Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Milletvekili Coşkun, 2 yılını değerlendirdi

Milletvekili Coşkun, 2 yılını değerlendirdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.06.2013 - 18:21:08 


AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, TBMM´deki 2 yıllık çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verdi.




Yalova Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen sunum toplantısına, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK ve partililer katıldı.


AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun sunumunda şunları söyledi: “12 Haziran 2013 Çarşamba günü itibari ile son Genel Seçimlerden bu yana 2 yıl geçti. Yalova’ya ve Yalova halkına hizmet için üstlendiğimiz emanetin 2. yılında hayırda hizmette koşmaya, birbirimizi kırmadan gönüller incitmeden gönüller yaparak yürümeye çalıştık. AK Parti teşkilatlarımız, kamu kurumları idareci ve çalışanları, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları, müteşebbisler, muhtarlarımız ve basın mensuplarımız ile vatandaşlarımıza hizmeti şiar edinerek, Yalova halkının desteği ve duası ile DURMAK YOK KOŞMAYA DEVAM diyerek çalışmaya devam ediyoruz.


Her sene sonunda yıllık yatırım, hizmet ve projeleri; seçimlerin yıldönümlerinde, yılın yarısında yaptığımız çalışmaları ve ilimizdeki yatırım durumunu kamuoyu ile gururla ve heyecanla paylaşıyoruz.


Milletimizden destek istiyoruz, milletimize hesap veriyoruz, başarımızı yine millete soruyoruz. 2002’de AK Parti’nin iktidara gelişi ve 2004’te AK Belediyecilik anlayışının Türkiye’nin her yerine yayılışı ile ülkemiz her geçen gün yeni atılımlara, ülkemiz genelinde ve dünya çapında ilk ve yeni projeleri gerçekleşmeye, uluslararası alanda etkin ve söz sahibi Türkiye olma yolunda emin, kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerliyor. 10 yıl önce cebimizdeki her 100 liranın 74 lirasını sadece faize öderken bugün sadece 15 lirası faiz harcamalarına denk gelmektedir. 30 yılda 1,5 Trilyon Dolar faiz ödemesi yaptığımız düşünüldüğünde kat edilen iyileşmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın kaynakları apaçık ortadadır. İşte tüm bunların mimarı siyasette Başbakan’ımız ve AK Parti, demokraside dua ve desteğini esirgemeyen aziz milletimizdir.


İlimizde gerçekleştirilen, ilimize büyük katma değer katan makro projelerle Yalova büyüyerek gelişiyor. Marmara bölgesinin en büyük projelerinden biri olan Körfez otoyol projesi 11 Milyar TL yapım inşaat maliyeti, 13 Milyar TL toplam maliyetle gerçekleşecektir. Bu rakam 53 tane küçük ülkenin milli geliri toplamından daha fazla, 50 tane Yalova gibi şehre yapılan yatırım miktarı.


 Bir yıllık zaman dilimi içerisindeki belli başlı yatırım, proje, destek ve teşvik harcamalarını özet hali ile Yalova halkının bilgilerine ve takdirlerine sunuyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Yalova için çalışıyor, vatandaşlarımız için hizmet üretiyoruz.


Her geçen gün büyüyen, gelişen, yeni yeni yatırım ve hizmetlerin merkezi haline gelen Yalova, vizyonu genişlemekte il sınırları dışında yaşayan vatandaşlarımızı da her yönü ile cezbetmektedir.


İlimiz eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, gençlik ve spor yatırımlarında büyük bir dönüşüm, değişim ve gelişim sürecini yaşamaktadır. Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 13. olan Yalova, Marmara bölgesinde bir örnek teşkil etmeye devam etmektedir. 2013 yılında Merkezi Bütçede ilimizde yapımına devam edilecek ve yapımına başlanacak olan projeler için yaklaşım 165 Milyon TL ödenek ayrımı gerçekleşmektedir. Bu projeler içerisinde bölgesel ve yerel öneme sahip birçok yeni yatırım da mevcuttur. Yılsonunda yapılan hizmetleri ve faaliyetleri değerlendirmek üzere tekrardan bir araya geleceğiz.


İlimize kazandırdığımız üniversite ile yaklaşık 7.500 öğrencimiz Yalova’mızda eğitim görmektedir. Yeni hizmet binası yapıldığında, kampüs tamamlandığında 20 bin öğrencimiz şehrimize ayrı bir güzellik ve renk katacak, ilimizin sosyo ekonomik ve kültürel gelişiminde büyük kazanımlar sağlayacaktır.


