Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Subaşı nda Hayırseverlik ve Eğitime Verilen Önem Yaşandı

Subaşı nda Hayırseverlik ve Eğitime Verilen Önem Yaşandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.04.2013 - 10:13:29 


Hayırsever Mahmut Fidan tarafından merhum oğlu Erdemir Fidan anısına Subaşı İlkokulu ana sınıfının onarımı yapıldı ve beldeye Okul Müzesi kazandırıldı.

 
 
Subaşı İlkokulu ana sınıfı baştan aşağı yenilendi. Ayrıca Subaşı’nın tarihini anlatan ve içerisinde tarihi dokulara yer verilen bir de Okul Müzesi açıldı.

 
 
 
 
Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Subaşı beldesine ana sınıfı ve Okul Müzesi’ni kazandıran herkese teşekkür ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınında, gelecek nesillere aktarılması amacıyla böyle bir kalıcı eser bırakılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Programa; Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Altınova Belediye başkanı Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, CHP Altınova İlçe başkanı Yener Yiğit, hayırsever Mahmut Fidan, eşi Fatma Fidan, kızları Nurper ve Hatice Fidan ile Yalova Kivi Birliği Başkanı Sayın Mustafa Tunalı, STK Temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Subaşı halkı katıldı.
 
Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından hayırsever Mahmut Fidan’ın adına kızı Nurper Fidan kürsüde yerini aldı.

57 yaşında vefat eden Erdemir Fidan’ın doğduğu günde bu açılışı yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Nurper Fidan, “Subaşı İlkokulu mezunlarından Erdemir Fidan, kendisinin izi olan bu eğitim yuvasını hayata geçirdiğimizi görseydi çok mutlu olurdu. Bu eski okul binasını onarma fikri geçen yıl Temmuz ayının sonlarında ortaya çıktı. Ailece Erdemir Fidan’ın anısına ne yapabiliriz diye düşünürken burası aklımıza geldi. Okul ile iç içe olan orman alanına oyun parkı yapıldı. Bu binanın onarılması iki açıdan çok önemliydi. Okulun ormanı öğrencilerin kullanımına açık olması ve Erdemir’in bu okuldan ilk mezun oluşuydu. Erdemir, bugün Subaşı’na bir katkı sağladığımızı görseydi inanın çok mutlu olurdu.” diye konuştu.

Okulun iki amaca yönelik düzenlendiğini belirten Nurper Fidan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocukların rahat koşullarda eğitim görmesi için ana sınıfı ile bir göçmen köyü olan Subaşı’nın göç tarihini anlatan ve gelecek nesillere aktarılmak üzere belde tarihi müzesi oluşturuldu.

Ancak beldeki kreşler de göz önünde bulunarak yatakhane de yapıldı. Çocuklar için en ince ayrıntılara bile yer verildi. Çalışan annelerin yarım gün ya da tam gün bırakmalarını sağlamak için bizler elimizden gelen desteği yaptık. Velilere destek olmak ve buranın korunması için elimden gelen desteği her zaman yapabileceğimi söyleyebilirim. Bu yorucu ve son derece onur verici süreçte aileme teşekkür ederim. Onlar her zaman yanımda oldular. Onarım boyunca bizden desteğini esirgemeyen Vali Esengül Civelek’e, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’a ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy’a, Altınova Kaymakamlığı’na Subaşı Belediyesi ve Subaşı halkına teşekkür ederim.”

Nurper Fidan, 2 Ekim 2012 tarihinde imzalanan protokol ile okulun onarım çalışmalarının start aldığını sözlerine ekledi.
 
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman  yaptığı konuşmada “‘Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize eşlik yapan Sayın Belediye Başkanımız buranın düzeltilmesi ve restore edilmesi ile ilgili öncülükte bulundu. Bundan dolayı kendilerine huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum. Yine özellikle Mahmut Fidan ailesine, emeği geçen herkese, bu bahçenin düzenlenmesinde, buraya sergilenmek üzere katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

Altınova Kaymakamı Vekili Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk ise  konuşmasında ‘Bu yeni anasınıfı ve Okul Müzesinin ilçemize, bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Saygıdeğer beyefendi ve ailesinin şahsında tüm emeği geçenleri kutluyorum. Rahmetliyi rahmet ve şükranla anıyorum. Hepinize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi
 
Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer  ise konuşmasında “Aileyi özellikle kutlamak istiyorum, çok fonksiyonel hale getirmişler depremde hasar gören bu binayı. Ama yine kutlamak istediğim bir alanda sevgili Belediye Başkanımızın önderliğinde aşağı yukarı toplumu temsil eden, toplumda yaşayan her kesimin burada emeğinin olması. Hepinize sayın valim Esengül CİVELEK adına ve kendi adıma bu açılışın hayırlı olmasını diliyorum. Merhuma Allahtan rahmet diliyorum ve aileyi kutluyorum.’ dedi.

Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş ise, Subaşı beldesine ana sınıfı ve Okul Müzesi’ni kazandıran herkese teşekkür ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınında, gelecek nesillere aktarılması amacıyla böyle bir kalıcı eser bırakılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 
 
Konuşmaların ardından 1. sınıf öğrencisi Bazlı İdil Öztop ‘Okuma Bayramı’ adlı şiiri okudu. Ardından Subaşı İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi sahnelendi. Okula destek sağlayan Fidan Ailesi’ne plaket takdim töreni düzenlendi. Programın sonunda ise ana sınıfı ve Okul Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

http://www.yalovacevre.com/haberdetay.asp?ID=5100
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Yalova Çevre Gazetesi

 Kategori  ILÇELER

2092 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Belediye Baskan adayi Mehmet Gurel in Yalova da yuzde 47 oy alarak Belediye Baskanligini kazanmasi Yalovalilari sokaga doktu. Cumhuriyet meydaninda kutlamalar yapildi....

Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
30  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.