değil, gelip yıllarının bir kısmını buralarda geçiriyorlar. Tahmin ediyorum ki buralarda ev alanlarda çoktur.”

“BİZİM İÇİN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN YERİ AYRIDIR”

Şehit aileleri ve gazilere şükran ve minnet duygularını hiçbir zaman eksik etmediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Hepiniz adına onları selamladım. Onlara daima sahip çıktığınızı, çıkacağınızı biliyorum ve onlarla da gurur duyduğunuzdan eminim. Gittiğim bütün illerimizde doğrusu bunu görüyorum. Şu bir gerçek ki onlar en değerli varlıklarını bu ülke için armağan eden vatandaşlarımızdır. Dolayısıyla aramızda ayrı bir yerleri vardır” dedi. 

“BİR İLİN İLERİ GELENLERİ ARASINDA AHENK OLURSA ORADA HUZUR OLUR”

Bir ilde huzurun olması o ilin ileri gelenlerinin arasındaki muhabbete bağlı olduğunun önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “O ilin ileri gelenleri dediğimde başta şüphesiz ki vali, belediye reisi, değerli milletvekilleri, ilin yöneticileri, hâkimler, savcılar, buranın iş adamları, odaların temsilcileri ve şüphesiz ki bu ilin önemli simalarıdır. Bunlar arasında ne kadar çok ahenk olursa ne katar çok illeri için ortak çalışırsa buranın meseleleri olduğunda ne kadar bir masa etrafında toparlanıp, konuşulursa o ilin meseleleri o kadar kolay çözülür, önü açık olur. O ilin gelişmesi o kadar kolay olur. Burada bunu gördüğüm için de ayrı bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek de yaptığı konuşmada, tarihî bir günü yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını ve Cumhurbaşkanı Gül’ü Yalova’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“YALOVA ÜNİVERSİTESİ İLERİDE TÜRKİYE’NİN EN SEÇKİN ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİ OLACAK”

Yalova Üniversitesi rektörlüğünü ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül’ü Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret ettiği illerdeki üniversitelere gittiğini, Yalova Üniversitesi ile daha da yakından ilgilendiğini söyledi. Türkiye’de çok yeni üniversiteler kurulduğunu ve hepsinin de kıymetli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Şu çok açık bir gerçek ki bu üniversiteler içerisinde en çok avantajı olan Yalova Üniversitesi” dedi.

“YURT İÇİNDE VE DIŞINDA REKABET EDEN İYİ ÜNİVERSİTELERE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’de üniversiteler arasında rekabet bulunduğunda dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “İyi üniversitelere ihtiyacımız var açıkçası. Eğer üniversitelerimizi iyi üniversite, Türkiye içinde ve dışında en iyi üniversitelerle yarışabilen ve onların seviyesine çıkan üniversiteler haline getirebilirsek o zaman görevimizi yapmış oluruz. Yoksa herhangi bir kamu kurumu gibi düşünürsek üniversiteleri büyük bir kaynak israfı da söz konusu olur. Nihayetinde devlet üniversiteleri kamu kaynağını kullanıyorlar. En değerli araziler tahsis ediliyorlar. Çok büyük bütçeler ayrılıyor” dedi. 

“YALOVA ÜNİVERSİTESİ’Nİ EN ÜSTLERDE GÖRMEK İSTERİZ”

Cumhurbaşkanı Gül, gittiği şehirlerde helikopterle gezinti yaptığında gördüğü en güzel yerlerin üniversite kampüsleri olduğunu sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “Bu üniversitelerde ne kadar çok donanımlı genç yetiştirirsek, mezun ettiğimiz öğrenciler sadece Türkiye’de değil, bütün dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyette, kapasitede ve bilgi donanımıyla mezun olurlarsa o zaman başarılı olmuş oluruz. Bu yarış içerisinde Yalova Üniversitesi’ni de en üstlerde görmek isteriz. Eğer bu gerçekleşmezse bunu sorgulamamız gerekir. Bunun için büyük bir sorumluluğunuz var. Neye ihtiyacınız varsa bilelim.”

İlin idarecilerinin üniversiteyi desteklediğini gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Yalova Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda öğrencilerin en üst sıralarda tercih ettiği bir eğitim kurumu olmasını diledi.

CUMHURBAŞKANI GÜL DERSLİK BİNALARININ TEMELİNİ ATTI

Ziyaretinin anısına Rektörlük bahçesine çam ağacı diken Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Yalova Üniversitesi derslik binalarının da temelini de attı.

Cumhurbaşkanı Gül, temel atma öncesi önce Yalova Üniversitesi’nin, İstanbul gibi ilim ve ticaret merkezine çok yakın ancak büyükşehrin gürültüsünün ve karmaşasının dışında olduğunu kaydetti. Yalova Üniversitesi’nin ileride Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri olacağına inancını da dile getirdi.

ZİYARET ANISINA 3 BİN 991 FİDAN

Rektör Eruslu da, Cumhurbaşkanı Gül’ün adına üniversitenin 200 dönümlük arazisine 3 bin 991 fidan dikeceklerini belirterek, uygun bulunması halinde ormana senato kararıyla “Abdullah Gül Ormanı” adını vereceklerini aktardı.

Ziyareti sırasında şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül’e Rektör Eruslu üniversite ile ilgili bilgi sundu.

 

KARAMÜRSEL EĞİTİM MERKEZ KOMUTANLIĞI ZİYARETİ

Üniversite ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Karamürsel Eğitim Merkez Komutanlığını ziyaret etti.

FABRİKA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, buradan Aksa Akrilik Kimya Sanayi Anonim Şirketi fabrikasına geçti. Ziyareti sırasında. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali R. Dinçkök, Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilüfer Dinçkök Çiftçi ve diğer ilgiler karşıladı. Akkök Grubu bünyesinde geliştirilen karbon elyaf hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi sunuldu.

ATATÜRK YÜRÜYEN KÖŞKÜ’NDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Gül, son olarak, Atatürk Yürüyen Köşkü’nü ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu ve ilgililerden bilgi aldı.

Yalova’ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyareti tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, temas ve incelemelerini tamamlayarak denizyoluyla İstanbul’a döndü. 


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  Başka Site

 Kategori  SON DAKIKA

2671 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.