Devam eden Yalova – Çınarcık – Armutlu – Gemlik karayolunun sadece Yalova il sınırlarındaki maliyeti 55 Milyon TL’dir. Yalova’nın sınırları içerisinde bulunan Kocaeli ve Bursa karayolları düzenlemeleri ile şehirlerarası yol çalışmalarında eksiklerimizi çok büyük ölçüde gidermiş olduk. Körfez Otoyol projesi ile Marmara’nın kuzeyi ve güneyini birleştiren kent haline geleceğiz. Şehirlerarası köprü vazifesinde bölgemizin kalkınmasında önemli bir lokomotif misyonu üsteleneceğiz.


İlimizde işsizlik oranı %14,4 iken %10,2’ye düştü. Son bir yılda İş-Kur’a kayıtlı vatandaşlarımızın 363’ü kamuya, 1733’ü özel sektöre olmak üzere toplam 2096’sı işe yerleştirilmiştir. 217 engelli iş arayan vatandaşımız varken toplam 251 engelli kardeşimiz işe yerleştirilmiş, iş hayatına kazanımları sağlanmıştır. Toplam 43 aktif proje ile 831 kursiyere uygulanan proje, eğitim ve istihdam giderleri için toplam 2 Milyon 550 Bin TL kaynak aktarılmış, bu kursiyerlerin 362’si işe yerleştirilmiştir. Pasif işgücü başvuruları değerlendirilmiş ve toplam 1076 vatandaşımıza 2 Milyon 850 Bin TL tutarında mali destek sağlanmıştır. Toplamda 5 Milyon 500 Bin TL işgücü desteklemeleri gerçekleşmiştir.


EĞİTİMDE MARKA KENT OLARAK İLERLİYORUZ

Eğitimde marka kent olan ilimizde eğitim yatırımlarımızı ileriye yönelik olarak planlamakta ve gerekli yatırımların gerçekleşmesini sağlamaktayız. Yalova sorunu olan ve öğretmen açığı bulunmayan ihtiyaçları karşılamanın ötesinde standartları yüksek eğitim hizmetleri veren marka kent olmuştur, bu yolda ilerlemektedir.


Yalova’da eğitimin dünü, bugünü ve geleceğini masaya yatırdık. Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, sendika ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile beraber eğitimde lider ve öncü kent olmak için yapılması gerekenleri her yönü ile değerlendirdik.


7 Milyon TL maliyetle gerçekleştirilen Yalova Üniversitesi Armutlu ve Çınarcık Meslek Yüksek Okulları ile ilimiz üniversite şehir kimliğine kavuşuyor. Yalova Üniversitesi Merkez yerleşkesi inşaat çalışmalarının bir kısmı başlamış, 4 Milyon 500 Bin TL proje bedli yapılan yönetim hizmet binası yapımı büyük ölçüde gerçekleşmiştir.


2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde 73 okulda 12.616 öğrenciye 571.416 kutu süt dağıtımı gerçekleşmiştir. 385 Bin TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. İlk ve ortaokullardan, liselerden toplam 1082 öğrenci 69 araç ile taşınmış, taşınan öğrencilerimize öğlen yemeği verilmiştir. 1 Milyon 100 Bin TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. İlimiz genelindeki 35.607 öğrencimize toplam 417.463 adet ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İl merkezindeki 604 öğrenciye toplam 915 Bin TL burs yardımı yapılmıştır.


Okullarımızın onarımı için 1 Milyon 40 Bin TL ödeme yapılmıştır. Eğitim-öğretim ihtiyacı olan okullarımıza donatım malzemeleri alınmış, toplamda 35 Bin TL harcama gerçekleştirilmiştir.

2012-2013 yılı eğitim yılında gelen son bir yıllık ödenekler;

yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Zübeyde Hanım İlkokulu Ek Derslik için 930 Bin TL, Sevim Göğez İlköğretim Okulu için 1 Milyon 775 Bin TL, Çınarcık Anaokulu 510 Bin TL, Çiftlikköy Genel Lise için 3 Milyon 680 Bin TL,

yapımı tamamlanan ve önümüzdeki dönem açılacak olan Kazımiye Millet Çiftliği İlkokuluna 1 Milyon 560 Bin TL, Merkez Anaokulu için 510 Bin TL, Yenimahalle Gümüşdere Ortaokulu için 640 Bin TL, geçtiğimiz gün temelini atmış olduğumuz Anadolu Öğretmen Lisesi için 8 Milyon 730 Bin TL,

yapımı devam eden Vilayetler Birliği Öğrenci Yurdu için 1 Milyon 50 Bin TL ödenek aktarımı sağlanmıştır. Ayrıca TOKİ tarafından ihale edilen 24 derslikli Adnan Menderes Mahallesi İlköğretim Okulu yapımı devam etmektedir.

