Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 TOPÇULAR dan yanıt ve sorular

TOPÇULAR dan yanıt ve sorular
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.04.2013 - 23:50:36 


Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun un Yalova daki işsizlik oranı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasına hem yanıt verdi hem de sorular yöneltti.

 
 
 
AKP’ye üye kayıt yaptırmadan iş bulmanın zor olduğu Yalovamızda işsizlik oranının %14,4’lerden, %10’lara indiğine dair açıklamalara şahit oluyoruz. Başta AKP milletvekili Temel Coşkun ve memurlarının bu yönde açıklamalar yaptığını basın-yayın yoluyla öğrenmekteyiz. Her işte bilgi kirlenmesi ve maksatlı yönlendirmenin had safhada olduğu ülkemizde maalesef Yalova’da da politik ya da kamusal-kurumsal kimliğe sahip olanların bu işlere alet olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomik büyümenin %2’ler seviyesine indiği Türkiye’de TÜİK’i istismar ederek acı gerçekleri saklayan AKP’li COŞKUN’a objektif verileri kullanarak bazı soruları sormak ve cevap istemek şart olmuştur.

%2 olan Türkiye’nin ekonomik büyüme oranı altın ihracatı çıkarıldığı anda gerçek büyüme rakamı %0,8 dir.. Sayın Coşkun bunu biliyor musunuz?!. 

Türkiye’deki genel işsizliği %10,2 civarında açıkladınız.. 57. Hükümet döneminde bu oran %10,3 civarıydı.. 11 yılda AKP iktidarı olarak bir arpa boyu yol gittiniz mi?!. İktidarınızın her konuda olduğu gibi ekonomide de yere çakıldığını biliyormusunuz?.

İsmi Çiçekçilikle anılan İlimizde MHP olarak 57. Hükümet döneminde Yalova’da Çiçekçilik OSB projesini hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık; akabinde siz iktidara geldiğiniz.. bu zaman zarfında bir çivi dahi çaktınız mı?!.

 TR42 olarak adlandırılan Marmara bölgesine ait beş il dahilinde bulunan Yalova’nın ortalama nüfusu 2010 yılında 203 bin civarında iken; bu sayı 2012 yılı itibari ile 212 bine yaklaşmıştır… Yalova’da nüfus yoğunluğuna göre şehirleşme oranının %80 ler civarında olduğu bilinmektedir; yani göç ve nüfus artışı kırsaldan ziyade şehir merkezlidir... Ortalama göç hızı ise %5,3 tür.. bunların hepsi TÜİK verilerinde rahatlıkla incelendiğinde görülmektedir.

TÜİK İBM’nin yaptığı araştırmada tarım dışı işsizlik oranı Yalova bazlı en az %14,5’tir. AKP vekil ve memurları anladığımız kadarıyla oranları kafalarına göre yorumlayarak şu senaryoyu vatandaşlara üflemek istiyor ki; 2010 yılında kabaca 30 bin kişi olduğu tahmin edilen işsiz sayısının 2 yıl sonunda 21 binler civarına düştüğünü iddia etmektedirler; TR42 kabul edilen; İzmit, Adapazarı, Bursa, Yalova gibi endüstri yoğunluklu kentler bölgesinde ortalama istihdam oranı yine TÜİK verilerine göre %48,2 oranındadır; ağızlarından düşürmedikleri Avrupa Birliği (AB) ülke ortalaması ise %60 ların üzerindedir… Bu oran dahi Yalova’mız için söz konusu değildir!.. 

Yalova’da hangi noktada sanayi ve endüstri ağırlıklı bir proje ve istihdam politikası uygulanabilmiştir?!. Nüfus artış hızı ve göç oranı dikkate alındığında bu verilerin bize sağlayacağı en iyimser sonuç sadece işsizlik rakamının oransal olarak hala %14 ler civarında olduğudur... Pekiyi o zaman bu işsizlik seviyesi  nasıl %10 lar seviyesindedir?!. 

SGK (sosyal güvenlik kurumu) kapsamına alınan, aktif iş gücünde gözükmeyen işsizleri istihdam edilmiş gibi göstererek verilerin ve gerçeklerin saptırıldığı yalan mıdır?!. 

Ayrıca Yalova’da ne gibi yatırımlar olmuştur, nereye ciddi bir yatırım yapılmıştır ki istihdam artışı sağlanmıştır?!. Taşeronluk denilen sömürü düzeniyle emeği ve alın terini üç kuruşa istismar eden, asgari ücret uygulamasıyla insanları açlığa mahkum eden  düzenin farkında olmadığımızı sanıyorsunuz?!. İşkur’un meslek edindirme kursları gerekli ve yerinde olduğu kanaati bizde de mevcuttur; kendi açıklamalarına göre 1420 kişinin katıldığı kurslarda %40 istihdam sağlanmış.. İşsiz sayısının da 9 bin olduğu söylenmiş; istihdam oranının 1/7’lerde olduğu TÜİK raporları ile sabitken; bu bilgilerin, işsizlik ve istihdam oranlarının vatandaşa doğru ve objektif biçimde anlatılmadığı aşikardır. 

İki yıllık zaman zarfında Yalova’da nüfus ortalama 9000 kişi artmışken, bu artış hızına göre istihdam gerçekleşse (ki böyle bir durum söz konusu değildir) işsizlik orana %14 lük sabit seyrine devam ediyor demektir... 

Milletin vekili millete doğruları söylemekle mükelleftir; devletin kurumlarında çalışanlarda aynı sorumluluğu taşımak zorunluluğundadır. AKP sözcülüğüne soyunanlar da rahatlıkla vatandaşı yanıltmaktadırlar. Yalova’da İşkur’a kayıtlı olmayan iş umudunu kesenlerin oranı nedir?!. Toprak ve bahçe işleriyle, geçici yevmiye işlerle yarı aç yarı tok çalışan istikrarsız iş gücü oranı bu %10 luk işsizlik oranına ne kadar yansıtılmıştır?!. Ayrıca yaş itibari ile toplam bağımlılık oranı Yalova’da %45 ‘tir ve bu kesim ciddi geçim zorlukları yaşamaktadır; insanları köle gibi gören AKP iktidarının insanca ve onurluca yaşam hakkı tanımadığı, belirlediği asgari ücretle çalışanları açlığa talim ettiği malumumuzdur. 

Vatandaşları aldatarak ve kandırarak politika yapmaya devam eden siyasi felaketin adı :AKP’dir!.. Birim sınıflamasına göre Yalova’da istihdam oranı %50 nin dahi altındayken bu tarz açıklamalarda bulunan zat-ı muhteremlerin bilgi ve analiz dahilinde vatandaşı yanıltmadan doğruları söylemesi gerektiğini tekrar ifade diyoruz…

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

2320 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
16  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3271 32.3854
  Euro 20.9552 21.0939
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.