Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Otobanın Samanlı bağlantısı hız kesmeden ilerliyor

Otobanın Samanlı bağlantısı hız kesmeden ilerliyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.12.2012 - 23:31:27 


Çevre Yolunun Samanlığı bağlantısında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Tamamlanma oranı yüzde 70 e yolun 2013 ün son aylarında bitirilmesi hedefleniyor.



Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenen Çevre Yolu’nun Samanlı bağlantısı tüm hızıyla sürüyor.


HEDEF, ÖNÜMÜZDEKİ YIL

Bursa Çevre Otoyolu’nun sınır kabul edilen Yalova Yolu Viyadüğü’nün 10. kilometresinden ayrılan ve Samanlı’nın batısından geçerek Yakın Çevre Yolu’nun Samanlı Kavşağı’na bağlanacak olan 6,340 km’lik bağlantı yolunun tamamlanma oranı yüzde 70’e ulaştı. Yapımına 2011 yılının Temmuz ayında başlanan bağlantı yolunun önümüzdeki yıl bu aylarda bitirilmesi hedefleniyor.

Yaklaşık 6,5 km uzunluğundaki Samanlı Bağlantı Yolu, 2x2 standardında sahip olacak ve üzerinde 3 köprülü kavşak, 2 dere köprüsü ve 11 alt geçit bulunacak. Bağlantı yolunun 2011 yılının Temmuz ayında başlanan yapım çalışmaları kapsamında bugüne kadar altyapı işleri yaklaşık yüzde 80, köprüler ve sanat yapıları ise yüzde 60 seviyesinde tamamlanırken, toplam fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70’e ulaştı.


TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK

Samanlı Bağlantı Yolu’nun hizmete açılması ile gerek Gürsü ve Kestel ilçelerinden, gerekse Yıldırım’da Yüksek İhtisas Kavşağı’ndan gelip İstanbul-İzmir yönüne giden trafiğin çok daha kısa sürede şehir dışına transfer olabilmesi öngörülüyor.

Gürsu ve Kestel ilçelerinden gelip İstanbul-İzmir yönüne giden araçların Yakın Çevre Yolu ve Yalova Yolu’ndan 10 adet sinyalize kavşaktan geçerek Yalova Yolu otoyol kavşağına ortalama 26 dakikada ulaştığı dikkate alındığında, Samanlı Bağlantı Yolu ile bu süre 17 dakikaya düşecek. Ayrıca Yakın Çevre Yolu’nun batısından gelip Ankara yönüne giden araçlar ile doğu kesimdeki ilçelerden gelip batıda ve kuzeyde bulunan ilçelere giden ve gelen araçlar da Samanlı Kavşağı’ndan Samanlı Bağlantı Yoluna girerek direkt olarak Çevre Otoyolu’na çıkabilecekler. Bu sayede, seyahat süresinin kısalığının yanı sıra yakıt tasarrufu sağlanması da hedefleniyor.

Körfez Geçişi adı verilen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile Bursa-Ankara Otoyolu’nun da 5 yıl içinde trafiğe açılması sonucunda, bugünkü trafik hacminin çok kısa sürede en az 2 katına çıkacağı hesaplandığında Samanlı Bağlantı Yolu’nun şehir içindeki trafik yükünü de önemli ölçüde azaltacağı düşünülüyor.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 1 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

2230 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,59 saniye.