Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 TİGEM DE DEVİR TESLİM

TİGEM DE DEVİR TESLİM
 Yazı Boyutu

 Tarih : 1.02.2013 - 20:26:39 


TİGEM arazisinin çiçekçilik üssüne dönüştürülmesi için bir yıldır süren projede mutlu sona ulaşıldı. 541 dönümlük TİGEM arazisi imzalanan devir teslim protokolü ile resmen Yalova Garden A.Ş. ye geçmiş oldu.

 
 
 
Yalova Garden A.Ş. ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında TİGEM'in devir teslim protokolü törenle imzalandı. TİGEM arazisinin çiçekçilik üssüne dönüştürülmesi için bir yıldır süren projede mutlu sona ulaşıldı. 541 dönümlük TİGEM arazisi imzalanan devir teslim protokolü ile resmen Yalova Garden A.Ş.'ye geçmiş oldu.

TİGEM idari binalarındaki devir teslim törenine AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’da hazır bulundu

Törene ayrıca YTSO Başkanı Celal Özel, YESOB Başkanı Fehmi Öncü, YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, Ak Parti il Başkanı Mustafa Pehlivan, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Ak parti merkez İlçe başkanı Ömer Aslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, İl Genel Meclis Başkanı Alı Rıza Alkış, Çiftlikköy  Belediye başkanı Metin Dağ,  il genel ve belediye meclis üyeleri hazır bulundu.

Törenin açılışında konuşan Yalova Garden A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul TİGEM'in imzalanan protokol gereği asıl amacı olan Tarımsal üretime uygun kullanılacağının altını çizdi.

TİGEM'in her zaman Yalova halkına açık olacağını da dile getiren Okul, "6 aylık bir maratondan sonra bugün devir teslim törenine ulaştık. Yalova Garden A.Ş 42 ortağı ile Yalova'da üreten, ürettiğini Yalova'da harcayan firmaların kurduğu bir şirket. Bugün ise TİGEM'in devir teslimini gerçekleştiriyoruz. Yalova Garden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı 541 dönüm arazide tarıma uygun yatırım yapacak. Biz burada süs bitkisi üreteceğiz. Amacına ve sözleşmeye uyarak hiçbir gizli saklı, yasal olmayan iş yapmayacağız. Zaten taahhütlerimizde bu yönde. Sadece bu arazide tarım yapacağız. Biz belki bu arazide ticaret yapacağız ama her zamanda Yalova halkına burası açık olacak" dedi. 

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce'de törende bir konuşma yaptı. İnce konuşmasında bir de öneride bulunarak Yalova Garden A.Ş yerine Yalova Bahçe A.Ş isminin kullanılmasının istedi.

TİGEM'inde içinde bulunduğu toprakların her zaman tarım amaçlı kullanıldığına dikkat çeken İnce, "Bu topraklar Bitinya krallığından beri değişimin, dönüşümün, üretimin ve yeniliğin adresi olmuştur. 1929'un Ağustosundan 1938 Şubatına kadar bu tarihte tarih çalışmaları yapılmış. Dil çalışmaları yapılmış. Modern tarımın öncülüğünü yapmış bu topraklar. Bu topraklar sadece üretimin, tarımın değil demokrasinin de öncülüğünü yapmış. Tek partili döneme geçiş, Kuran-ı Kerim'in Türkçeye çevrilmesi çalışmalarına ev sahipliği yapmış bu topraklar. O nedenle bir eleştiri yapmadan geçemeyeceğim. Keşke Atatürk'ün mirası bu toprakları üretim amaçlı kullanacak olan bu şirketin adı da Yalova Bahça olsaydı. Dedelerimiz Bahçe demez Bahça derlerdi. O nedenle bende burasının adının Yalova Bahça olmasını çok arzulardım. Türk Dil Kurumunun kurulduğu bu topraklarda bir özenti olmamalıydı diye düşünüyorum" dedi.
 
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise bu yatırımın çiçekçilik sektörü açısından taşıdığı öneme değinerek, "Çiçekçilik sektörü Yalova için olmazsa olmaz. Bu sektöre de biz elimizden geldiğince hep destek olduk. Çiçekçilik OSB ile arkadaşlarımız bize geldiklerinde ne gerekiyorsa yaptık. Ama bir türlü tamamlanamadı. Tamamlanma sebebi de kamulaştırma durumundan kaynaklandı. Bu çalışmalar yapılırken TİGEM arazisi ile ilgili talepleri gündeme geldi. TİGEM bizim için çok önemli. Bu şehir için çok önemli. TİGEM arazisinin bir bölümü üniversitemize tahsis edildi. Tabi kapı açılınca bu arazi üzerinde farklı düşünceleri olan bir çok kişi bize geldi. Ama biz bu topraktan kişisel rant sağlayacak projeye ve betonlaşmaya asla izin vermeyeceğiz. İşte tamda bu noktada Garden A.Ş'nin bu projesi çok önemliydi. Çünkü Yalova'da ki çiçekçilik sektörünü daha da geliştirmemiz gerekiyordu. Bizde bu anlamda ne gibi adımlar atılması gerekiyorsa bütün adımları attık. Arkadaşlarımızda kendi öz kaynaklarını ortaya koyup kararlılıklarını gösterdiler. Bugünde bu devir teslimi yapıyoruz. ben bu projenin Yalova'ya hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından tesisin tevir teslim protokolüne TİGEM Yalova İşletme Müdürü Vekili Muammer Ali Taş ve Yalova Garden A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul birlikte imza koydular. İdari binanın açılış kurdelesini ise AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce birlikte kestiler. Bu sözleşme ile bin 541 dönümlük TİGEM arazisi 30 yıllığına Garden A.Ş idaresine geçmiş oldu.

Görüntüleri için tıklayın!  www.farkyalovada.com  
 
 
 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Faruk Kırtay

 Kategori  SON DAKIKA

1941 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.