Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova ilçemizde tarihi bir gün

Altınova ilçemizde tarihi bir gün
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.01.2013 - 09:45:41 


Altınova ilçemizde tarihi bir gün daha yaşandı. Altınova Belediyesi Hizmet Binası temel atma töreni, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 
 
 
Temel atma törenine; Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Yalova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Özata Tersanesi sahibi Özdemir Ataseven, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, SGK il Müdürü Ali Gencer, İl Genel Meclis üyeleri Alaaddin Altuntaş ve Mehmet Erdem, Koru Belediye Başkan Vekili Müdüdür Taş, AK Parti Altınova ilçe Başkanı Hamza İskit, CHP Altınova İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Yener Yiğit, İlçe Emniyet Amiri Tevrat Yazar, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Bülbül, belediye meclis üyeleri, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Sancaktutan, Altınova Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Tamer, AK Parti Altınova İlçe eski Başkanı Muzaffer Öztürk, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 
“198 kazık çakıldı”

Temel atma gününün kendileri için çok özel bir gün olduğunu dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “3 bin 100 metrelik bu alana 16 metre derinliğinde 12 metresi dolu, 4 metresi boş 198 kazık çakıldı. Yani hizmet binamızda mimari ve inşaat olarak depreme karşı tüm önlemler alınmış oldu. Hedefimiz bir yılda binayı bitirmek. Buradan Tersane Girişimcileri, tersanecilerimize, Nuh Betona, tüm yatırımcılarımıza ilçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum, şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 
Haberin Görüntülerini www.altinovahaber.com da izleyebilirsiniz.

 
“DÜNYA PROJESİ”

Hersek Gölü’nün dünya projesi olacağını ifade eden Başkan Oral, “İlçemizin köprüden sonra ikinci dünya projesi Hersek Gölü olacak. Ayrıca Hersek Mahallemizdeki çalışmalarımız da devam etmekte. Burada osmanlı mimarisi yaşatılacak” diye konuştu.

İlçenin en büyük sorunlarından birisi olan yoğunluk sıkıntısının da giderilmesine çalışıldığını söyleyen Başkan Oral, “Ayrıca Adliye sorunumuzu çözmemize yardımcı olan Yalova Ak Parti Milletvekilimiz Temel Coşkun ve Yalova İl Başkanımız Mustafa Pehlivan’ a da teşekkür ediyorum” dedi.

 
“38 YILLIK ALTINOVALIYIZ”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ardından söz alan İş Adamı Hakkı Kan 38 yıldır Altınova’da yaşadığını söyleyerek,”Ben Altınova’ya geldiğimde mermer işiyle tanıştım. Ardından Yalakdere yakınlarında fabrika kurdum. Ve kazandığımı burada harcadım. Ben Altınova’lıyım. Ve elimizde imkanlar oldukça elbette ki Altınova’ ya yatırım yapacağız. Bilindiği gibi bir de hastenemiz var hepsi en kısa zamanda bitirilerek, Altınova halkının arzına sunulacaktır. Dr. Metin Oral başarılı bir Belediye Başkanımız. Bizden istedi, biz de yapıyoruz çünkü Altınovalı’yız. Ben şahsım ve ortaklarım adına teşekkür ederim” dedi.

 
“ALTINOVA’NIN HIZINA YETİŞMEK ZOR”

Törende konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova’nın hızına yetişmenin zor olduğunu belirterek, “Altınova hız kesmeden açılışlarına tekrar başladı. İnşallah bununla kalmayıp devamı da gelecek. Belediye binasına yapılan desteklerden ötürü İş Adamı Hakkı Kan ve ortaklarına bende teşekkür ediyorum.

 
“YALOVA’NIN KALBİ OLACAK”

Altınova çok kısa zamanda Yalova’nın kalbi olacak. Köprü geçişi bu yol üzerinden geçecek, Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’ın da dediği gibi basın toplantısı yaptık. Altınova’ da ki değerlerimizi, hazinelerimizi basın ile paylaştık. Hersek bölgesinde ki benimde bilmediğim fakat dünyada sayılı yerlerde bulunan bazı değerli otlar bizim bölgemizde de çıktı. Belediye binasının yapılması ve zamanı çok iyi denk geldi. Köprü geçişi bittiğinde eski bina ile hizmette eksik kalabilirdik fakat İş Adamı Hakkı Kan’ın desteği ile daha iyi hizmet verebilecek bir belediyemiz olacak. Tekrar söylüyorum kısa bir zaman içinde Altınova, Yalova’nın kalbi olacak” diye konuştu.

