Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 BALTA: 100 yıl önceki insanlarımızdan çok farklıyız

BALTA: 100 yıl önceki insanlarımızdan çok farklıyız
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.03.2012 - 14:29:38 


SP Yalova İl Başkanlığı Şubat ayı il divan toplantısında konuşan Genel İdari Kurulu Üyesi Mustafa Balta, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 
 
 
İl divan toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Celâl KORKMAZ konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "Son günlerde yaşadığımız gelişmeler insanlık açısından endişe verici olduğu kadar ümmet içinde endişe vericidir. Hepimizin gözleri önünde Amerika Birleşik Devletleri ve onun kumandası altındaki kuruluşlar 5 D8 ülkesinin İran ile ticari ilişkilerine sınırlama getirdi.
Bir yandan dün vizeleri kaldırmak ve ortak bakanlar kurulu toplantısı yapmak sureti ile bir olduğumuzu, bizlerin ayrı olarak düşünülemeyeceğimizi ilan ettiğimiz Suriye'ye yapılacak müdahalenin ana yüklenicisi haline getiriliyoruz. Ve bunu bir insani sorumluluk olarak addediyoruz. Oysa biz aramızda ihtilaf çıktığında haksızlık edeni uyarmak, eğer haksızlığa devam ederse haksızlık eden ile mazlum ile birlikte mücedele etmekle emrolunmuş bir ümmetiz. Bir zalimin zulmüne engel olunmak istenirken en büyük zalimlerin taşeronluğunun yapıldığının gün gibi aşikâr olduğu ortadadır. Medyada yer alan bu tür haberler büyük oyunun küçük fragmanlarıdır.
Bir yandan islâm coğrafyası ve müslümanlar böylesine tehlikeli oyunlarla kardeşi kardeşe düşürecek oyunlar tezgahlanırken, bir yandan ülkemizde gayrimüslimlere değiştirilen vakıflar yasasının sunduğu kazanımlar ile bir bir tapuları verilmektedir.
Tüm bu gizli hedeflerin ve işlerin farkında olan Milli Görüşçülere düşen siyasetle ilgisi olan-olmayan, toplumun her kesiminden kişilere ve kurumlara uygun platformlarda, selamdan hemen sonra konunun önemine binaen İSLAM BİRLİĞİ'nin neden mutlaka kurulması gerektiğini anlatmalıyız. Şunu unutmayınız ki; Dünyada adalet ancak İslam Birliği'nin kurulması ve adaletten yana, Hakk'tan yana görevini kusursuz bir biçimde yerine getirmesi ile mümkün olur." dedi.
İl Başkanı Celâl KORKMAZ'ın ardından söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurlu üyesi Mustafa BALTA; yapılan toplantıların Hakk'ı hakim kılmak ve idame etmek maksadı ile yapılması sebebi ile katılımcılar tarafından dikkatle takip edilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
 
100 yıl önceki ülke ve insanlar ile şimdiki ülkemiz ve insanlarımız arasında çok fark
 
"Bizler bu görevlere layık ve ehliyetli kişiler olmasak dahi bu toplantılar her hafta 81 il ve 923 ilçe merkezinde aksatmadan bir ibadet şuuru ve dikkati ile icra edilmektedir. Çünkü gaye ulvîdir.
Şimdi tüm insanlara tek tek sorsanız dünya adalet ve refah içinde insanların yaşayabildiği bir yer mi diye, ne yazık ki cevabın memnun edici olacağını düşünmek mümkün değildir. Dünyamız şu anda zulüm ve çifte standartın hakim olduğu, gücün hak sebebi sayıldığı, bu nedenle insalığın mutlak çoğunluğunun ezildiği bir gezegendir. Ülkemiz insanına da bir bakış attığımızda 100 yıl önceki ülke ve insanlar ile şimdiki ülkemiz ve insanlarımız arasında çok fark vardır. Dedelerimiz ve bizim, onlarla daima övünmemize rağmen pek de benzer yanlarımız kalmamıştır. Dedelerimiz zekat verecek kimse kalmadığında zekat verecek insanlar arardı. Çünkü abdestsiz namaz kılınamadığı gibi zekatsız malda kullanılamaz.İhtiyacı olanların alması için umumi bir noktada duvara asılandan yiyecek ekmeği kalmayanın sadece o günlük ekmek parasını alırken, bizler bugün bankadan maaşını alan amcayı canı pahasına soymak için çabalayan, üç kuruş para için öz anne-babasını parçalayan evlatların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz. Asıl ve Hakk olan ölçüden uzak tüm ölçülerin; dengesizliklerin, zulmün ve acıların sebebi olduğunu unutmayınız. Bu nedenle her birimiz bilsekte bilmesekte, en önemli görevimiz Hakk'ın hakimiyeti için gece-gündüz tüm gücümüzle çalışmaktır. Muhakkak ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır."Konuşmaların ardından gerçekleştirilen il divan ve birim başkaları toplantılarında, şubat ayında yapılan teşkilat ve birim çalışmalarının değerlendirilmesinin yanında, yaklaşan yerel seçimler nedeni ile halkımızın hakettiği hizmeti alabilmesi, halka ait olanın haksızlık ve zulüm ile çalınmasına engele olmak üzere kullanılacak yöntemler ve çalışmalar ele alındı.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SIYASET

1786 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.