Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova Sağlık Turizminde Lider İl Olmalı

Yalova Sağlık Turizminde Lider İl Olmalı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.01.2013 - 10:20:48 


30 yıllık Turizm deneyimine sahip Turizmci ve Çevreci kişilği ile tanınan, F.ERDİLLİ Şirketler Grubu Koordinatörü Cemal AKIN dan Yalova Turizmine olumlu etki yapacak açıklamalar.

,

2013 YILINDA YALOVA  SAĞLIK TURİZMİNDE LİDER İL OLABİLMEYİ DENEMELİDİR.

30 yıllık Turizm deneyimine sahip Turizmci ve Çevreci  kişilği ile tanınan,  F.ERDİLLİ Şirketler Grubu Koordinatörü ve Binlerce misafirlere şifa kaynağı olan Erdilli Termal Otel Genel Müdürü  Cemal AKIN’dan  bütün turizm  kurumlarının yararlanabileceği, ayrıca Yalova Turizmine olumlu etki yapacak açıklamaları…

Doğa Harikası ve  Oksijen Deposu  Yalova’nın  doğal zenginlikleri, yeşil bitki örtüsü, denizi, şelaleri, Şifalı kaplıcaları ile  “2013 YILI TURİZM  STRATEJİLERİ ” arasında 2 hedefin önemini  kavramamız gerektiğini vurguladı.

1.si Şifa arayan 50 yaş üstü kitle, SAĞLIK TURİZMİ

2.si  16-29 yaş arası GENÇLİK TURİZMİ

 

DOĞAL SU İLE GELEN SAĞLIK…!

SAĞLIK TURİZMİ; Yalova bu yönden önemli bir potansiyele sahip, Sağlık turizminde doğal avantajlarımızı , İlçelerimizde bulunan şelaleler, yayla, kum, deniz, kaplıca suyu  ve  doyumsuz  çam ormanlarının bulunduğu doğayı  çok iyi  değerlendirmeliyiz.   50 Yaş üstü turist profiline en iyi hitap edecek nadir kentlerden biri  Yalova’dır.  Modern insan hem sağlığını koruyup geliştirmek için hem de doğal  etkin tedavilere ulaşmak için sağlık hizmetlerine ulaşmak istiyor. Giderek "çok" yaşlanan bir dünya nüfusu sağlıklı bir ileri yaşlılık yaşamak istiyor, hatta yaşlanmamak istiyor. Sağlıklı olmak yalnızca fiziksel olarak değil aynı zamanda ruhsal olarak, "fit olmak" gerekiyor. Günümüz  yerli ve yabancı turisti  tatil ile  doğal sağlığı,  bütünsel olarak benimsiyor. Günümüz insanı sadece sağlık ve tedavi amaçlı değil güzellik ve "yaşlanmamak" (anti-aging) için  de araştırmalarını genişletiyor.  Bu gelişmeler sağlık turizmi kavramını bizlere tanıtıyor. Sağlık turizmi dünyada ve ülkemizde hızla gündeme oturan bir "yeni" turistik eğilim olmakla kalmıyor, sağlık turizmi sektörü de hızla büyüyüp gelişiyor.  Bütünsel olarak Yalova, ilçe ve köyleri ile beraber  gürültüden ve stresten uzak,  eşsiz ıhlamur,kekik ve çam  kokuları arasında, stres ve şehir  gürültüsü ortamından uzak, bol oksijenli havası , doğa ile baş başa, organik  yiyecekleri, şifalı kaplıca suyundan çıkıp denize girebilecekleri Sağlık turizminde pilot il olabilme özelliklerine sahibiz.

 

Yalova Sağlık Turizminin geliştirilmesi için acilen bu yönde  vakit kaybetmeden çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.Bütün kurum ve kuruluşlara ve sektöredeki herkese önemli görevler düşmektedir.

 

Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı  destekleri  ve  Yalova Üniversitesi işbirliği ile

Turizm haftasında  veya belirlenecek herhangi bir tarihte “ YALOVA SAĞLIK TURİZMİ” konulu Ulusal ve Uluslar arası turizm sektöründe ayrıcalık (farkındalık) yaratılması adına 50 yaş üstü Turizm Kongresi çalışmaları hazırlanabileceğini düşünüyorum. 50 yaş üstü arayışları geliştirmek, deneyimleri paylaşmak,  yeni planlarla teşfik etmeye yönelik  girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturabilmeliyiz. Bu alanda uzun vadede  12 aya sürdürülebilme ve yayma potansiyeli nedeniyle Yalova sağlık turizmi yönünden stratejik bir öneme sahiptir. 50 yaş üstü nüfus turizm talebini etkileyen önemli faktörlerden biridir. 50 yaş üstü işletmecilerin önemle üzerinde durması gereken, ve büyüyen  bir pazar durumuna gelmiştir.

