Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 DAĞ: Siyaseti bırak mesleğine geri dön

DAĞ: Siyaseti bırak mesleğine geri dön
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.03.2012 - 18:13:18 


AKP İlçe Başkanı Süleyman Çelebi nin bilgisiz ve tecrübesiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Metin Dağ: kendisine tavsiyem sadece dini konularda fetva versin.

 
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın açıklaması şöyle:

 

İktidar partisinin İlçe Başkanı Sayın Süleyman Çelebi’nin basın yoluyla belediyemize yönelik yaptığı eleştirilerini büyük bir şaşkınlık içinde okudum. Her demeçlerinde ilçeyi yönetmeye, belediyeyi kazanmaya talip olduklarını söyleyen bir partinin ilçe başkanının bu denli belediyecilik bilgisinden uzak, içi boş, herhangi bir ispata dayanmayan, tamamen partizanca yapılmış eleştirilerine cevap vermek durumunda kaldım.

 
Belediye Başkanı Metin Dağ'ın açıklaması (devamı) fotoğrafın altında...

 
Sayın Çelebi’nin yanlışlarla dolu eleştirilerine tek tek cevap vermek gerekirse;
 
Öncelikle Beşyüzevler ve Aşağı Gacık mahallelerinin son yapılan referandum sonrasında ilçe hudutlarımıza katılma kararı alındığını ancak kanun gereği 2014 yılından önce, yani ilk yerel seçimlerden önce bu bölgenin belediye hizmet alanı içinde olmadığını kendisine hatırlatmak isterim. Yani kısacası buraya hizmeti belediye değil İl Özel İdaresi sağlamaktadır. Sayın Çelebi ya bunu bilmiyor ya da bilmek işine gelmiyor. Kendisi belediyeye zahmet ederse ilgili valilik yazısını kendisine gösteririm. Dolayısıyla eleştirilerini belediyemize değil gitsin partisinin çoğunlukta bulunduğu İl Genel Meclisi’ne yapsın. Her şeye rağmen belediyemiz bu bölgelere zorunlu olmadığı halde hizmet götürmektedir.
 
Gelelim Sayın Çelebi’nin bahsettiği imar çalışmalarına. Bahsettiği bölgenin imar planı yoktur, yani imara açık değildir. Henüz imar planı bulunmayan bir yere yol, altyapı çalışması yapmak hangi belediyecilik anlayışında var çözebilmiş değilim. Şu ana kadar bahsettiği bölgenin imara açılması konusunda belediyemize herhangi bir talep gelmemiştir. Halkımız bu yönde bir talep iletirse belediye meclisimizde konuyu görüşüp bölgeyi imara açabiliriz.

Çiftlikköy Belediyesi halka karşı her zaman eşitlikçi ve adaletli davranmıştır. Hizmette önceliğimiz her zaman için acil ihtiyaçlardan yanadır. İlçenin gelişim bölgelerine göre yol ve altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Daha düne kadar “Metin Dağ, yoldan başka bir şey yapmıyor” diye eleştiri getirenler şimdi ne oldu da “Yollar yapılmıyor” diye bizi suçluyor. Artık Sultaniye üzerinden siyaset yapmayı bıraksın. Bu siyaset anlayışının kendilerine hiçbir şey getirmediğini bugüne kadarki yerel seçimlerde gördük.

 
Sayın Çelebi, kaçak inşaatlara tutanak tutup, savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz için bizi suçlamış. İmar kanunu gereği ruhsat almadan bina yapmak sadece Çiftlikköy’de değil tüm Türkiye’de suçtur. Çiftlikköy Belediyesi de kanunları uygulamakta, tespit edilen kaçak inşaatlar konusunda gerekli yasal işlemi yapmaktadır. Sanırım bu konuda işimizi yaptığımız için tek eleştirilen belediye biziz.

Sayın Çelebi, engelli vatandaşlarımıza su indirimi yapılması gerektiğini söylemiş. Günaydın Sayın Çelebi! Biz onu yıllar önce yaptık zaten. Çiftlikköy’de yıllardır engelli vatandaşlarımıza su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanıyor! Keşke Sayın Çelebi bu açıklamayı yaparken belediye meclis üyelerine danışsaydı. Hiç olmadı belediyemizin su servisine bir telefon açsaydı, kendisine izah edilirdi. Şehit ve gazi ailelerine yapılan son indirim 2012 yılında kanun gereği, zorunlu olarak aldığımız ‘atık su bedeli’ indirimidir. Atık su bedeli alınmaya başlar başlamaz da meclisimiz konuyu gündeme alıp görüşerek oybirliğiyle bu bedel üzerinden de indirim yapılmasına karar vermiştir.

 
Sayın Çelebi’nin tüm eleştirileri görüldüğü gibi yanlış ve içi boş. Kendisine tavsiyem bundan böyle sadece dini konularda fetva versin. Görülüyor ki kendi mesleği olan imamlık dışında bir ilçe başkanı olarak son derece bilgisiz ve tecrübesiz. Bence bir an önce siyaseti bırakıp mesleğine geri dönsün.
 
Yok eğer illa ki siyaset yapacağım diyorsa önce bir çevremizdeki kendi partisinin belediyelerine baksın ondan sonra Çiftlikköy’ü eleştirsin.
 
10 yıldır Türkiye’de partisi iktidarda. Adama sorarlar 10 yıllık iktidarınızda Çiftlikköy’e ne yaptınız diye? Taş üstüne taş koydunuz mu? Hükümetlerin zaten yaptığı, yıllık normal ödenekleri anlatmasınlar,  Çiftlikköy’e ekstradan ne iş yaptılar onu açıklasınlar.  Sayın Çelebi, ilçe başkanlığını gezdiği her yerde fotoğraf çektirip basına servis ettirmek sanıyor. O fotoğraf makinesini biraz da Metin Dağ döneminde yapılan işlere çevirsin. Biraz da yapılan yüzbinlerce metrekare yol ve tretuarı, onlarca parkı, Kültür Merkezi’ni, kapalı pazaryerini, spor tesislerini, sahil düzenlememizi, Bayraktepe sosyal tesislerini çeksin.
 
Ama illa ısrarla kötü görüntüler çekmek istiyorsa gitsin kendi partisinin eseri Etibank’ın son durumunu çeksin.
 

 
 
.
.

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2019 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Yalova &304;l Saglik Muduru olarak gorev yapan Dr. Emrah Eray, Saglik bakanligi tarafinden gorevden alindi. Eray yerine Samsun Vezirkopru Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Osman Karakus atandi....

Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
2  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.