Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 TÜRKİYE DEKİ DEĞİŞİME ÖRNEK İL YALOVA

TÜRKİYE DEKİ DEĞİŞİME ÖRNEK İL YALOVA
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.12.2011 - 23:20:37 


Yerel yönetimlerin sorumlulukları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Kocaeli Çayırova da düzenlenen sempozyumda, Yalova da engellilere yönelik yapılan hizmetler diğer illere örnek olarak tanıtıldı.

 
 
 
Yerel yönetimlerin sorumlulukları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 26-27-28 Aralık'ta Kocaeli Çayırova'da düzenlenen "Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet Sempozyumu" yapıldı.
 
Sempozyumda, Yalova’da engellilere yönelik yapılan hizmetler diğer illere örnek olarak tanıtıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Kocaeli-Çayırova Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği sempozyum 3 gün sürdü. Sempozyumun üçüncü gününde Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova’da yürütülen çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Yapılan tüm hizmetlerin engellilerin ulaşabilirliğine uygun hale getirilmesi için düzenlenen toplantıya bakanlığın daveti üzerine katılan Başkan Koçal, ‘Engelli vatandaşların karşılaştıkları her türlü sorunu çözüme kavuşturmak adına önemli adımları kentimizde attık ve atmaya devam ediyoruz’ diyerek şunları dile getirdi; “Engelli vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıran etkenlerin başında gelen fiziksel çevrenin yaratmış olduğu olumsuzluklar geliyor. Örnek verecek olursak; kentsel hizmetlerin engellilerin kullanımına uygun olmaması nedeniyle umuma açık her türlü bina, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanları, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarını ve toplu taşıma hizmetlerinin onlara uygun şekilde yapılmadığını söyleyebiliriz. Yalova Belediyesi olarak tüm birimlerin ürettikleri projelerde öncelikle bu hizmeti engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabilmesini göz önünde bulundurarak hayata geçiriyorlar. Bu yönde öncelikle ilgili tüm personele gerekli eğitimleri verdik. Bu konuyla ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarını da sürecin içerisine muhakkak dahil ediyoruz. Çünkü bu sıkıntıyı birebir yaşayan kesimin öneri ve görüşleri bizim için oldukça önemli. Ekip olarak bizler bu bilinçle hareket ediyoruz.”

 
Başkan Yakup B. Koçal sunumunu ileride yapılması planlanan projelerini anlatarak sürdürdü. Koçal öncelikle kısa vadede yapılacak olan toplu taşıma sisteminde engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının da giderileceğini belirterek; “2012’de hayata geçecek olan yeni toplu taşıma sistemi içerisinde önceliği yine engelli vatandaşlarımıza veriyoruz. Alınacak olan araçların bu standartlarda olmasına özen göstereceğiz. Bu konu bizim olmazsa olmazımız. Önümüzdeki süreçte cadde ve sokaklarımızdaki engelliye uygun değişim, aynen sahildeki gibi gözlemlenmeye başlayacak” dedi.

Başkan Koçal’ın konuşması, izleyicilerden ve Bakanlık yetkililerinden büyük ilgi gördü. Yapılan ve planlanan çalışmaların Türkiye’deki diğer çalışmalara örnek teşkil edeceği belirtildi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

1662 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.