 

GENÇLİK TURİZMİ; Gençlik Turizmi 136 milyar dolarlık hacme ulaştı Dünya Genç ve Öğrenci Seyahetleri Konferansı (WYSTC) verilerinden derlediği bilgilere göre Gençlik Turizmi; Yaşları 16-29 arasında değişen, gençlerin yüzde 70’i eğitim, dil eğitimi, çalışma ve gönüllü kamplara katılım amacıyla tatile çıkıyor. Gençlik turizmi ile ilgili verileri derleyen ve bu yönde çalışmalar yapan WYSTC her yıl bir ülkede yıllık konferansını gerçekleştiriyor. Bu gelişmeleri yakından takip etmeli ve Yalova’da gençlik turizmine uygun  çalışmalar yapmalıyız. Yalova’da  sürekli değişen, gelişen bir şehir olması nedeniyle Kültür Turizmi , Sağlık Turizmi (Termal Turizm) , Doğa Turizmi,  Deniz Turizmi, Gençlik Turizmi  ve Spor Turizmi oluşturularak çok alternatifli   Turizm ortamı sunabilmelidir.  Eko turizm planlaması yapılmalı, bitki çeşitlerinin daha çok tanıtımı yapılmalı,  Alternatif bir turizm çeşidi olan Kamp ve Karavan Turizminin geliştirilmesi için gereken önemin verilmesi, yeni alanların belirlenmesi çalışmalarına başlanmalıdır.Yayla turizminin yanı sıra diğer turizm türleri ile ilgili planlama ve altyapı çalışmaları sırasında Belediye ve Kaymakamlarımızdan uygun alanlarla ilgili yer belirleme çalışmaları yapılmalıdır.

 

YALOVA’DA TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE 12 AYA YAYILMASI KAPSAMINDA DAHA AKTİF ÇALIŞMALAR YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

 

2013 YILI BOYUNCA TURİZM TEDBİRLERİ;

Bütün kurum ve kuruluşların kontrollerini arttırması,  Vatandaşın güvenliğini üst düzeyde korumaya alınması , Turizm alt yapısının geliştirilerek hizmet kalitesinin arttırılması için devam etmekte olan ve sezon öncesi bitirilebilecek, alt yapı hizmetlerinden bakım,  onarım, çevre düzenlemeleri çalışmalarının ve inşaat faaliyetlerinin bitirilmesi, Yalova, Çınarcık-Eesenköy-Armutlu   yolu genişletme çalışmalarının hızlandırılması, trafik  akışına düzenleme  ve gerekli güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Turizm sezonu öncesi yerel yönetimlerin haşere ile mücadele konusunda daha duyarlı davranmaları, çevredeki  plaj,kıyı ve koyların temizliği,  havuzların kontrolü,  görüntü ve gürültü çevre kirliliğinin önlenmesi ve turizmin yoğun olduğu merkezlerde araç  park yerlerinin düzenlenmesi, kaldırım işgallerinin önlenmesi, kara ve deniz araçlarının denetimi, başıboş köpek ve kedilerin ıslahı, can ve mal güvenliğine karşı daha etkin önlem alınması, Şelalelerin  bakımı ve çevre temizliği , Karayolu güzergâhında yer alan ören yerleri yönlendirme levhaları ile trafik işaret levhalarının yıkık ve okunamayacak durumda olması trafik kargaşasına, kazalara ve görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Taksi, minibüs, midibüs ve otobüs şoförlerine turizm konusunda eğitim seminerleri  verilmesi, kılık kıyafetlerinin düzenlenmesi ve ticari taksilerin standartlarının yükseltmeyi başarabilirsek  Yalova’mız  örnek olacaktır. Gıda üretimi yapan ve satan işyerlerinin denetlenmesi, Özellikle sahte içki satan işletmelere en ağır cezaların verileceği hatırlatılmalıdır. Sürdürülebilir turizm kapsamında ilimizde turizm bilincinin geliştirilmesi, Turizm amaçlı  günübirlik tur düzenleyen araç faaliyetlerinin denetlenmesi, turizm işletmelerinde çifte rezarvasyonların önlenmesi, turizm hekimliği uygulamasının sağlanması, özel güvenlik teşkilatının kurulması ve kalifiye eleman çalıştırılması,  Avrupalı  ve Arap Turistlerin Ülkemizi tercihlerinde herhangi bir sapma olmasını engellemek için önleyici ve caydırıcı tedbirleri uygulaması önemlidir.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 10 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  ULUSAL HABER

3412 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
4  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,59 saniye.