Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Cemal AKIN ın Viyana İzlenimleri

Cemal AKIN ın Viyana İzlenimleri
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.02.2012 - 20:32:34 


Turizmci Cemal AKIN ın dünyada yaşanabilecek en iyi en güzel şehir Viyana dan izlenimleri.

 
 
 
Farklı ülkelerdeki 200'den fazla kentte siyasi ve sosyal çevre ve ekonomik kosullarıyla, egitim, sağlık hizmetleri, kamu hizmetleri, konut durumu, trafiki ulaştırma, kültürel faaliyetleri sosyokültürel çevre ve eglence hayatı dikkate alınıyor.  10 kategoride 39 kriteri değerlendirerek yeni "Yaşanılacak Kentler" sıralaması sonucunda, mükemmel altyapısı, güvenli sokakları, iyi işleyen sağlık hizmetleri, şatafatlı binaları, büyük parkları ve geniş bisiklet yolu ağıyla Viyana, dünyanın en yüksek yaşam kalitesine sahip kent seçildi. 1,8 milyon nüfusa sahip Viyana, geçen yıl da birinci secilmişti.

 

KÜLTÜR VE SANAT SEMBOLÜ BİR KENT VİYANA…

 
Mozart, Beethoven, Haydn,  John Strauss, Brahms, Schubert gibi ünlümüzüsyen ve besteciyi bagrına basan, ayrıca psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’u barındıran, 80 civarında müze ve  koleksiyona sahip olması nedeniyle adı kültür ve sanatla özdeşleşiyor.                                                                                                                             “Mavi Tuna” ve “Tuna Dalgaları” valslerine ilham kaynagı olan ünlü Tuna Nehri şehrin icinden gecmekte ve Avrupa’da 3bin km.yol katetmektedir.Viyana 23 bölgeye ayrılmıs ve 500 kilometrekare  alana yayılarak klasik müzigin ve valsin  merkezi durumundadır. Grossglockner 3798 mt. En yüksek doruk noktası, Neusiedi Gölü 115 mt. En alcak doruk noktasıdır. Sehrin etrafı yemyesıl ve ihtişamlı Alp Dagları ıle cevrili.  Şehire girdiğinizde bir masal ülkesiyle karşı karşıyasınızdır . Viyana sanata, doğaya ve edebiyata aşık insanlar için bir cennet. Şehir geçmişten günümüze aydınların ve sanatçıların birleşme noktası. Tüm bu özelliklere bakınca geçmişte Osmanlıların bu ülkeyi kuşatmak için niye o kadar çok uğraştıklarını daha iyi anlıyoruz. Viyana’ya ayak bastığınız ilk anda, geçmiş zamanların büyüsünü hissetmeye başlayacaksınız. Aşırı süslü ve gösterişli üslup ile bezenmiş binaları gördüğünüzde  heyecanlanmaya başlayacaksınız.Viyana, sanatın, müziğin, tarihin ve güzel sanatların yeri olarak biliniyor. Tuna Nehri’nin ikiye ayırdığı Viyana’da gidecek yerler o kadar çok ki;

ST. STEPHAN’S KATEDRALİ (STEPHANSDOM):

 1360-1440 yılları arasında inşa edilen yapı gotik mimarinin en seçkin örneklerinden. Yapımı 1433'de tamamlanan güney kule 136 m. yüksekliğinde ve çıkmak için tam 343 basamaklık yol katetmeniz gerekiyor. Ama manzara buna fazlasıyla değer. Kuzey kule ise Reform hareketlerinin kurbanı olmuş ve hiç tamamlanamamış.Bu katedralin çanı 1683 yılında Osmanlıların II. Viyana Kuşatması'nda bozguna uğrayıp, geri çekilmelerinden sonra arkalarında bıraktıkları top, tüfek ve cephanelerin eritilmesi ve kalıba dökülmesiyle yapılmış. Çok görkemli, çok eski, şehrin en merkezi alışveriş ve eğlence caddesi olan Karntner Strasse üzerinde bir anda karşınıza çıkarak sizi hayrete düşürüyor,  insanı büyüleyen  bir kilisedir.Viyana'nın en önemli simgesi durumundaki katedraldir. Renkli çatısıyla birlikte şehrin en tanınan sembollerinden biri haline gelmiştir.

