Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 DAĞ ve ÇELEBİ el sıkışıp, barıştı

DAĞ ve ÇELEBİ el sıkışıp, barıştı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.04.2012 - 06:17:09 


Belediye Başkanı Metin Dağ ve İlçe Başkanı Süleyman Çelebi nin karşılıklı söz düellosu, Türk Polis Teşkilatının 167.Kuruluş Yıldönümünde mutlu sonla bitti. El sıkışıp, barıştılar.

 
 
Ve buzlar eridi…

 

Türk Polis Teşkilatı’nın 167’nci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde bir araya gelen Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve AKP İlçe Başkanı Süleyman Çelebi karşılıklı eleştiri ve atışmalara son verdiklerini birbirlerinin elini sıkarak gösterdiler.

 

Siyasette karşılıklı eleştirilerin her zaman olabileceğini ve asıl olması gerekenin ilçe halkına hizmet etmek olduğunu siyasetçilere göstermenin en güzel örneği…  

 

Metin Dağ ve Süleyman Çelebi el sıkışıp, kameralara poz verdi.

 

Karşılıklı eleştiri ve atışmalar bakın nasıl başlamıştı.

 

AKP Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin “İlçe halkı belediyenin imar uygulamalarından şikayetçi” başlıklı yazısı karşılıklı atışmaya dönüşmüş ve yerel gazetelerde manşet olmuştu.

 

Çelebi ilk açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Çiftlikköy Belediye Başkanı, bu mahallelerin imarının olmadığından yatırım yapılamadığını söylemesi anlaşılır gibi değil. Çünkü içerisinde bir tane ev olmayan boş alanları belediye iskana açıp yol yaparken, fiili yerleşim olan alanların imarsızlığından bahsedip yatırımdan, yol yapımından mahrum edilmesi inandırıcı değildir. Buralarda gerçekten imar yoksa o zaman boş alanları değil, meskun alanları imara açarak öncelikle buraların sıkıntılarına çözüm üretilmesi gerekir. Boş alanların imara açılması ve yollara parke yapımı akla farklı düşünceleri getirmektedir doğal olarak. İmarı yok denilen Sultaniye ve 500 Evler mahallesinde vatandaş inşaat yapmak zorunda kalıyor, sonra kendilerine kaçak inşaat yaptın diyerek tutanak tutularak mahkemelik yapılıyor. Burada da büyük bir adaletsizlik sözkonusu. Çiftlikköy’de sayısız kaçak inşaat var. Önce göz yumuluyor, sonra bazı şahıslar mahkemeye intikal ettirilirken bazıları ise korunuyor. Burada belediye adil davranmalıdır. Mahkemelik olan halk şimdiden diğer kaçak yapılarla ilgili şikayetlerde bulunmaya başladı. Bu gidiş halk arasında husumet ortamları oluşturacaktır. Bu konu çok tehlikeli bir tutumdur."

 

 

Belediye Başkanı Metin Dağ’da şöyle yanıt vermişti:

 

"Sayın Çelebi, kaçak inşaatlara tutanak tutup, savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz için bizi suçlamış. İmar kanunu gereği ruhsat almadan bina yapmak sadece Çiftlikköy’de değil tüm Türkiye’de suçtur. Çiftlikköy Belediyesi de kanunları uygulamakta, tespit edilen kaçak inşaatlar konusunda gerekli yasal işlemi yapmaktadır. Sanırım bu konuda işimizi yaptığımız için tek eleştirilen belediye biziz. Sayın Çelebi, engelli vatandaşlarımıza su indirimi yapılması gerektiğini söylemiş. Günaydın Sayın Çelebi! Biz onu yıllar önce yaptık zaten. Çiftlikköy’de yıllardır engelli vatandaşlarımıza su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanıyor! Keşke Sayın Çelebi bu açıklamayı yaparken belediye meclis üyelerine danışsaydı. Hiç olmadı belediyemizin su servisine bir telefon açsaydı, kendisine izah edilirdi. Şehit ve gazi ailelerine yapılan son indirim 2012 yılında kanun gereği, zorunlu olarak aldığımız ‘atık su bedeli’ indirimidir. Atık su bedeli alınmaya başlar başlamaz da meclisimiz konuyu gündeme alıp görüşerek oybirliğiyle bu bedel üzerinden de indirim yapılmasına karar vermiştir.

