Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Dünya Tiyatrolar Gününde Muhteşem BAŞLANGIÇ

Dünya Tiyatrolar Gününde Muhteşem BAŞLANGIÇ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.03.2012 - 20:29:41 


Kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen televizyon ekranlarının ve tiyatro sahnelerinin tecrübeli oyuncularının rol aldığı BAŞLANGIÇ adlı oyun büyük alkış aldı.

 
 
 
Yalova Belediyesi kültür etkinlikleri programı kapsamında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahne alan ‘Başlangıç’ adlı tiyatro oyunu, izleyiciden büyük alkış aldı. Televizyon ekranlarının ve tiyatro sahnelerinin tecrübeli oyuncularının rol aldığı oyunda, izleyiciye tiyatro ziyafeti sunuldu.

 

Oyun öncesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen Melike Diribaş tarafından John Malkovich’in 2012 Yılı Dünya Tiyatro Günü Bildirisi okundu. Diribaş’ın ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı.

 

Başkan Koçal; “Böyle bir günde bir kentin Belediye Başkanı olarak tiyatroya katkı sağlama mutluluğunu yaşadığımı sizlere belirtmek istiyorum. İnsanların Yalova’da tiyatroyla karşılaşma sıklığını diğer illerde yaşadığını düşünmüyorum. 15 Bin ilköğretim öğrencisinin yılda en az 3 tiyatro oyunu izleyeceği projeyi hayata geçirmiş olmak bana ciddi bir onur veriyor. Ben Yalova’da doğdum, büyüdüm. Ailemin imkanı vardı. Ama ilköğretim çağında kaç tiyatroya gittim diye baktığımda 2-3 tanesine ya gittim ya gitmedim. Şimdi çocuklarımızın 8 yıl boyunca her sene 3 taneden 24 tiyatro oyununa gidecek olması onların kültürel gelişimine ciddi bir katkı sağlayacak. Birçok hizmetin yanında bu hizmeti çok benimsediğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başlangıç tiyatro oyununun yetenekli tiyatrocuları sahne aldı. Yazar Uğur Uludağ’ın yeni oyununu yazamaması üzerine yaşanılanların anlatıldığı tiyatro oyunu, izleyicilerin beğenisine sunuldu. Barış Ataş, Demet Şaşmaz, Doğa Rutkay, Yosi Mizrahi, Hakan Bilgin, Yağmur Kaşifoğlu, Funda Pelin Kurt ve Uğur Uludağ’ın rol aldığı 2 perdelik komedi, izleyiciden tam not aldı. Gecenin sonunda Yalova Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, yetenekli tiyatroculara çiçek ve Yürüyen Köşk maketi takdim etti.
 
 

 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

3893 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

1,16 saniye.