Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 GÜL, Kocaeli nde büyük bir coşkuyla karşılandı

GÜL, Kocaeli nde büyük bir coşkuyla karşılandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.04.2012 - 10:48:06 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kara yoluyla İzmit e geldi. Gül ün iki gün sürecek ziyareti nedeniyle dünden itibaren kentte geniş önlemler alındı, bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

 
 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Milletvekilleri, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve il protokolü karşıladı.
Cumhurbaşkanı Gül valilikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, yargının siyasallaştığı yönündeki tartışmalara yönelik bir soru üzerine, bu konuda daha önce açıklamalar yapıldığını belirterek konuşmadı. Cumhurbaşkanı Gül, hava operasyonunda 34 kişinin öldüğü Uludere olayı ile ilgili olarak soruya ise şu cevabı verdi: "Dışardan, raporları görmeden, okumadan etmeden genel şeyler söylemek doğru değil. Çok yönlü soruşturmalar açıldı. Gerek Genelkurmay Başkanlığı, gerek savcıların açtığı soruşturmalar var. Bunlar inceleniyor. Sivil ve asker hepimizi çok üzen bir olay oldu. Nasıl olduğunun ortaya çıkarılmasıyla ilgili titiz çalışma yapıldığından herkes emin olsun."

“MUTLULUK DUYUYORUM”

Abdullah Gül, valilik makamında yaptığı konuşmada, genel bir değerlendirme yaptı. Kocaeli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Gül, Teşvik Yasasıyla ilgili şöyle dedi: "Türkiye, Dış Ticaret açığını kapatma yönünde bazı sanayi ara ürünlerini üretmek zorunda. Bununla ilgili başta sanayi bakanlığı olmak üzere uzun ama kapsamlı bir çalışma yapıldı. Gelişmeye muhtaç illerimiz var. Türkiye'nin üretmek zorunda olduğu mallar var. Teşvik paketinin önemli bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu, ithal ettiği malları muhakkak Türkiye'nin üretmesi gerekir."

 

Cumhurbaşkanı Gül, Vali Ercan Topaca'dan da Kocaeli'nin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Ziyarette Gül'e Vali Topaca tarafından halı hediye edildi.

 
YÜRÜYEREK GİTTİ

Valilik ziyaretinin ardından Gül, Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaretinde aracını kullanmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca ve diğer yetkililerle birlikte yürüyen Gül, üst geçitte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Gül'ü Büyükşehir Belediyesi'nin önünde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu karşıladı.

Büyükşehir’i ziyareti öncesinde Mimar Sinan Köprüsü’nden İzmit Körfezi’ni seyreden Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir’in hizmetlerini övdü. İki gün sürecek programları çerçevesinde Kocaeli’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Başkan Karaosmanoğlu tarafından karşılanan ve kendisine Kocaeli’yle ilgili brifing sunulan Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Kocaeli olağanüstü güzel bir şehir olmuş’’ dedi. Gül “ Sanayi şehri olan Kocaeli’ni güzelleştiren başkanımızı kutluyorum.” dedi

 

KÖPRÜDEN KÖRFEZİ SEYRETTİ

Kocaeli Valiliği’ni ziyaretinin ardından Büyükşehir’e konuk olan Cumhurbaşkanı Gül, D-100 üzerindeki Mimar Sinan Köprüsü’nü yaya olarak geçti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, yaya köprüsünü ve İzmit Körfezi manzarasını çok beğendiğini dile getirdi.

 

 
BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir’in girişinde Başkan Karaosmanoğlu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde Büyükşehir Hizmet Binası’na giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Büyükşehir’i ziyaretinde Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, İlyas Şeker, Zeki Aygün, M. Ali Okur, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Başkan Vekili Zekeriya Özak hazır bulundu. Ziyarete Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.

 

 
KOCAELİ’NE HOŞGELDİNİZ, ŞEREF VERDİNİZ

Başkan Karaosmanoğlu, ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e Kocaeli’ne yönelik detaylı bilgi aktardı. ‘’Kocaeli’ne hoş geldiniz, ziyaretinizle bize şeref verdiniz’’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin yoğun göç alan bir sanayi şehri olduğuna dikkat çekti. Kocaeli’nin geçmişte yaşadığı büyük problemlerden söz eden Başkan Karaosmanoğlu, merkezi hükümetin aldığı stratejik bir kararla tüm Kocaeli sınırlarının Büyükşehir olarak ilan edilmesinin ardından, derslerine çok iyi çalıştıklarına değindi.

 

Abdullah Gül, Sekapark´ta golf aracıyla dolaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli´ni ziyaret programı çerçevesinde Sekapark´ta incelemelerde bulundu. Kendi kullandığı golf aracıyla Sekapark´ı dolaşan Cumhurbaşkanı Gül´e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca eşlik etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül, kendi kullandığı golf aracıyla Sekapark’ta incelemelerde bulundu.

 
VALİ, BAŞKAN, VEKİLLER EŞLİK ETTİ

İki günlük ziyaret programı nedeniyle Kocaeli’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, beraberindekilerle birlikte Sekapark’ı gezdi. Cumhurbaşkanı Gül’e incelemelerinde Başkan Karaosmanoğlu ve Vali Topaca’nın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Muzaffer Baştopçu, M. Ali Okur, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan eşlik etti. İncelemelerde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de hazır bulundu.

 

 
GOLF ARACINI KENDİSİ KULLANDI

Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark’la ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül’e detaylı bilgi aktardı. Golf aracını kendisi kullanan Cumhurbaşkanı Gül, yeni açan lalelerle rengârenk bir görünüme kavuşan Sekapark’ı çok beğendiğini dile getirdi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2737 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.