Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ÖZEL den Basın Toplantısı

ÖZEL den Basın Toplantısı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.02.2013 - 15:15:55 


Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel YTSO Toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 
 
Özel, Yalova gündemini, YTSO seçimlerini, meslek gruplarının oluşması ve Nace kodları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı

YTSO Seçimlerinin ertelenmesini değerlendiren Özel, YTSO seçimlerin Ağustos ayı öncesinde yapılabileceğini söyledi.

Özel, Nace kodlarını ticaret ve sanayi odalarının vermediğini, YTSO’nun bu konuda hiçbir insiyatif ve sorumluluğu bulunmadığını, YTSO Meslek Gruplarının sınıflandırılmasının da TOBB tarafından belirlendiğini söyledi.

YTSO Başkanlık seçimlerinin olması halinde yeniden başkan Adayı olacağını, son 4 yıl içersinde YTSO Yönetimi olarak, uyum içersinde çalıştıklarını ve bu süreler içersinde görev yapan arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyleyen Özel, Seçimlerde yönetimde bir revizyona gitmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna ise yanıt vermekten kaçındı

“ YTSO’ya 3 Bin Üyeden Bugüne Kadar Sadece  Tek Bir Şikayet Yapıldı”
Meslek Grupların sınıflandırılması ve Nace kodlarının belirlenmesinin ardından, bazı kişilerin YTSO’yu hedef aldığını ve amaçlı olarak fırtınalar kopartıldığını belirten Özel “  Bu konuda YTSO’ya yapılmış şikâyetlerin olduğu dile getiriliyor. Tüm bu tartışmalar içersinde 3 bini aşkın aktif üyesinin bulunduğu YTSO’da bugüne kadar tek bir üyemiz şikayetçi olarak YTSO’ya başvurmuş ve meslek grubundaki yeri değişmiştir. Bir bardak suda fırtına kopartılıyor ama gerçek hiç de böyle değil” dedi.

“ Nace Kodlarını Biz Vermiyoruz.”
Ekonomik faaliyetlerin istatistiki sınıflandırılmasına yarayan Nace kodlarını TOBB verdiğini söyleyen Özel “Bu noktada bize yönelik bir takım eleştirilerinde yersiz olduğuna inanıyorum. Zira bu konuda odamızın bir ihmali söz konusu değildir. Maliye Bakanlığı şirketlerin Nisan-Haziran 2012 dönemindeki en yüksek cirolarını TOBB'a bildiriyor ve TOBB'da bu verilere göre Nace kodlarını oluşturuyor. Yani YTSO olarak bizim Nace kodlarını belirleme ya da bu kodlara göre oluşan gruplara bir müdahalemiz söz konusu değildir. Bu noktada bize yönelik yapılan bazı eleştirileri de hak etmediğimizi düşünüyorum" dedi.

“Kamu Arazilerin Bireysel Rant Amaçlı Olarak Kullanılmasına Karşıyım”.
Yalova’da son yıllarda işsizlik ve istihdam söylemiyle kamuya ait arazilerin elden çıkartılmak istendiği iddialarına yanıt veren Özel “ YTSO olarak kamu arazilerin, kamusal menfaat göz edilmeksizin birilerine rant sağlanmasına karşıyız. Yatırımlarda öncelikli olarak kamusal menfaat ve kamu çıkarı birilerine kişisel rant sağlayacaksa bu elbet kabul edilebilir olmaz” dedi.

“Yalova’da  Arazi Fiyatları Oldukça Yüksek. Yatırımcı Orhangazi’yi Tercih Ediyor”
Yalova’da arazi fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu, yatırım yapmak isteyen yatırımcının Orhangaziyi’yi tercih ettiğini, Ancak Yalova’nın da stratejik bir bölge olduğunun da unutulmaması gerektiğini söyleyen Özel, bu konuda Yalova’daki arazi sahiplerinin de biraz daha anlayışlı davranması gerektiğini sözlerine ekledi. Yalova’nın  üst ve alt ölçekli planlarında uyumsuzluklar olduğunu vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

“Ülkede çarpık kentleşmenin önüne geçilebilmek adına Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatıldı. Yalova'nın da o nedenle hata yapma şansı yok. Bundan sonra sanayi OSB'lerin içerisinde olmalı. Buraların dışında bir çivi dahi çakılmasına izin verilmemeli. Mevcut sanayi kuruluşlarıyla ilgili olumsuz yorumlarında artık bırakılması gerektiğine inanıyorum. Artık şehrin bu kuruluşlarla nasıl entegre olacağı konuşulmalıdır"

“OSB’ler Hayata Geçemedi “
Yalova’da  3 OSB'nin de kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle ilerleyemediğini vurgulayan Özel, "Yalova'da Gemi Yan Sanayi, Çiçekçilik ve Bilişim olmak üzere 3 OSB var. Bu 3 OSB'nin de ortak sorunu kamulaştırma yani kaynak yetersizliği. Köprü ve otoyol projesi ile birlikte bu sorun daha da ağırlaştı. Zira insanlar ellerindeki araziler için istedikleri fiyatları çok yukarılara çektiler. Konu mahkemelere intikal etmeye başladığından süreçte tıkanma noktasına geldi. Bilişim OSB için bir şans doğdu. Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği burasını kalıpçılar vadisi olarak kullanmak için harekete geçti. Ben bu projenin Yalova'nın doğa ile uyumlu sanayi anlayışına da entegre olabileceğine inanıyorum. Ayrıca ben OSB’ler konusunda YTSO Başkanı olarak zaten taraf olan biriyim. Aksi görüş beyan etmem zaten pek mümkün olmaz” dedi

"Yalova’ya Kalıcı Fuar Alanı  Yaratmalıyız”
Yalova'nın körfez köprüsü ile adeta İstanbul'un Anadolu yakası haline geleceğini vurgulayan Özel, "2013 yılında Çiçekçilik İhtisas Fuarı'nın düzenlenmesini istiyoruz. Ancak oda seçimlerinin olması nedeniyle şu anda net bir tarih veremiyorum. Fuar konusuyla ilgili göz ardı edilemeyecek bir gerçek de var. O da bizim dönemimizde düzenlenen düzenlenen fuarların çok görkemli ve profesyonel olmasıdır. Yalova'nın gördüğü en iyi fuarlar bizim dönemimizde gerçekleştirildi. Hatta Yalova'da düzenlenen fuarlar Çin ve Uzak Doğu'da düzenlenen fuarlarla eşdeğerdir.  Yalova'nın artık kalıcı bir fuar alanına ihtiyacı var. Yalova körfez köprüsü ve otoban projesinin tamamlanması ile birlikte İstanbul'un Anadolu yakası haline gelecek. Bunu iyi değerlendirmeli ve İstanbul'un Anadolu yakası fuar merkezi durumuna gelmeliyiz. O nedenle en az 30 bin metre karelik kapalı alanlı ve 12 ay hizmet verebilecek bir fuar alanına ihtiyacımız var. Bu süreç kaçırılmamalı ve değerlendirilmeli" dedi.

Faruk Kırtay (FARKYALOVADA.COM)

 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 1 Puan Verildi
 Kaynak :  Faruk Kırtay

 Kategori  EKONOMI

2398 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.