STATE OPERA HOUSE:
Viyana Devlet Opera Binası 1860'larda yapılmış ve bugünün en önemli salonlarına sahip. Eylül-Haziran arası opera temsillerini izlemek mümkün. Rezarvasyon şart.1869 yılında yapılan, sayısız dünyaca ünlü opera sanatçılarının konserleriyle canlanan opera binasına kesinlikle uğramanız tavsiye edilir!

BARAQUE HOLY TRINITY ANITI:
Graben Meydanı'ndaki yaya yolu üzeride bulunan yapı oldukça estetik. Yapımı 1687-88. Graben aynı zamanda şık alışveriş merkezleri ve kafeleriyle de hoş bir yer.

SPANISCHE REITSCHULE 
(İspanyol Binicilik Okulu):

Resmi geçitlerde ve eğitimleri sırasında kıyafetli gösteriler yapan atları izleyerek keyifli bir Pazar günü geçirebilirsiniz. Josefplatz'daki 2. kapıdan bilet alınabiyor ama işinizi şansa bırakmayıp rezarvasyon yaptırın.

SPLENDIDHALL (Ulusal Kütüphane):
IV.Karl tarafından kurulan bu kütüphane aynı zamanda Avrupa'daki en geniş kütüphane. İki milyonun üstünde kitabı birarada görmek hoşunuza giderse kaçırmayın.

KARLSPLATZ:
Şehrin eski tren istasyonu. Şimdilerdekafe olarak hizmet veren yapı 1894-97 arasında ünlü mimar Otto Wagner tarafından inşa edilmiş.

SCHÖNBRUNN PALACE:
Habsburg Hanedanına ait 1400 odalık yazlık saray.Şu anda ziyaretçilere açık 45 oda
mevcut. Özellikle odaların dekorasyonu sizi bambaşka bir dünyaya götürecek.Sarayın birbirinden güzel bahçeleri, ceşmelerledolu parkları, heykelleri, arka bölümde yer alan hayvanat bahçesi ve tarihi at arabaları görülmeye deger yerlerden bazıları. Yaz akşamları Schlosstheater'da (saray tiyatrosu) düzenlenen konserlere katılarak, müziğin doruklarına varabilirsiniz.

HOFBORG SARAYI :Hofborg Sarayı’nda (İmparatorluk Sarayı) kralların mücevherlerini görebilirsiniz.

PRATER (Amusement Park):
Yıl boyunca gece yarısına dek açık bir modern gap lunaparkı. Dönme dolaba binip Viyana'ya bir de gece gözüyle bakın. Dönme dolap 1898'de İngiliz mühendis Hitchins tarafından yapılmış. En yüksek noktası 64.75 m. Eskiden kraliyet av sahası olan bölge 1766'da II. Joseph tarafından park alanı haline getirtilmiş.

NASCHMARKT:
Kent pazarlarının en büyük ve kuşkusuz en ilginçlerinden. Cumartesileri açık. Aradığınız ve aramadığınız herşey orada. Çeşit çeşit biblolar, geçmişten bugüne heykeller, minyatürler ve daha neler neler...

STADTPARK: 1862'de yapılan şehir parkında Schubert, Beethoven, Strauss gibi ünlü bestecilerin heykellerini görebilir ve yeşile doyabilirsiniz.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 15 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  YASAM

3886 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Belediye Baskan adayi Mehmet Gurel in Yalova da yuzde 47 oy alarak Belediye Baskanligini kazanmasi Yalovalilari sokaga doktu. Cumhuriyet meydaninda kutlamalar yapildi....

Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
29  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3389 32.3971
  Euro 20.6724 20.8093
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.