Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 CUMHURBAŞKANI TEMEL ATTI

CUMHURBAŞKANI TEMEL ATTI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.09.2013 - 13:47:04 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yalova Üniversitesini ziyaret ederek merkez kampüste bulunan Mühendislik Fakültesi binasının temelini attı.

 
 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yalova Üniversitesini ziyaret ederek merkez kampüste bulunan Mühendislik Fakültesi binasının temelini attı. 

Yalova Üniversitesine  gelişte Rektör, Prof. Dr. Sayın M. Niyazi Eruslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Prof. Dr. Talip Alp, Prof. Dr. Ali Rıza Abay ve Genel Sekreter  Adem Taşçı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beraberindeki heyetle Rektörlük makamına geçti. Üniversitemizi ziyaretinde Cumhurbaşkanımıza Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak parti Yalova Milletvekilleri Temel Coşkun ve CHP Grup Başkanvekili Yalova Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal VE Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder eşlik etti.

Rektör,  Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu makamında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanımızın üniversitemizi ziyaretinin üniversitemiz açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Eruslu , “Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversitemize teşriflerinden büyük onur duyduk. Üniversitemizin kampüs inşaatını öğrencilerimize özgüven sağlamak için kültürümüzü yansıtan Anadolu mimarisi eserlerinin dış cephelerinden esinlenerek inşa ediyoruz. Üniversitemiz kampüsündeki 201 dönümlük alana 3 991 adet fidan dikerek orman oluşturduk. Üniversitemiz senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda  oluşturulan ormana Abdullah Gül Ormanı adı konulmuştur ”dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül: En Avantajlı Üniversite Yalova Üniversitesidir.”
Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Rektörlük makamında yaptığı konuşmada, Yalova Üniversitesini ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek üniversitemiz faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. Cumhurbaşkanımız Gül yaptığı açıklamada Yalova Üniversitesi ile yakından ilgilendiğini belirterek, " Buraya uğramak programımızın bir parçasıdır. İl ziyaretlerimde üniversiteleri mutlaka ziyaret ediyorum. Türkiye'de bir çok yeni üniversite kuruldu. Bunların şüphesiz hepsi de kıymetli ama şu açık bir gerçek ki, bu üniversiteler içerisinde en çok kuruluş avantajı olan üniversite Yalova üniversitesidir. Hem İstanbul’a yakın hem İstanbul’un içinde hem dışında. Bursa ve Kocaeli’ye yakın. Marmara’nın hem içinde hem dışındadır. Böyle büyük bir avantajı var. Bu üniversiteye en iyi hocaları getirelim, en iyi imkanları verelim diye bir şey yok. Herkes buraya gelmek isteyecektir” dedi.

 Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında, ‘Kim daha iyi olacak?’ rekabeti olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Burayı, Türkiye içinde en iyilerle yarışan, Türkiye dışındaki üniversiteler ile yarışan bir üniversite yaparsak o zaman görevimizi yapmış oluruz. Üniversiteleri kamu kuruluşu gibi düşünürsek bu çok büyük bir kamu israfı olur. Nihayetinde üniversiteler kamu kaynağını kullanıyor. Üniversiteler için çok büyük bütçeler ayrılıyor. Türkiye’yi dolaşıyorum, şehirlerde en güzel kampüsler hep üniversite alanlarına ait. Bu demek ki büyük kamu kaynakları ayrılıyor. Bu üniversiteler ne kadar donanımlı genç yetiştirirse, öğrenciler sadece illerinde ve Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında çalışabilecek kabiliyet, kapasite ve bilgi donanımı ile mezun olursa o zaman daha yukarılarda oluruz” diye konuştu.

Türkiye’deki üniversiteler arasında büyük bir yarış olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü ” “Yalova Üniversitesi'ni en üstlerde görmek isteriz. Bu gerçekleşmezse kendimizi de sorgulamamız gerekir. Ne ihtiyacınız varsa bunu da bilelim. Yalova’da herkes sizi destekliyor. Kısa süre içinde herkesin öğrenci olarak girmeye yarıştığı, en üst sırada öğrencisi olan bir üniversite haline gelmeniz bizim sizden arzumuz, talebimizdir. Bunu da yapacağınıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından brifing salonuna geçilerek üniversitenin kurulduğu günden bu yana kat ettiği mesafe, mevcut durumu ve yeni merkez kampüs inşaatı ile ilgili Rektörümüz tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza brifing verildi. Sonrasında Kampüs alanına Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül,  ziyaret anısına çam ağacı dikti. Ağaç dikim töreninnin ardından temel atma törenine geçildi. Akademik ve İdari Personelimizin hazır bulunduğu tören alanında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Yalova Valimiz Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, Yalova Milletvekilleri Temel Coşkun ve Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal tarafından üniversitemiz kampüs alanına inşa edilecek olan Mühendislik Fakültesi ek binasının temeli atıldı.

Yapılan törenin ardından Cumhurbaşkanımız Akademik ve İdari personelimizin alkışları eşliğinde üniversitemizden ayrıldı.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Faruk Kırtay

 Kategori  GÜNCEL

2122 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
24  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,67 saniye.