SAĞLIK, GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARINDA BİRÇOK İLK GERÇEKLEŞTİRDİK

Gençliğimiz, umudumuz; güvenli ve huzurlu geleceğimizin teminatıdır.

Yalova İli Özellikle 2012 ve 2013 yılları arasında Gençlik ve Spor yatırımları açısından büyük bir atılım içerisine girmiştir. Gençlik ve spor hizmetlerine öncelik verdik ve Yalova’da hepsi ilk niteliğinde olan birçok yatırım ve hizmeti Yalova’ya kazandırdık.

2500 seyirci kapasiteli spor salonu için 7 Milyon 500 Bin TL, Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için 4 Milyon 500 Bin TL, Çınarcık 250 Kişilik Kapalı Spor Salonu 1 Milyon 200 Bin TL ödenek aktarıldı.

Altınova 250 seyirci Kapasiteli spor salonu, Yalova Merkez Gençlik Merkezi, Çiftlikköy Gençlik Merkezi Yapım işleri için yaklaşık 4 Milyon 500 Bin TL bedelli yapım işleri gerçekleştirilecektir.

Sadece 1 yıl içerisinde ve yalnızca tesisleşmeye ayrılan yaklaşık 18 Milyon TL lik bir yatırım gençliğe verilen önemi gözler önüne sermektedir.

Bütün bunlara ilave olarak Gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarla, Yalova Gençlik Merkezi 2012-2013 yılı  çalışma programları kapsamında; Doğa ve Deniz Kampları, Uluslararası organizasyonlar, Gençlik Programları ve Eğitimleri, Proje yarışmaları, Kurslar ve Eğitimler, kutlama ve anma programları düzenlemiştir.

 Bu etkinliklerin tamamından ilimizde binlerce gencimiz ücretsiz olarak faydalanırken, adı geçen faaliyetler için yaklaşık 1 milyon TL harcama yapılmıştır ayrıca; İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca, Resim, Bağlama, Gitar, Tiyatro, Halk oyunları, Kaligrafi, İşaret Dili Eğitimi, Photoshop, Ney, Satranç, Keman, Fotoğrafçılık, Grafik tasarım kursları bazıları tamamen ücretsiz olmak üzere gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.

Sağlıkta dev yatırımlar, sağlık hizmetlerinde üstün hizmet

Yalova Sağlık Kompleksi hizmete açılmıştır. 24 saat hizmet veren Ağız ve Diş Hastanesi hizmetleri, Diyaliz hastalarına verilen sağlık hizmetleri bu yapıda hizmete açılmıştır. Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlık İl Müdürlüğü yönetim ve hizmet binası fiziksel şartları daha rahat bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

112 Acil Servisinin yer problemini de çözdük. 112 Acil hizmetleri artık parça paça konuşlandırılan yerlerden değil temelini attığımız Çınarcık yolu üzerindeki binadan hizmet verecektir. Sadece sözleşme bedeli 3 Milyon 350 Bin TL olan bu bina ile Yalova sağlık hizmetlerinde hızla ilerliyor.

Yalova Devlet Hastanemizdeki yeni sağlık uygulamaları ile servislerde yatan çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar tüm hizmetlerde birçok yenilikler yapılmıştır. Yalova Devlet Hastanesi ve Çınarcık İlçe Devlet Hastanesinde dijital devrim gerçekleştirilerek hastalarımıza ileri teknolojik yeni hizmetler verilmeye başlanmıştır. Tersane Girişimcilerinin yardımlarıyla ve destekleriyle Altınova’ya yapılan ilçe entegre hastanesinin de yapımı hız kazanmıştır.

Fevzi çakmak Aile Sağlık Ocağı yeni modern binasında o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bu proje için 880 Bin TL harcama yapılmıştır. Yalova’ya yeni bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kazandırdık. Çınarcık Devlet hastanemize Fizik Tedavi Merkezi kuruyoruz, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Fizik Tedavi Merkezi’nin Çınarcık Devlet Hastanesinde hizmet vermesi ile Çınarcık’ta sağlık turizminin gelişimini ve turizme yeni vizyon kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Sağlık alanında yapılan bunca yatırımın yanında bir müjdeyi de siz değerli hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Yalova Devlet Hastanesinde yeni yapılacak olan ek bina ile artık vatandaşlarımızın kalp hastalıkları ve özellikle yaşlıların onkolojik tedavileri ilimizde karşılanacaktır. Ankara’da gerekli girişimleri yaptık şimdi resmi prosedürler gerçekleştirilmekte, hızlandırdık, detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Ve ilimize 400 yataklı yeni bir hastanenin yapımı için girişimlerimiz devam etmektedir, görüşmelerimizin neticesinde siz değerli vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İLE HİZMETE DEVAM

