Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Dünyanın en büyük ikinci projesi 2015 te açılacak

Dünyanın en büyük ikinci projesi 2015 te açılacak
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.01.2013 - 19:37:59 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dünyanın en büyük ikinci altyapı projesi olan İstanbul-İzmir otoyolunun İstanbul-Bursa bölümünün 2015 yılında hizmete açılacağını söyledi.

 
 
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bindiği helikopterle Dilovası-Hersek-Altınova-Orhangazi-İznik Güney Kavşağı-Gemlik-Bursa Ovaatça yol güzergahlarını havadan inceledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşmeleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin Avrupa'da en büyük, şu anda dünyada devam eden ikinci en büyük alt yapı projesi olduğunu belirterek, "Bu yol bittiğinde Bursa-İstanbul adeta birleşmiş olacak" dedi.
 
HIZLA SÜRÜYOR

İstanbul-İzmir arasını 4 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolundaki Samanlı Tüneli'nde inşaat bütün hızıyla sürüyor. 3 bin 414 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tüneli olacak olan Samanlı Tüneli'nin şu ana kadar bin 400 metrelik bölümü tamamlandı.

ŞANTİYEYİ GEZDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çalışmaları yerinde görmek için Yalova'ya geldi. Önce Dilovası-Hersek-Altınova-Orhangazi-İznik Güney Kavşağı-Gemlik- Bursa Ovaakça güzergahını havadan helikopterle inceleyen Yıldırım, Samanlı Tüneli şantiyesini gezdi. Ardından helikopterle Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek şantiyesine gelen Bakan Binali Yıldırım'ı, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve bürokratlar karşıladı.

START VERDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu çalışmalarını yerinde denetledi. Yıldırım, Körfez Geçişi Köprüsü'nün kuzey ayağı çalışmasının startını da kendi kullandığı tekneden verdi.

BRİFİNG ALDI

Bakan, tünelin Hersek şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden brifing aldı. Brifingde, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 377 kilometre otoyol, 44 kilometre bağlantı yolu ve finansman maliyetleri ile birlikte yaklaşık 9,5 milyar dolar bütçeli bir proje olduğu dile getirildi. Proje tamamlandığında ise İstanbul-İzmir arasındaki mesafenin yaklaşık 140 kilometre kısalarak 3,5-4 saate ineceğinin altı çizildi.

Brifingin ardından bir tekne ile Körfez Geçişi Köprüsü'nün kuzey ayağı temel kazı çalışmalarını inceleyen Yıldırım dümene geçti. Kazı çalışmalarının yürüdüğü bölgede tekneyi bir süre durdurup yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra Hersek bölgesine geri döndü.

"53 ÜLKENİN MİLLİ GELİRİNE BEDEN PROJE"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Binali Yıldırım, otoyolun maliyetinin sorulması üzerine, şu cevabı verdi: "Projenin toplam maliyeti aşağı yukarı 11 milyar TL civarında. Sadece inşaat maliyeti 6 milyar dolar. Diğer girdileri de buna eklediğinizde 7,5 milyar doları buluyor. Türk parasına çevirdiğinde 13 milyar TL'yi geçiyor. 53 tane küçük ülkenin milli gelirinden büyük bir proje. Yani dünyadaki 53 ülkenin bir yıllık milli gelirinin üzerinde bir proje. Bu proje 10 tane 100 bin nüfuslu şehre bedel."

“YOLLAR ÜLKENİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERİR”

Yolların ülkenin büyüklüğü ve azametinin göstergesi olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: "Yani böyle yolları yapabiliyorsanız o zaman büyük ülkesiniz. Türkiye 'teker dönsün yol olsun' noktasından bu noktalara geldi. Eskiden yol yapmanın en belirgin yolu bir merkep yola salınır ve merkep nereden giderse yolu oradan yaparlarmış. Ayrıca sırtına çuval koyup altını delerek yol izini belli ederlermiş. Eskiden tabiata mahkum olunurdu. Dağla karşılaşınca dağa bakıyor, yola bakıyor, yol yapan dağa bakıyor, dağ ona bakıyor, yolunu değiştirip gidiyor. Şimdi dağ bize bakıyor, biz dağa bakıyoruz ve diyoruz ki fazla bakma biz deler geçeriz."

"DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTYAPI PROJESİ"
Projenin dünyada en büyük ikinci proje olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu proje bu küresel mali krizin en yoğun yaşandığı dönemde, tek proje bazında, bu kadar büyük hacimli bir proje dünyada bir veya iki tane. Avrupa'da ise en büyük proje. Dünyanın en büyük ikinci altyapı projesi. Ayrıca bu proje kapsamında yapılacak olan köprü toplam boy itibari ile 4 bin 200 metre ile dünyada üçüncü büyük köprü."

EN BÜYÜK KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI
Projenin şu ana kadar yap işlet projesi olarak Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük kamu özel ortaklığı projesini olduğunun altını çizen Bakan Binali Yıldırım, "Bu projenin toplam yapım süresi 22 yıl 4 ay, Şu anda başladı. Yapılacak işletilecek ve bize devredilecek. İhale edilecek, en fazla parayı kim verirse ona vereceğiz. Onlar verirse onlara, vermezse bir başka babayiğit gelip alacak, işletmeye devam edecek, yolu kapacak halimiz yok" diye konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNDEM

2951 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Yalova &304;l Saglik Muduru olarak gorev yapan Dr. Emrah Eray, Saglik bakanligi tarafinden gorevden alindi. Eray yerine Samsun Vezirkopru Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Osman Karakus atandi....

Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
2  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,65 saniye.