 

BİR AN ÖNCE SİYASETİ BIRAKIP MESLEĞİNE GERİ DÖNSÜN

 

Sayın Çelebi’nin tüm eleştirileri görüldüğü gibi yanlış ve içi boş. Kendisine tavsiyem bundan böyle sadece dini konularda fetva versin. Görülüyor ki kendi mesleği olan imamlık dışında bir ilçe başkanı olarak son derece bilgisiz ve tecrübesiz. Bence bir an önce siyaseti bırakıp mesleğine geri dönsün. Yok eğer illa ki siyaset yapacağım diyorsa önce bir çevremizdeki kendi partisinin belediyelerine baksın ondan sonra Çiftlikköy’ü eleştirsin. 10 yıldır Türkiye’de partisi iktidarda. Adama sorarlar 10 yıllık iktidarınızda Çiftlikköy’e ne yaptınız diye? Taş üstüne taş koydunuz mu? Hükümetlerin zaten yaptığı, yıllık normal ödenekleri anlatmasınlar, Çiftlikköy’e ekstradan ne iş yaptılar onu açıklasınlar. Sayın Çelebi, ilçe başkanlığını gezdiği her yerde fotoğraf çektirip basına servis ettirmek sanıyor. O fotoğraf makinesini biraz da Metin Dağ döneminde yapılan işlere çevirsin. Biraz da yapılan yüzbinlerce metrekare yol ve tretuarı, onlarca parkı, Kültür Merkezi’ni, kapalı pazaryerini, spor tesislerini, sahil düzenlememizi, Bayraktepe sosyal tesislerini çeksin."

 

Durmak yok! Karşılıklı atışmaya devam…

 

Atışma ve tartışmalar bitmek bilmemiş bu kez de Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi,

“BİR GÜN MUTLAKA İMAMLARA İŞİ DÜŞECEĞİNE DE EMİNİM” diyerek, Başkan Dağ’a şöyle yanıt vermişti:

 

"Belediye başkanı bana tavsiyede bulunmuş. Mesleğimin imamlık olması hasebiyle siyasetten haberim olmadığını, benim ancak fetva verebileceğimi söylemiş. Çok güldüm bu beyanatlarına. Bu hatayı ikinci kere yapıyor. Evet ben mesleğimle onur duyuyorum, iyiki böyle bir meslek seçmişim, siyasetin de en temizini, en adaletlisini yaptığıma inancım tamdır, halkın bakışı da bu doğrultuda olduğunu görüyorum. Fetva ihtiyacı varsa protokol arkadaşı ilçemizde müftümüz var fetvalar oradan alınıyor, Diyanetin Alo fetva hattı da var. Siyasi fetva istiyorsa “çok alınganlaştı, kendini daha fazla yıpratmasın başkanlığı bitirip eski mesleği fırıncılığa dönsün”. İkinci olarak ateşle oynamamasını öneririm. İmamlık küçümsenecek bir meslek değildir. Bu imamlara hakarettir, imamlardan özür dilemeye çağırıyorum kendilerini. Beğenmediği imamların arkasında namaz kılmaya gidiyor, bir gün mutlaka imamlara işi düşeceğine de eminim. Kaldı ki ben üniversite mezunuyum."

 
 
Ve... Mutlu Son
 
Görüntüleri www.yalovaradyotv.com' da
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNDEM

2145 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Yalova &304;l Saglik Muduru olarak gorev yapan Dr. Emrah Eray, Saglik bakanligi tarafinden gorevden alindi. Eray yerine Samsun Vezirkopru Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Osman Karakus atandi....

Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
2  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.