847 km²’yi Evimiz, 211 Bin 799 Vatandaşımızı Kardeşimiz Bildik:

Son bir yılda 159 çocuğun ailesine süreli nakdi yardım yapılmıştır. Yapılan nakdi yardım tutarını %70 oranında artırarak son bir yıl için toplam 490 Bin TL olarak gerçekleştirdik.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan 100-120 kapasiteli Çınarcık Huzurevi projesi planlanandan aylar önce bitirilecektir. Toplamda 7 Milyon 295 Bin TL’ye mal olacaktır. 2013 Sonbahar aylarında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Yine İlimiz Merkezde 60 ila 80 kapasiteli yaşam evleri modelinde inşa edilecek olan Huzurevinin proje ihalesi gerçekleştirilmiş olup yaşlılarımıza uygun site modelinde yaşam evleri hayata geçirilecektir. Huzurevi için yaklaşık 8 Milyon TL harcanacaktır.

Devletimizin himayesinde bulunan çocuklarımız için 3 yıl önce 20 Kapasiteli sevgi evimiz son bir yıl içinde ise 4 ev açılmış olup önümüzdeki yaz aylarında 5 çocuk evi daha açılacaktır. Temel hedef tüm çocuklarımızı aile ortamı içinde hayata hazırlamaktır. İlimizde Çocuk Yuvası statüsünde hizmet vermekte olan kuruluşumuz sevgi evlerine dönüştürülmüş olup, hedef 2014 kadar tüm dönüşümü sağlamaktır. Diğer taraftan, ilimizde 4 olan koruyucu aile sayısında %200’lük bir artış sağlanmış, koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı 17’e ulaşmıştır.

Ayrıca ilimizde 2012 yılı içinde Kadın Konukevimiz hizmete açılmıştır. Kadınlarımıza iş, çocuklarına kreş imkânı sağlanmaktadır.

Kadın yoksulluğu ile mücadele ve kadın yoksulluğunu azaltma çalışmaları kapsamında, 26 kadınımıza 1.500’er TL İl Özel İdare kaynaklarından mikro kredi verilerek kendi işlerini kurmaları desteğinde bulunulmuştur.

Engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz

2013 yılı Haziran ayı itibariyle 1290 özürlüye evde bakım hizmeti sunulmuş olup sadece son bir yıl içinde 7 Milyon TL ödeme yapılmıştır. Hizmetin başladığı tarihten itibaren hızla artış göstermiş, başvurular beklenmeden karşılanmıştır. Hizmet Türkiye’de ilk defa AK Parti döneminde hayata geçmiş olup, İlimizde son beş yıl içinde yaklaşık 22 Milyon TL ödeme yapılmıştır.

Ayrıca Özel Bakım Merkezinde bakım görmekte olan 130 engellinin ücreti Devletimizce karşılanmakta olup bir yıl içinde Özel Bakım Merkezlerine toplam 900 Bin TL bakılan engelliler için ödeme yapılmıştır. Sadece İlimizde son 3 yıl içinde kimsesiz engellilerimiz için 3 milyon TL para harcanmıştır.

Son bir yıl içinde 2022 Sayılı Kanun Gereği; 65 yaşını dolduranlar ile engelli olup muhtaç durumdaki toplam 27.356 vatandaşımıza 4.604.966 TL ödemede bulunulmuştur.

İlimizde son bir yıl içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 10.146 kişiye 3 Milyon 845 Bin TL tutarında sosyal yardım yapılmıştır.

TARIMSAL KALKINMA, HAYVANCILIK, KOBİ VE SANAYİ DESTEKLEMELERİ

Çiftçimize ve tarımsal üretim yapan bireysel ve tüzel kişiliklere makine ekipmanın %50’si, özellikli ürünlerin (kivi, çilek, kayısı, kiraz, elma v.s.) hasat sonrasında değerini korunması için kurulan depolama tesislerine %50 destek sağlanmaktadır.

Anaç damızlık ve besi hayvanlarına, buzağılara, koyun, keçi ve sığırlara teşvik ve destek kapsamında sütü desteğinden üretim desteğine kadar kaynak sağlıyoruz. Bitkisel üretime, sertifikalı fidanla bahçe tesis edenlere, kooperatif projelerine mali destekler veriyoruz.

