Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Cami temeli dualarla atıldı

Cami temeli dualarla atıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.03.2013 - 18:52:00 


Altınova Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı Altınova Şubesi, Hz. Yusuf Camii Dernek Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile yapılan Hz. Yusuf Camii temel atma töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

 
 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii Müezzin-Kayyımı Abid Duman Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreni büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.
 
BÜYÜK KATILIM

Rahmetli Hacı Bal tarafından bağışlanan Cumhuriyet Mahallesi Stadyum Caddesi’ndeki arazi üzerine yapılacak olan Hz. Yusuf Camii temel atma törenine; Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova İl Müftüsü Muhittin Karıkaya, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Termal Kaymakamı Selami Işık, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, CHP Altınova İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Yener Yiğit, İl Genel Meclis üyeleri Alaaddin Altuntaş ve Mehmet Erdem, Altınova İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, Termal İlçe Müftüsü Asım Ceylan, İlçe Emniyet Amiri Tevrat Yazar, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Bülbül, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altınova Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Sancaktutan, YASBİR Başkanı Ahmet Dündar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“BİRLİK YUVASIDIR”

Törenin açılış konuşmasında camilerin ibadet ve fikir merkezleri olduğunu söyleyen Altınova İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, “Cami, nefes aldığımız dost bir ev! Cami, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, Fakir fukaranın çaresiz insanların çaresi!

Cami, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerliyle bütünleştiği büyük bir insanlık evi!

Cami, ibadet ve fikir merkezidir. Bilginlerimiz burada konuşur. Devlet, vatandaşına burada yaklaşır ve onunla bütünleşir.

Cami ve camilerimiz, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere kondurulan âdeta bir ülkenin tapusu ve âidiyyet sembolüdür. İşte bizler bu topraklarda, Müslümanlık tapusuna, bir imza daha atmak üzereyiz İnşallah!

“CENNETTE BİR SARAY”

Yüce Rabbimizin, ‘İyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın’ fermanına uyarak güçlerimizi birleştirerek, meydana getireceğimiz bu mübarek mabedi, bir çekim merkezi yapmak sorumluluğu ile yüklenmiş bulunmaktayız hepimiz.

Ve âlemlerin sultanı Efendimiz (s.a.v)'in ifadesiyle, buyuruyor ki; ‘Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit-cami bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar.’

Allah’ın rızasını umuyorsak, dinimizin cami gibi temel kurumlarını çalıştırmak, eğitimini öğretimini yapmak ve yaptırmak durumundayız.

 

“MİLLETLERİ AYAKTA TUTAN TEMEL UNSURLARDIR”

Camilerimize namahrem elinin değmemesi, ezan seslerinin bu topraklar üzerinde ebediyen inlemesi buraların maddî ve manevi imarı ile mümkündür. Zira camiler, fabrikalar ve eğitim kurumlarımız milletleri ayakta tutan temel unsurlardır.

Yapılacak olan cami ve müştemilatının 2186 m2 olan yerini-arsasını Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlayan merhum Hacı Muharrem Bel ve ailesine çok teşekkür ediyorum, Merhuma Allah'tan Rahmet diliyorum, muhterem eşine-hayırlı sağlıklı bir ömür diliyorum!

Yapılacak olan kompleksimiz; cami, yatılı Kur'an kursu, yani yurt ve müştemilâtı olmak üzere toplamda 1765 m2 kapalı alan olacaktır.

TEŞEKKÜR

Eserin yapımına, temelinde şu ana kadar katkı sağlayan ve destek olan Boğaziçi-Tersan Tersanemize, yine Sefine Tersanemize, Yazıcılar Hafriyat’a, Uyap Yapı’ya, Gotik Yapı’ya, Mustafa Balta Taşocağı’na, demir, beton gibi malzemeler sağlayan ve bundan sonra da katkı sağlayacak olan isimlerini sayamadığım tüm sanayici ve iş adamlarımıza, İsimsiz kahramanlarımıza, hayırseverlerimizin hepsine, ayrıca gerek cami ve müştemilâtının yapımında ve gerekse bu programımızın yapılmasında hiçbir zaman maddî ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen Saygı değer Belediye Başkanımız Metin Oral beyefendiye ve onun şahsında Altınova Belediye Başkanlığımıza, Son olarak heyecanlarını paylaştığım Hz. Yusuf Camii Dernek Başkanları ve üyelerine ve siz değerli misafirlerimize çok çok teşekkür ediyorum”

