Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Hasan Çavuş Parkı görkemli bir törenle hizmete girdi

Hasan Çavuş Parkı görkemli bir törenle hizmete girdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.12.2012 - 22:31:42 


İşadamı Hakkı Kan ve ailesinin katkılarıyla Altınova Belediyesi tarafında ilçeye yapılan en büyük park olan Hasan Çavuş Parkı düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

 
 
 

Altınova´da durmak yok

 

Altınova Belediyesi, ilçedeki 3’üncü mahalle parkını hizmete açtı. Toplam 11 dönüme kurulu park, Yalova’da ilk engelli spor aletleri olan park olma özelliğini taşıyor. 6 dönümü yeşillendirilen park, şelale ve köprüsü ile dikkat çekerken, park alanına yayılmış çardaktan oturma alanları büyük beğeni topladı. 

BÜYÜK KATILIM

Hürriyet Mahallesi’ndeki parkın açılış törenine; Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Erdem ve Alaattin Altuntaş, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, İlçe Emniyet Amiri Tevrat Yazar, Altınova Belediye Meclis üyeleri, Yalova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Sancaktutan, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, Altınova Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Tamer, AK Parti Altınova İlçe eski Başkanı Muzaffer Öztürk, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesimi öncesi mahallenin çocukları tarafından hazırlanan gösteri büyük beğeni topladı. 

HEDEF 6 PARK

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, açılışta ilçeye 6 park kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Başkan Oral, “İlçemize 6 park kazandıracağız. 3’üncü parkımızı açıyoruz. 2013 yılında da diğerlerini tamamlayıp, hizmete açacağız. 

“DERE TAŞIYORDU”

Göreve geldiğimizde 2004’te bu alan tamamen çamur içersinde idi. Sık sık dere taşkınları yaşanan bir yer idi. İlk hizmet olarak buranın dere ıslahını yaptık. 2009’da dere yeniden taştı, biz de yeniden ıslah ettik. Daha sonra buraya doğalgaz geldi, yolunu yaptık. Şimdi de bu parkı kazandırdık. 

İLKLERİN PARKI

Burası bizim en büyük parkımız. Yaklaşık 11 dönüm üzerine kurulu bir park. Bunun 6 dönümü yeşil alan. Bu parkta bazı ilkler var. İlk kez bir parkta şelale kullandık. Köprümüzde değişik bir aydınlatma kullandık. Bu uygulamayı diğer köprülerimizde ve ilçe giriş ve çıkışlarında da kullanacağız. Bölgemizde ilk olarak engellilere yönelik spor aletlerini parkımıza koyduk. Bu parkın yapımında katkı sağlayan Altıntaş Mermer Sanayi ve Kan Ailesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

DUYGULU ANLAR

Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan da bir konuşma yaparak parka dedesinin isminin verilmesi nedeniyle duygu dolu anlar yaşadığını dile getirdi.

 

“KARNE VERECEĞİZ”

Parkın hayırlı olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, “Altınova’da her ay bir açıolış yapıyoruz. Temel atmıyoruz, açılış yapıyoruz. Siyasi partiler vaatlerde bulunuyor, sizler de bakacaksınız neler yapılmış. Ancak sizden önce belediyelerimize biz karne vereceğiz. 1 sene sonra da sandıkta siz karne vereceksiniz.

 

“ALTINOVA YENİDEN İMAR EDİLİYOR”

Hizmetler sadece belediye gücüyle olmuyor. Hayırseverler de büyük katkı sağlıyor. Ben belediye başkanımızı kutluyorum. Altınova’yı yeniden imar ediyor. Altınova ilçesi bir kalkınma içerisinde. Körfez Geçiş Köprüsü ile ilçede nüfusun artacak. Başkanın bunu daha şimdiden düşünerek bu tür yatırımlar yapmasını takdir ediyorum” dedi.

 

“BÜYÜK GAYRET VE ÇABA”

Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a teşekkür eden Yalova Valisi Esengül Civelek, “Altınova İlçemize güzel hizmetler verebilmek, sosyal kültürel ve sportif alanlar oluşturarak vatandaşlarımızın yaşam alanlarını artırabilmek ve dahası Altınova ilçemizin çehresini değiştirmek amacıyla büyük gayret ve çaba içerisinde olan Belediye Başkanımız bugün bizlere Hasan Çavuş parkının açılışında buluşturdu. 

“KADİRŞİNAS BİR DAVRANIŞ”

Halkımızın dinlenebileceği, eğlenebileceği, çocuklarını oynatabileceğini, çocuklarımızın spor yapabileceği bu parkın hizmete sunulmasını takdirle karşılıyorum. Parkın yapımında emeği geçen Altınova Belediye Başkanımız ile Kan ailesine çok teşekkür ediyorum. Parka Hasan Çavuş adının verilmesini de son derece anlamlı ve kadirşinas bir davranış olarak değerlendiriyorum. Parkımız Altınova’mıza, Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun, saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi dualarla kesildi. Vali Civelek ve beraberindeki heyet parkı gezerek, Başkan Metin Oral’dan yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı.

 

101 yaşında 1993 yılında hayata gözlerini yuman Hasan Çavuş adına yaptırılan park içerisinde şelale, engelli spor aletleri, çocuk oyun alanları ve yürüyüş alanları bulunuyor.

 

Görüntülü haberi için tıklayın: http://www.altinovahaberleri.com/video.asp?videoID=63  

 

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 12 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2426 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,67 saniye.