Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Organik çilek ve kirazlar şenlendirdi

Organik çilek ve kirazlar şenlendirdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.06.2012 - 12:10:08 


Altınovanın Sermayecik Köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz ve Çilek Şenliği´nin 6´ncısı görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Altınova Belediyesince organize edilen şenlik tam not aldı.

 
 
Altınova Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen etkinliğe; Yalova Valisi Esengül Civelek, Adalet Ve Kalkınma Partisi Milletvekili Temel Çoşkun, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, ile birlikte çok sayıda bürokrat ve siyasi parti temsilcisi katıldı. 
 

 
“SERMAYECİK ÇİLEĞİNİ MARKA YAPACAĞIM”

Sermayecik Köyü’nde gerçekleşen festivalde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, “Yalova’ya ilk tayin olunca Sermayecikte yapılan gölet ile yakından ilgilendim bu nedenle sık sık bu köye gelince benden çilek fidesi istemişlerdi bende kalkınma ajansı aracılığıyla köylerin isteğini yerine getirdim. Sermayecikte çilek ve kirazın en kalitelisini en lezzetlisini yetişiyor. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren gölette su tutulmaya başlayacak inanıyorum ki Sermayecik köyünde üretim çok daha fazla artacaktır. Tarımsal Kalkınma ve gelişmenin en güzel örneğinin verildiği Sermayecik köyünde sizlere acık açık söz veriyorum ben bu çileği marka yapmakta ve yaptırmakta kararlıyım. Her türlü desteğimi vereceğim bugün burada bu festivale katılmaktan mutluluk duydum. Organizasyonu gerçekleştiren herkesi kutluyorum” diye konuştu. 

 

“GÖLET HAYIRLI OLSUN”

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Çoşkun ise yaptığı konuşmada, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ sözü 10 yıldır yani iktidarımız döneminde yerini bulmuştur. Köylü bizim iktidarımızda efendi olmuştur. Altınova ilçesi ve Yalova’nın tüm yerleşim birimlerinde halkımızdan ve köylümüzden gelen her talep anında değerlendiriliyor ve hayat buluyor. Verdiğimiz hizmetlerden ötürü hükümetimize, Valimiz Esengül Civelek, İl Genel Meclisi Ali Rıza Alkış ve üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yakında su tutulacak olan Sermayecik Göleti 450 bin liraya mal olmuştur, köylümüze hayırlı uğurlu olsun diye konuştu.”  

 

 
BAŞKAN ORAL’A TEŞEKKÜR

Bu yıl 6. organize edilen Sermayecik Kiraz ve Çilek Festivali’nin tamamını organize eden yaklaşık 2 bin kişiye yemek dağıtan festivalin her türlü giderini karşılayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a şükranlarını sunan Sermayecik köylüleri, Sermayecik Muhtarı Galip Döşlü ve Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resul Çiftci yaptıkları açıklamada, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansından aldığımız destek ile ilk ürün çileklerimizi satışa sunduk.Her yıl düzenlediğimiz bu festival Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ ın maddi ve manevi destekleriyle gerçekleştirilmektedir. Valilik ve Altınova Kaymakamlığı, Yalova İl ve Altınova İlçe Tarım Müdürlüğü ve diğer resmi kurumların katkılarıyla yüzümüzün akıyla bir festivali daha geride bıraktık. Bu yaz sadece Sermayecik köyünden yaklaşık 200 bin ton çilek, 150 ton kiraz üretimini gerçekleştirdik” diye konuştu.  

 

 
ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra yapılan en iyi çilek ve kiraz yetiştiricilerine düzenlenen törende hediyeleri ve madalyaları verildi. En iyi çilek yetiştiricileri Hayrettin Özer, Zafer Tekinkuş, Erdem Fidan, en iyi kiraz yetiştiricisi Beyami Özer, Mehmet Özer ve Adem Yavuzdeğer’ e altınlarını Yalova Valisi Esengül Civelek ile AK Parti Milletvekili Temel Çoşkun verdi. 

 

 
Daha sonra festival Altınova Belediyesi tarafından vatandaşlara ve konuklara yemek ikramıyla son buldu.  
 

 

  

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

3136 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Universitede Turk Dunyasi Gunu Universitede Turk Dunyasi Gunu
Yalova Universitesi Merkez Kampusunde Turk Dunyasi Genclik Kulubunun duzenledigi festivalde, ulkemizin yanisira Azerbeycan, Kazakistan, Kirgizistan, Ozbekistan kulturel yemekleri ve kiyafetleri ilgi gordu....

CHP li baskanlar bulustu
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Universitede Turk Dunyasi Gunu
CHP li baskanlar bulustu
 
 Takvim
8  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2073 32.2653
  Euro 20.8086 20.9464
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.