Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Önyargılar ortadan kalktığı zaman AB üyesi olacağız

Önyargılar ortadan kalktığı zaman AB üyesi olacağız
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.06.2012 - 14:35:49 


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Önyargılar ortadan kalktığı zaman Türkiye AB üyesi olacaktır, dedi.



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: -''Türkiye, bütün Avrupa organizasyonlarının üyesidir. Türkiye'nin üye olmadığı tek birlik AB'dir. Bu da, 'Türkiye, AB'ye üye olacak mı-' sorusunu bile gerektirmez, sadece 'Ne zaman olacak-' sorusunu gerektirir''

-''Bu sorunun cevabı da; önyargılar ortadan kalktığı zaman Türkiye AB üyesi olacaktır. İş camiasındakilerin ulaştığı anlayış ve idrak siyasetçiler tarafından da paylaşılmaya başladığı zaman Türkiye üye olacaktır''

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,Türkiye'nin, bütün Avrupa organizasyonlarının üyesi olduğunu belirterek, '' Türkiye'nin üye olmadığı tek birlik AB'dir. Bu da, 'Türkiye AB'ye üye olacak mı-' sorusunu bile gerektirmez, sadece 'Ne zaman olacak-' sorusunu gerektirir. Bu sorunun cevabı da; önyargılar ortadan kalktığı zaman Türkiye AB üyesi olacaktır. İş camiasındakilerin ulaştığı anlayış ve idrak siyasetçiler tarafından da paylaşılmaya başladığı zaman Türkiye üye olacaktır'' dedi.

Bağış, Avrupa Isı Zirvesi'nde, ısı sektörünün yıllık olarak 20 milyar doları ve 120 bin kişiyi temsil ettiğini, Türkiye'nin, Avrupa Isı Birliği Yönetim Kurulu içerisinde yer almasının kendilerine faydalı olacağını görebildiğini söyledi.

Son 6 yıldır Türkiye'nin, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu dile getiren Bağış, ''Sizin birliğinizdeki işadamları bunu anlıyorlar, bunu görebiliyorlar. Biz, 9 yıl içerisinde kişi başına düşen geliri 3 kat artırdık'' diye konuştu.

-''Türkiye, AB üyesi olsaydı her şey çok farklı olurdu''-

Bağış, sektörün ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının yüzde 70'inin, Türkiye'nin kuzeyinde ve güneyinde yer aldığına değinerek, ''Eğer kablosuz, borusuz bir şekilde enerji dağıtımının bir yolu bulunamazsa, sonuç itibariyle mutlaka bu enerjiye ulaşmak isteyenler Türkiye'yi kullanmak zorundalar. Bu enerji Türkiye'den geçmek zorunda'' şeklinde konuştu.

Hayatın verilen kararlarla ve seçimlerle ilgili olduğunu söyleyen Bağış, ''Şimdi Türkiye'yi AB'den uzaklaştırmayı seçtiler, böyle bir karar verdiler. Eğer Türkiye, AB üyesi olsaydı her şey çok farklı olurdu'' dedi.

-''Bu krizi hak etmişlerdi zaten, oh olsun demiyoruz''-

Egemen Bağış, Türkiye'nin giderek daha da iyi performans gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Elbette ki, bu başarı öyküsü devam edecektir. Avrupa'daki müttefiklerimizle, meslektaşlarımızla da çalışmaya devam edeceğiz. 'Avrupa kriz geçiriyor. Zaten son 50 yıldır da bize kötü davranıyor. Bu krizi hak etmişlerdi zaten, oh olsun' demiyoruz.

Biz, Avrupa'daki krizi zaten hissediyoruz. Yaptığımız ticarete baktığımızda, ticaretin yüzde 50'si Avrupa ülkelerine yapılıyor. Türkiye'ye gelen turistin yüzde 65'i, ki Türkiye ekonomisine 30 milyon Avro'luk bir katkısı var bu turistlerin, Avrupa'dan geliyor. Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımın çoğunluğu da Avrupa'dan geliyor. Yeni teknolojilerin yüzde 95'i Avrupa'dan geliyor.

Türkiye, bütün Avrupa organizasyonlarının üyesidir. Türkiye'nin üye olmadığı tek birlik AB'dir. Bu da, 'Türkiye AB'ye üye olacak mı-' sorusunu bile gerektirmez, sadece 'ne zaman olacak-' sorusunu gerektirir. Bu sorunun cevabı da; önyargılar ortadan kalktığı zaman Türkiye AB üyesi olacaktır. İş camiasındakilerin ulaştığı anlayış ve idrak siyasetçiler tarafından da paylaşılmaya başladığı zaman Türkiye üye olacaktır.''

Türkiye'nin, özellikle vizenin kaldırılmasıyla ilgili görüşmelerin başlaması için işadamlarının yardımına ve desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Bağış, AB ile müzakereler devam ederken, Schengen ülkelerine girebilmek için vatandaşları vize başvurunda bulunmak zorunda olan tek ülke olduğunu da vurguladı.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  DIŞ POLİTİKA

2763 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.