Yalova’nın geleceği için Çalıştaylar ve Uluslararası Kongreler gerçekleştirdik

Tarımda Ortak Akıl Toplantısı, Süs Bitkileri Kongresi ve Kivi Çalıştayı ile sektörel kümelenme anlamında Yalova’yı Türkiye’de bu alanda ve uluslararası arenada en önde yer almasını sağlıyoruz. Akademisyenler, üreticiler, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının tüm birimleriyle Yalova’da tarımın stratejik yol haritasını belirliyoruz.

Yine çok önem verdiğim ve geleceğe yönelik yaptığımız en ciddi çalışma olan Su Çalıştayı ile kısa, orta ve uzun vadeli stratejik hedefler belirlenmiştir. Çok hızlı gelişmelerin paralelinde ciddi bir nüfus artışı öngörülen Yalova’nın geleceği ile ilgi farklı senaryolardaki nüfus projeksiyonlarına göre mevcut su potansiyelinin adil kullanımı ile ilgili hedeflerler belirledik. Muhtarlarımız, belde ve ilçe belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarımızla beraber Yalova’da suyun geleceğini tartıştık, ileriye dönük atılacak adımların belirlenmesi için bir hedef oluşturmak için ilk ve en ciddi adımı atmış olduk.

Birlikten güç doğacak, her şey Yalova’nın menfaatine olacak

1541 dönüm TİGEM arazisini 30 yıllığına 42 ortağın kümeleşerek oluşturduğu Garden A.Ş.’ye 30 yıllığına kiralanmasını sağladık. Böylece 3 yıl içerisinde yaklaşık 40 Milyon TL kalıcı yatırım yapılacak olan bu arazide, 3 yılın sonunda 42 şirketin toplam yıllık ciro hedefi 150 Milyon TL olacak. 1500 kişinin direk istihdam edileceği bu yatırımla, dolaylı olarak istihdam edilenlerle yaklaşık 3500 kişi ekmek kapısı bulacaktır. 42 ortak parselasyonu ve yolarlı tamamlanan arazi çalışmalarının ardından elektrik ve doğalgaz projeleri başlayacaktır. Takriben 2,5 ay içerisinde altyapısı bitmesi hedeflenen bu proje ile 42 ortağa arazileri teslim edilecek ve seri üretim, satış ve pazarlama zinciri kurulacaktır.

OSB’ler kurulum aşamasında ilerliyor, tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Toplam 25 Milyon yapım maliyeti olan Yalova Gemi İhtisas OSB ve Yalova Bilişim OSB için 2012 ve 2013 yıllarında toplam 1 Milyon 110 Bin TL kaynak aktarılmıştır.

Taşıt Araçları OSB Nisan ayı itibariyle ÇED sürecindedir. Taşıt Araçları OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi durumunda 200 Milyon Dolarlık cironun 500 Milyon dolara, 100 Milyon Dolarlık ihracatın 300 Milyon Dolara ve hali hazırdaki 2.000 kişilik istihdamının%80’i işçi, %11 'i memur, %6'sı mühendis ve %3'ü de yönetici olmak üzere 7.000 kişiye ulaşması ön görülmektedir. Ülkemizdeki taşıt araçları yan sanayi sektörü taşıt araçlarının parça ve ekipman ihtiyacının %80-85’ini temin edecek düzeydedir. OSB kurulumu ile bu oranın %20’lik kısmının Yalova ilinden karşılanması hedeflenmektedir.  Türkiye Otomotiv Sanayi Strajesi Belgesine uyumlu ve örnek bir yatırım olacaktır.

 Kalıpçılar OSB inceleme işlemleri tamamlanmış ve ÇED sürecinin başlatılması üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilgili başvuru yapılmıştır.

Yaklaşım 16 Milyon TL yapım maliyeti olan Çiçekçilik OSB kurulum çalışmaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayesine devredilmiştir. %62 arazi kamulaştırması yapılmıştır, geri kalan bölümü için arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülmektedir.

KÖYDES yatırımları ile köylerde alt yapı ve yol çalışmaları devam ediyor

Altyapı, yol ve su çalışmaları için 2013 yılındaki KÖYDES yatırımları için; Merkez’de 584 bin TL, Termal’de 203 bin TL, Çiftlikköy’de 351 bin TL, Çınarcık’ta 130 bin TL, Armutlu’da 292 bin TL, Altınova’da 494 bin TL olmak üzere toplamda 2 Milyon 54 bin TL kaynak aktarılmıştır.”


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

2083 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.