Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Süleyman Çelebi: Metin Dağ, siyasetin çivisini çıkardı

Süleyman Çelebi: Metin Dağ, siyasetin çivisini çıkardı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.01.2013 - 20:23:38 


Çiftlikköy de açılacak olan yeni banka şubesi ile ilgili Metin Dağ ın açıklamalarını değerlendiren Süleyman Çelebi: Belediye Başkanı gündemde kalabilmek için suni gündem oluşturuyor.

 
 
 
BELEDİYE BAŞKANI METİN DAĞ SİYASETİN ÇİVİSİNİ ÇIKARDI
 
Çiftlikköy ilçesinde açılacak olan Ziraat Bankasıyla ilgili belediye başkanı Metin Dağ’ın açıklamalarını Akp İlçe Başkanı Süleyman Çelebi talihsiz açıklamalar olarak değerlendirdi.  Siyasetin de bir seviyesinin olması gerektiğini, insanların gözüne baka baka matraklık yaparcasına beyanat verme döneminin geçtiğini belirten Ak Parti ilçe başkanı Çelebi; “Belediye başkanı gündemde kalmak için belli periyotlarla suni gündem oluşturmaktadır. Medyaya akseden açıklamalarını şakamatik olarak değerlendiriyorum. Bir yıldan beri halkımızdan partimize yapılan müracaatlarda çeşitli harçların yatırılmasında, maaş ödemelerinde ve devlet bankasının ilçedeki eksikliği konusundaki talepleri il başkanlığımıza ve sayın milletvekilimiz Temel Coşkun’a bildirdik. Milletvekilimiz ilgili bakanlık ve genel müdürlük nezdinde yaptıkları girişimler neticesinde yaklaşık dört ay önce yılbaşında ilçemizde Ziraat Bankasının bir şubesinin açılacağının müjdesini vermişti. Verilen müjde tahakkuk etti. Başkana bankaya yer tespiti ile ilgili yapılan müracaatla bilgi sahibi olunca, Sayın Dağ kazılmış mezara atlar gibi, bankanın müjdesini vermesini sağlıklı bir açıklama olarak görmüyorum. Siyasi etiğe de yakıştıramıyorum. Burada yapması gereken AK Partiye bir teşekkürdü. Bu güne kadar bu şekilde siyasete alışmış olabilir. Ancak artık bu devir eskilerde kaldı, bu tavır halkı balık zekâlı yerine koymaktır. Bu halk her şeyi takip etmektedir.
 
AK Partinin Türkiye ekonomisine getirdiği canlılık elbette Çiftlikköy’e de yansımıştır. Özellikle körfez köprüsü ve Gebze-Bursa otoyolu, ilçemizin köylerinde bile büyük bir hareketlilik getirmiş, gayrimenkullerde ve yatırımcılarda ciddi hareketlilik sağlamıştır. Bütün bunlar ilçemizi hızlı bir gelişmeye sevk etmektedir, ancak belediyenin bu gelişmelerin önünü açmakta yetersiz kaldığını belirtmemiz gerekir.” Dedi.
 
Çelebi, Çiftlikköy’de AK Partili bir belediye olmamasına rağmen Çiftlikköy’e AK Partinin yatırım yağdırdığını, hafta sonu milletvekili Temel Coşkun’un yeni bir müjdesinin halka verileceğini belirtti. Ocak ayı belediye meclis toplantısına da değinen Çelebi, kentsel dönüşüm konusunda da şu açıklamalarda bulundu. “Çiftlik ve Sultaniye mahallelerinde daha önce hazırlanıp bakanlığa gönderilen proje özürlü bir projeydi. Bu konuda halka bir açıklama yapılmadı, proje ölü doğdu. Şu anda yeni bir kentsel dönüşüm projesi Çiftlik Mahallesi için meclisten geçti. Ancak bu kentsel dönüşüm hala kamuoyunda tartışılmadı ve halkın içerik hakkında net bilgisi yok. Bu alanlardaki dönüşüm yerinde mi, yoksa başka alanlara taşınarak mı yapılacak? Bu konu medyada hiç yer almadı,gelecek ay Sultaniye gündeme gelecek, orası da ayrı bir meçhul. Yarın başka tartışmalara neden olmaması açısından başkanın bu konuları halka açıklaması çok daha doğru olur.“ diye konuştu.
 
İlçe Başkanı Süleyman Çelebi'nin sert bir dille eleştirme gereği duyduğu Belediye Başkanı Metin Dağ'ın açıklaması şöyleydi:
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ilçeye ikinci bir banka şubesi açılacağının müjdesini verdi.

Başkan Dağ, Çiftlikköy’ün her geçen gün gelişip büyüdüğünü, bunun neticesinde de kamu kurumları ve özel sektörün ilçeye ilgisinin arttığını kaydetti. Çiftlikköy’ün uzun yıllar banka özlemi çektiğini dile getiren Dağ, “Yaptığımız girişimler sonucu İş Bankası Çiftlikköy’e bir banka şubesi açmıştı. Şimdi ise Ziraat Bankası ilçemize şube açmayı düşünüyor” dedi.

Ziraat Bankası yetkilileriyle görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren Dağ, şöyle devam etti:

“Banka yetkililerine her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ziraat Bankası’nın Çiftlikköy’e şube kararı kesinleşti. Şu anda yer arayışlarına başladılar. İlçemizin merkezi bir noktasında şubelerini açacaklar. Banka yetkilileriyle görüşerek kendilerine her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Yeni banka şubemiz ilçemize hayırlı olsun”

Metin Dağ, Çiftlikköy’ün ekonomik yönden sürekli büyüme gösterdiğinin en büyük göstergesinin bu banka şubesi olduğunu dile getirerek “Her zaman söylüyoruz. Çiftlikköy, Yalova’nın en hızlı gelişen ve büyüyen bölgesi. Geçmiş yıllarda merkeze yakınlığımız, nüfusumuzun azlığı gibi nedenlerle banka şubemiz yoktu. Ancak şimdi İş Bankası’ndan sonra Ziraat Bankası da ilçemize bir şube açma ihtiyacı görmüş. Bu ekonomik büyümenin devam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi'nin açıklaması sonrasında Belediye BAşkanı Metin Dağ'da 16 Ocak Çarşamba Günü Başkanlık Makamında bir basın toplantısı düzenleyecek.
 
Karşılıklı açıklamalar ve eleştiriler böylece devam edecek.
 
Taki ki, yerel seçim günü gelip çatana dek...
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2178 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Belediye Baskan adayi Mehmet Gurel in Yalova da yuzde 47 oy alarak Belediye Baskanligini kazanmasi Yalovalilari sokaga doktu. Cumhuriyet meydaninda kutlamalar yapildi....

Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
30  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,76 saniye.