Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.11.2012 - 06:48:52 


Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, okullarını evi ocağı gibi bilen, gören tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun

 
 
AK PARTİ Yalova Milletvekili Temel Coşkun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.
 
Açıklamasında ‘geleceğimizin inşasının en önemli aktörleri’ diye seslendiği öğretmenlere seslenen Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “gelecekte ülkemizi teslim edeceğimiz, emanet edeceğimiz nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz bir kamu görevini ifa etmenin yanında, önemli toplumsal bir role ve yere sahiplerdir. Öğretmenlerimizin eğitim-öğretim adına sorumluluklarında oldukları görevleri yerine getirirken ailelerinden, evlerinden ve yaşamlarından yaptıkları fedakârlıklar; onların da bu mesleği ne kadar önem verdiklerini göstermektedir.
 
Sayın Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde AK Parti iktidarları ile son yıllarda bütçeden en fazla payı alan Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizin her yerinde eğitim yatırımları gerçekleştirmektedir.
 
AK Parti İktidarı olarak okullarımızı bilgi ve teknoloji çağının gereklerine uygun şekilde donatarak bizleri daha güzel bir geleceğe ulaştıracak gençlerimize ve o gençleri yetiştirecek öğretmenlerimize her türlü imkânı sağlamanın ve özlük haklarını daha da iyileştirmenin gayreti içindeyiz. Öğretmenlerimizin hak ettikleri ekonomik imkânlar ve daha iyi yaşama koşulları düne göre bir hayli iyileştirilmiştir. Ancak yeterli değildir. Bu alandaki çalışmalar devam etmektedir.
 
Yalova’mızda 2003 yılında öğretmen sayısı 1.540 iken 2012 yılı itibariyle 2.174 kadrolu ve 94 sözleşmeli olmak üzere toplam 2.268 öğretmen görev yapmaktadır. 2002 yılsonu itibariyle 1.077 derslik varken, 10 yılda 503 derslik yapılmış, bu gün 1.580 derslik sayısına ulaşılmıştır. Eğitimde yapılan yenilikler ve teknolojiye uyum süreci hızla yapılmaktadır. Bu kapsamda FATİH projesi için Yalova’da 292 akıllı tahta, 10 çok fonksiyonlu yazıcı, 10 doküman kamera kurulmuştur. Çağın gereği olan bu sistemde derslere girecek öğretmenlerimiz için 30 saatli eğitim programı uygulanmış ve il genelinde şimdilik 330 öğretmenimize eğitim verilmiştir.
 
Son 10 yılda Yalova il genelinde okullarımıza toplam 3.289 adet bilgisayar gönderilmiş, 109 okulumuza internet bağlantısı gerçekleştirilmiş, 107 adet Bilgi Teknolojileri sınıfı kurulmuştur.
 
Sadece son beş yıl (2012 yılı hariç) için ilimize 29 milyon 273 bin 756 TL eğitim harcaması yapılmıştır.
 
Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin ve geleceğimizin emanetçisi olan öğrencilerimiz için devlet olarak, millet olarak ne yapılsa azdır.
 
2011-2012 eğitim-öğretim yılı derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde ülke genelinde 30 iken Yalova’da 23, ortaöğretimde ülke genelinde 31 iken Yalova’da 24, mesleki ve teknik ortaöğretimde ülke genelinde 35 iken Yalova’da 30, genel ortaöğretimde ülke genelinde 28 iken Yalova’da 20 olarak gerçekleşmiştir.
 
2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise ilköğretimde ülke genelinde 20 iken Yalova’da 16, ortaöğretimde ülke genelinde 16 iken Yalova’da 14, mesleki ve teknik ortaöğretimde ülke genelinde 16 iken Yalova’da 15, genel ortaöğretimde ülke genelinde 16 iken Yalova’da 14 olarak gerçekleşmiştir.
 
Yalova, LYS, ÖSS ve ÖYS’de Türkiye’de ilk sıralarda yer alarak eğitimde ciddi bir iddia ortaya koymuştur. Standartlar ölçüsünde belirtilen bu rakamlar da göstermektedir ki; Yalova, eğitimde kaliteli bir ildir. Bu kalite öğretmenlerimizin özverili ve başarılı çalışmalarının ürünüdür. Bu vesile ile değerli öğretmenlerimize ve Milli Eğitim camiasına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Sevgili Meslektaşlarım, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,
 
Öğretmenlik mesleğinin önemini ve taşıdığı sorumluluğu içinizden gelen bir kardeşiniz olarak bilen birisiyim.
 
Sizler işinizi ne kadar iyi yaparsanız bu ülkenin geleceği de o kadar iyi olacaktır, bunu da biliyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Belki bazen sizleri yeterince anlamamış ve hak ettiğiniz değeri verememiş olabiliriz, bu asla size olan sevgimizi ve güvenimizi tartışma konusu yapamaz. İnşallah gelecek günlerde sizinle ilgili iyileştirmeler devam edecek, görev bekleyen öğretmenlerin atamaları yapılacak ve eğitimdeki kalite daha da artacak. Avrupa standartlarını yakalayacak ve geçeceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, okullarını evi ocağı gibi bilen, gören tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Hakkın Rahmetine kavuşan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

1403 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.