Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova yı bu hizmetten mahrum eden kendileridir

Yalova yı bu hizmetten mahrum eden kendileridir
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.01.2012 - 07:52:59 


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer in basın açıklamasına İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Nergiz cevap verdi: Yalova insanına yapılacak her hizmete destek vermeye hazırız.

 
 
 
İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Nergiz
yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Özsümer basın açıklamasında; “Adalar seferlerini Ak Parti'li İl Genel Meclis Üyeleri neden istemiyorlar? Neden Rahatsız oluyorlar? Çok merak ettim” demiştir.
 
Ak Parti'nin İl Genel Meclis Üyeleri Yalova’dan Adalara yapılması düşünülen gemi seferlerine karşı değildir. Aksine Yalova İnsanına yapılacak her hizmete destek vermeye hazırdır. Ancak kurumsal destekler kurumların yetkileriyle sınırlıdır.
 
İl Genel Meclisleri görev, yetki ve sorumluluğunda olmayan konularda karar alamazlar. Ak Partili İl Genel Meclis Üyeleri bu konuda bir meclis kararı alınamayacağı için olumsuz oy kullanmıştır.
 
Hiç kimse yanlış bilgi ile kamuoyunu yanıltmamalı ve bu yanlışın faturasını başkalarına kesmemelidir.  Sayın Ahmet Özsümer’e   “ İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 13.5.2008 tarihli 2008/36 sayılı genelgesini okumasını tavsiye ederim. Merak ettiği sorunun cevabını oradan öğrenmesi mümkündür. Bu genelgede İl Genel Meclisi’nin yetki ve sorumluluğu olmayan konularda karar alamayacakları açıkça yazılıdır.
 
Konunun gerçek durumuna gelince; 2009 yılı başlarında Ak Partili Belediye döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan gemi ile İstanbul bağlantılı Yalova-Adalar seferlerine başlanmış ve bir süre bu seferler yapılmıştır. Ancak Sn. Özsümer’in de içinde bulunduğu mevcut yönetim işe başlar başlamaz ilk önce bu seferleri iptal etmiş ve gemiyi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iade etmiştir.
 
Sayın Özsümer kamuoyunun bunları unuttuğunu varsayarak, Adalar seferleri üzerinden siyaset yapacaksa kendisine bunu hiç tavsiye etmeyiz.
 
Zira her olumlu icraat gibi bu icraatı da siyaseten durduran ve Yalova’yı bu hizmetten de mahrum eden kendileridir.
 
Sayın Özsümer şunu bilsin ki; usul ve yasalara ve Yalova’nın menfaatine uygun her icraatı destekleriz. İl Genel Meclisi yetki ve sorumlulukları olmayan bir konuda sadece kendileri istedi diye “tavsiye niteliğinde” karar alınması da İl Genel Meclisi’nin saygınlığına gölge düşürür.
 
Hal böyle iken, önce bu seferleri niçin kaldırdıklarını kamuoyuna açıklamalarını, Adalar’a yeniden sefer yapmak için fırsat doğmuşsa bunun için İl Genel Meclis kararına ihtiyaç olmadığını, Belediye Meclis kararı ile sefer yapılabileceğini, kendilerine hatırlatırız.
 
 
İl Genel Meclisi Üyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Hasan Nergiz'in açıklaması ile ilgili görüntülü haberi Yalova İnternet Televizyonu www.yalovaradyotv.com da izleyebilirsiniz.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

1811 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Universitede Turk Dunyasi Gunu
CHP li baskanlar bulustu
 
 Takvim
17  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.1573 32.2152
  Euro 20.7477 20.8851
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,84 saniye.