Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Prof. Dr. Vecdet ÖZ ün Yalova ziyareti

Prof. Dr. Vecdet ÖZ ün Yalova ziyareti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.01.2013 - 10:51:47 


DP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Vecdet ÖZ, Yalova da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İl yönetimi ve partililer ile bir araya gelen Öz, Türkiye siyasetinin bir kırılma noktasına doğru gittiği vurgusunu yaptı.

 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına çıkması ile Türkiye’deki siyasi harcın yeniden karılacağını ve yeni şekiller alacağını ifade eden Demokrat Parti Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Vecdet Öz; “Türkiye’deki siyasi harç yeniden karılmaya başlandı. Siyasetin çimentosu biliyorsunuz ki DP ve CHP’dir. Kurulan her yeni parti bizim insanlarımız tarafından kurulmuştur, ‘kurulmuş var olan partilerin özüne dönmek varken, yeni partiler kurmak neden?’ İşte bu slogan ile DP’yi yeniden tanzim etmek, kendi insanlarıyla kendi mecralarını kurmak üzere yola çıktık. MHP, eskiden kurulmuş Refah Partisi, Anavatan Partisi ya da Doğruyol Partisi olsun Adalet Partisi kökeninden kopma partilerdir. Bunlar kendiliğinden kurulmuş partiler değildir. Bu partiler içindeki huzursuzluklar nedeniyle yeni parti haline gelmişlerdir. Yani; eskimiş, köhnemiş yapı, yeni fikirler bu partinin içerisindeki evlatları ayrılmak suretiyle yeni yuvalar kurmuşlardır. Bizde diyoruz ki, bu işin merkezinde en değerli adamları, en kıymetli fikirleri toparlarsak bu partinin vizyonunu yenilersek, eski misyon yeni vizyon ile bu partiyi yeniden kalkındırmak mümkündür. İnsanlarımızın hatırladığı isimler ile hatırladığı sembolle, hatırladığı insanlar ile bu partiyi yeniden kurmaya yeterlilikle yollara düştük. Kapı kapı tüm illeri dolaşıyoruz. Şu ana kadar 7 il dolaştık, her hafta 2 il olmak üzere seçimlere kadar bu partiyi toparlayacağımıza inanıyoruz.

Türkiye siyaseti bir kırılma noktasına doğru gidiyor.

 

Bu kırılma noktası Tayyip Erdoğan Bey’in Cumhurbaşkanlığına çıkması ile olacaktır. Rahmetli Özal döneminde de böyle bir kırılma yaşanmıştı. Özal, Cumhurbaşkanı olduğu süreçte bir emanet sistemi oluşmuştu, Türkiye’de emanet sistemleri maalesef tutmuyor. Halk daima orjinalini istiyor. Ve işi Doğru Yol Partisi’ne teslim etmişlerdi. Özal, o dönemde Anavatan Partisi’nin temsilcisi olarak Cumhurbaşkanı oldu ve tüm DYP ve ANAP’lılar DYP’de toplandı. Hatırlansanız Süleyman Bey emanet oylarla geldi. Şimdi, Türkiye aynen böyle bir döneme doğru gidiyor. Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı olduğu zaman AKP siyaseti, zaten kendisi de söylemekte ‘benim milletvekillerim dinlenmeli’ yeniden bir siyasetin tanzim edileceğinin mesajını kendisi veriyor. Hatta 2015’deki seçimleri öne almak suretiyle kendinden sonra kalacak bakiyeyi de temizlemek istiyor. Yeni bir siyasetin oluşacağının sinyalini kendisi veriyor. Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı olduğu zaman siyasetin harcı yeniden karılacaktır. Bizlerde bu karılacak harcın mühendisi, ustası bu partiden çıksın istiyoruz.

 

DP ve CHP bir misyon partisidir.

 

Bu misyonlar kendi ahalisini mutlaka toplamak zorundadır. Kendilerinin güçlenmelerini de ancak bu şekilde sağlayabilirler. Biz de 2013 yılında yoğun bir çaba ile bu işe başladık. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne bu işi yetiştirmeye çalışıyoruz. 2014 gelip de bu işler konuşulmaya başlandığında bizler hazır ekiple ‘biz hazırız’ diyeceğiz.

 

 

 

Kadromuzda güçlü ve tanınan isimler var.

 

Kadrolarımız içerisinde; 150’ye yakın Prof. Doçent öğretim üyesi arkadaşımız, basını temsil eden arkadaşlarımız, sanayici-işadamlarımız var. Hepinizin tanıdığı, televizyonlarda isimlerini gördüğü kişiler bunlar. Her şeyden önemlisi de dağılmış partinin kurmayı olan bu teşkilatları iyi bilen milletvekilleri, eski bakanlar var. Bizim en büyük güvencemiz ise partilerini henüz terk etmemiş, tabelayı hala asılı tutan il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız var. Allah nasip ederse inşallah tüm bu isimleri partinin tavanına taşırken, gençlerimizi de tabanımızda yeniden oluşturacağız, yeniden şekillendireceğiz. Bu partiyi çok güçlü bir hale getireceğiz. Bu parti Türkiye’nin partisi olmayacak, bu coğrafyada yeni şekillenen çizilen haritaların güçlü, tanzim eden partisi, tanzim eden devleti olacağız” dedi. 

 
 

 

İl yöneticileri ve partililer ile görüşen DP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Vecdet Öz, İl Başkanı Bahattin Sabahçı ve beraberindekiler ile birlikte Kadıköy’ün DP’li Belediye Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

2720 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 1 )   

 Mücella Aykut

Tarih : 6.01.2013 11:35:15  

  AKP ye katılacak mısınız

Cevapla


Sizlerde Has Parti gibi AKP ye katılacak mısınız? Neden sordum çünkü her konuşmanızda Sayın Tayyip Bey, Başbakan Cumhurbaşkanı olacak gibi AKP liler gibi söylemler kullanıyorsunuz. Gerçe AKP lilerin çoğu eski DP li yada DYP li haklısınız. Keşke herkes Doğruyol çatısı altında toplansa.

İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,53 saniye.