 
“DURMAK NEDİR BİLMİYOR”

Altınova’nın çok önemli değerlere sahip, gelişmekte olan bir ilçe olduğunu söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Altınova durmak nedir bilmiyor. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bizim anlayışımız hizmet ve hedefimiz 2023 inşallah. Hatta Başbakanımız 2071 dedi. O günleri görebilirsek ne mutlu bize ama AK Parti’nin anlayışı ve Başbakanımız dediği gibi ‘geleceğe hizmet, genç nesillere hizmet’ sloganıyla yola çıkıyoruz. Bugün ki temel atma töreni de geleceğe dair yapacağımız hizmetlerden bir tanesidir. Altınovalı iş adamları da belediye başkanımızın yaptığı işlere sahip çıkarak desteklerini esirgemiyorlar. Yapılan tüm hizmetler Altınova halkı için yapılıyor. Ulaştırma Bakanımız ile geçen hafta Altınova bölgesinde incelemelerde de bulunduk. Adliye sorunlarıyla ilgili Yalova Adliyesine bağlandık. Sorunlarımız çözülüyor. Konuşmalarımı bitirirken yeni belediye binasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 
“İHTİYAÇTI”

Yapılan protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Esengül Civelek, “Altınova Belediyesi yeni hizmet binasının temel atma töreninde bulunmaktan, memnuniyet duyuyor, bu sevinci ve mutluluğu sizlerle paylaşıyorum. Körfez geçişiyle bağlantılı otoyol projesi, tersaneleri, çiçekçilik sektörü ve kivi üretimiyle, her geçen gün sosyo-ekonomik anlamda gelişen büyüyen Altınova’mızda çağdaş standartlarda vatandaşa hizmet verebilecek, çalışanlarımızda memnuniyet yaratacak, performans yükseltecek bir hizmet binasına ihtiyaç duymaktaydık.

 
SÜREKLİ YENİ HİZMETLER

Sürekli yeni hizmetlerle Altınova’da fark yaratan, Altınova’nın çehresini değiştiren, Altınovalılar hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır anlayışı ile çalışmalar yapan, Belediye Başkanımızın ve Belediye Başkanımızın Altınova’ya yönelik tüm çalışmalarında işbirliği, güçbirliği desteğinde bulunan Sayın Hakkı Kan beyefendinin şahsında Tersane Girişimciler Derneğine çok teşekkür ediyorum. Az sonra temelini atacağımız Altınova’mıza kazandırılacak belediye hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm çalışmalarımızda destek ve katkılarını bizlerden esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz başta olmak üzere, emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyor, saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

 
GOTİK ÇİZDİ

Finansmanı Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. tarafından karşılanacak olan, Altınova Belediyesi Hizmet binası, 2006 yılında Gotik Yapı tarafından çizilip aynı yıl zemin etüt çalışması gerçekleştirilmişti. 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan Altınova Belediye Hizmet Binası inşaatına ekonomik nedenlerden dolayı başlanamamıştı.

 
BİNANIN ÖZELLİKLERİ

2 bin 500 metrekareye yakın bir alanda 580 metrekarelik hizmet binası 4 katlı olacak. Betonarme ve çelik kompoze bir yapı olacak olan binada başkan, başkan yardımcısı odaları, toplantı salonu, encümen salonu, sergi salonu ve tüm birimler için ayrı adalar olacak. 4 cephesi de yola bakacak olan binanın biri VIP olmak üzere 2 kapısı bulunacak.

Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya tarafından okunan duanın ardından yeni Belediye binasının temeli atılarak, davetlilere halka ikram sunuldu.

Haberin Görüntülerini www.altinovahaber.com da izleyebilirsiniz.

 
 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNDEM

3278 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.