“2 CAMİ DAHA YAPILACAK”

Temeli atılan Hz. Yusuf Camii Kompleksinin depreme dayanıklı olarak inşa edileceğini dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Belediye Meclisimiz, ilçemizde 2 yerimize daha cami yapma kararı aldı. Bu yıl içerisinde bu iki temeli atmayı amaçlıyoruz. Bugün temelini attığımız bu cami komplekssi depreme dayanıklı olarak inşa edilecektir. Bu özel temel konusunda katkı sağlayan Boğaziçi tersanesine ayrıca teşekkür ederiz. Bu camimizin 2 yılda tamamlanması hedefleniyor” diye konuştu.

 

“DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ”

Törende konuşan Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, “Lügatta; toplayan, toplayıcı anlamına gelen cami, birlik ve beraberliğin simgesidir. Yapılmakta olan Hz. Yusuf Camii, hem Hersek Bölgemize hem de tersane bölgemize hizmet verecektir. Bin kişilik bir ibadet yeri ve diğeri alanlarıyla kampus şeklinde yapılacak olan camimiz devlet-vatandaş işbirliğinin güzel örneklerinden birisi olacaktır. Camimizin yapımında emeği geçen başta değerli Altınova Belediye Başkanımız ve belediye meclisi üyelerimiz, İlçe Müftülüğümüz, dernek yöneticilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

“CAMİLER YALIN OLMAMALI”

Törende konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Bizler minare görmek, ezan sesi duymak zorundayız. Camiler yaratan ile yaratılan arasında köprü vazifesi görür. Yeni yaşam alanları kurarken bu konuyu önemsiyoruz. Bu ülkede zamanında mabetsiz şehirler düşünülmüş. Çok şükür o günler aşıldı. Devlet ile millet bütünleşti. 

Dönemimizde Diyanet İşleri Başkan’lığına ciddi kadro verildi. Benim köylüm cami yaptırır, bir de hoca arardı. Kendi parasıyla hoca tutardı. Çok şükür simdi cami var; her camide imam var, müezzin var. Biz camileri sadece ibadet yeri olarak görmüyoruz. Bu yanlış, batıl bir düşüncedir. Cami; istişare, kaynaşma, paylaşma mekânlarıdır.

Camileri 24 saat halkın hizmetine açmak istiyoruz. ‘Okullar Hayat Bulsun’ Projesiyle okullarımızı haklımıza açımız gibi camilerimizde açacağız. Camilerde hanımlar ve özürlülerde düşünülmeli. İbadetin yanında kuran eğitimi verilmelidir. Camiler yalın olmamalı. Altınova’ya geldiğimizde hep yüzümüz gülüyor. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“KUTSAL MEKANLAR”

Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, camii temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Camiler; toplumsal dayanışmanın, bütünleşmenin sağlandığı, birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ruhunun kazandırıldığı, dini bilgilerin, güzel ahlakın, doğruluğun ve dürüstlüğün öğretildiği kutsal mekanlardır. Bu eserde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN”

İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya’nın kısa konuşması ve duasıyla caminin temeli atıldı. İl Müftüsü Sarıkaya yaptığı konuşmada, “Bu yeri Diyanet Vakfımıza bağışlayan rahmetli Hacı Bal Amca’nın vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yalova’da 6 senede 17 cami bitirdik, 8 tanesi inşaat halinde, 2 tanede bugün temel attık. Bu camilerin tamamını Yalovalılar yaptırdı, yaptırıyor. Hepsinden Allah razı olsun. Yalova’da 54 camide engelli yolu ve tuvaleti yapıldı, bu yöndeki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

TEKNİK ÖZELLİKLER

3 katlı olacak olan cami 950 metrekare olacak. Bodrum katında yönetim odası, kütüphane, kura eğitim odası ve sergi salonu yer alacak. Zemin ve 1. kat cami olacak.

Caminin yanına ise, 813 metrekareli alana öğrenci yurdu, kuran kursu ve lojman binası yapılacak. Bu binanın bodrum katında yemekhane ve kütüphane, zemin katında, 4 sınıf ve 2 hazır ezber odası yer alacak. 1. Katta 30 kişilik öğrenci yurdu ile idari birimler olacak. 2. Katta ise, 2 adet lojman bulunacak.

GOTİK Yapı tarafından projelendirilen Hz. Yusuf Camii, Demirtürk şirketi tarafından inşa edilecek.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

2820 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
23  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,60 saniye.