Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Turhan Palaşoğlu dan ÇAĞRI

Turhan Palaşoğlu dan ÇAĞRI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 20.01.2012 - 10:16:46 


AK Parti Altınova İlçesinin kongresi cumartesi günü yapılacak. Kırgın da olsanız kızgın da olsanız cumartesi günü bu kongreye tüm AK Partililer katılmalıdır. Zaman her şeyin ilacıdır. (Hey Gidi Günler Hey)

 
 
 
 
   AK Parti Altınova İlçesinin kongresi cumartesi günü yapılacak. Kırgın da olsanız kızgın da olsanız cumartesi günü bu kongreye tüm AK Partililer katılmalıdır. Zaman her şeyin ilacıdır. Bir gün tüm yaralar kabuk bağlar. Kişisel husumetler bir kenara bırakılarak her kes cumartesi gününü bir bayram neşesi ile orada olmalıdır. İster tek liste olsun ister çift liste. Hiç fark etmez. Biz elimizde bayraklarla salonu doldurmalı ve kazananı tebrik etmeliyiz. Kim seçilirse seçilsin kazanan Ak Parti olacaktır.

   Partiler için genel kurullar çok önemlidir. Demokratik açıdan partilerin en alt kademeleri yani üyelerinden seçilen delegeler bulundukları yerin yönetim kademelerini seçerler. Bu da bir partinin tabanının seçimi demektir. Çünkü her ilçe delegesi aynı zamanda yönetim kurulu ile birlikte il delegesini de seçer. İl delegeleri de il yönetimini belirler. Tabii ki bu süreçler yaşanırken zaman zaman insanlar arasında görüş ayrılıkları yaşanacaktır. Bu insanın doğasında vardır. Ancak kişinin kişiye olan kızgınlığı bulunduğu kuruma zarar vermesini gerektirmez. Çünkü Ak Parti bugünkü konumuna kolay kolay gelmedi.

   Eski kulağı kesik Ak Partililer bilir. AK Parti’nin Altınova da ilk kurulduğu yıllarda ne toplantı yapabileceğimiz doğru dürüst bir salon, nede otura bileceğiniz masa sandalye vardı. Kışın ısınmak için toplantı günleri nöbetçi kimse evinden odun getirip sobayı yakardı. Çay almak için aramızda para toplardık. Bu sizi şaşırtmasın çünkü çok parası olan adam yoktu aramızda. 8 kişi 10 kişi ile toplantılar yapardık. Ben o zamanki arkadaşlara hep şunu söylerdim. Siz ne gördünüz ki derdim böyle imkan nerede. Refah Partisi zamanında biz der ve anlatırdık o daha daha eski zamanları. Nerde öyle büyüklerin yanında konuşmak ve ya kısa bir dönemde yönetime girmek. Sırası ile önce gençlik kolları, Sonra birim başkan yardımcılığı, sonra yönetim kurulu üyesi seçilirdiniz. Çay taşımadan yönetime girmeniz çok zordu. Bazılarınızı duyar gibi oluyorum. Masal okuduğumu falan zannediyor olabilirler. Ancak ne bir eksik ne de bir fazladır anlattıklarım.

   Altınova da o dönemde çoluk çocuk diye adlandırılırdık. Bazıları bizimle dalga bile geçerdi. Rahmetli içe başkanımız Resul SANCAKTUTAN ve biz bu tür lafları duydukça daha çok şevkle sarılırdık işe. O dönemde çok sabah namazını kılıp gitmişizdir evlerimize. Acıktığımızda yediğimiz peynir ekmek hiçbir zaman o günlerdeki kadar lezzetli gelmezdi bize. O dönemlerde diğer parti mensupları restoranlarda yemek yedirirken çalışan ekibine biz zeytin ekmek hazır yemek der gülerek iştahla yerdik. Rahmetli Resul başta olmak üzere biz köy yollarında geçirirdik vaktimizin çoğunu. Aylık kirayı ödeme günü geldiğinde herkes cebindekini çıkarır bir tepsiye koyar ve öderdik. Herkes herkesin cep telefonunu ezbere bilirdi. Dostluk arkadaşlık vardı. Küçük büyüğünü sayar dinler, Büyüklerde küçüklerini sever hoş görürdü. Nezaketen her kes bir birine yol verirdi. O dönemde kazanmanın sevinci de bir başka idi. Rahmetli Resul SANCAKTUTAN ın Belediye seçimlerini kazandığımızda sarılıp hüngür hüngür ağlamasını hiç unutmadım unutmayacağım. Sayın Milletvekilimiz Şükrü ÖNDER in seçildiğinde Yalova il binasının önündeki sevinç de unutulmazdı. Şimdilerde Hey gidi günler hey, Nereden nereye diyerek içimizi çeker zaman zaman bir araya geldik mi özlemle anarız o günleri.

   Evet artık yeter. AK Parti’ye gönül veren herkes Cumartesi günü kongreye gelsin. Kazanan kim olursa olsun, orayı bayraklarla ve AK Parti müzikleri ile bir bayram yerine çevirelim. Unutsun her kez tatsızlıkları artık. Üzerimizdeki ölü toprağını atmanın vakti çoktan gelmedi mi.?

    2023 hayalini gerçekleştirmek için yine, yeniden yollara düşmenin vakti geldi de geçiyor. Hep birlikte genel kurul nasıl yapılırmış gösterelim herkese. 2023 hayaline ulaşmak için hepimize ihtiyaç var. Bizler hep beraber çok zaferler yaşadık. Daha da çok yaşayacağız. Bu yüzden Haydi bidaha bidaha bidaha…

  

NOT: Bu vesile ile Kurucu ilçe Başkanımız Resul SANCAKTUTAN’ı Bir kez daha rahmetle anıyor, Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

palasogluturhan@hotmail.com

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNDEM

2347 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,71 saniye.