Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ndan İki Müjde

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ndan İki Müjde
 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.12.2011 - 19:57:54 


2012 yılı boyunca sürecek desteklerin bilgilendirme toplantılarından ilki, Yalova Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Esengül Civelek in katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleşti.

 
 
 
 
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı için iki ayrı destek programına çıkıyor. “Teknik Destek Programı” ve “Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı” olmak üzere 2012 yılı boyunca sürecek  desteklerin bilgilendirme toplantılarından ilki Yalova’da yapıldı.
 

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal sürdürülebilir kalkınmasından sorumlu olan Doğu Marmara kalkınma Ajansı yerel girişimciliğin desteklenmesi, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, proje üretme kapasitesinin geliştirilmesi, araştırma ve analiz ihtiyaçlarının karşılanması bağlamında teknik ve mali destek vermeye devam etmektedir.

Doğu Marmara Bölgesi’nde (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) yer alan Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri, İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM), Birlik ve Kooperatifler ile sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı’na 2012 yılı boyunca başvuru yapabilecek.

Yalova Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Yalova Valisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Esengül Civelek, Yalova İl Genel Başkanı Atalay Beştaş, Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk GÖÇER, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Altınova Kaymakamı Gürkan POLAT, Armutlu Kaymakamı  Şevket Atlı ve katıldılar.

Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Yalova Valisi Esengül Civelek, “  Doğu Marmara Kalkınma Ajansının çıktığı “Teknik Destek” ve “Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek“ programlarının Yalova’da ve Doğu Marmara illerine hayırlı olmasını diliyorum. MARKA, 2010 ve 2011 yılarında bölgemizin kurumsal kapasitelerini geliştirmek için Teknik destek ve Doğrudan Faaliyet desteğine çıktı. Yalova olarak bu desteklerden istifade ettik. MARKA’ nın bu iki yeni desteğini yerel dinamiklerin faaliyete geçmesini tetikleyeceği için çok önemsiyorum.  2012 yılında çıkılacak bu yeni desteklerden de olabildiği kadar fazla proje üreterek en üst düzeyde istifade etmeliyiz. MARKA’nın destekleri ile zamanla bütün kurumlarımızın uluslar arası standartlara çıkacağına inanıyorum. Bu destekler de  illere ayrı ayrı bütçe ayrılmıyor. Bölgenin tamamına bir bütçe ayrılıyor. Ama ben Yalova Valisi olarak en çok bütçenin Yalova’nın almasını istiyorum.” dedi.

Teknik Destek programı

Teknik Destek Programı ile söz konusu kurum ve kuruluşlara, eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama ve lobicilik ile uluslararası ilişkiler kurma gibi faaliyetlerle destek sağlayacak olup Proje başına maliyet en fazla 15.000 TL ile sınırlandırılmıştır. Uygulama süresi en fazla 1 ay olan Teknik Destek Programı’nda kurum ve kuruluşlara herhangi bir mali destek verilmeyip gerekli eğitim ve danışmanlık hizmeti satınalma işi Ajans tarafından gerçekleştirilmektedir. Teknik Destek Programı’na başvurular ikişer aylık dönemler halinde değerlendirilir. Bu dönemler; Ocak-Şubat, Mart-Nisan, Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık dönemleridir.

Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı

Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı ile Ulusal Plan ve Programlar çerçevesinde 2010-2013 Doğu Marmara Bölge Planı’nın uygulama kapasitesini geliştirmeye, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu program ile Proje Başına Sağlanacak Destek Tutarı asgari 19.500 TL ve azami 75.000 TL olup projelerin uygulanma süresi en fazla 3 ay ile sınırlıdır. Doğrudan Faaliyet Destek Programı’na Doğu Marmara Bölgesi’nde (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) yer alan Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri, İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM), Birlik ve Kooperatifler ile sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvuru yapabilecekler.

 

Her iki programa da başvurular Ajansın internet sitesi olan www.marka.org.tr adresinden online olarak yapılacak olup, başvuruların kabul edilmesi için projelerin ajans merkezine veya illerdeki Yatırım Destek Ofisleri’ne elden teslimi zorunludur.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2832 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Yalova &304;l Saglik Muduru olarak gorev yapan Dr. Emrah Eray, Saglik bakanligi tarafinden gorevden alindi. Eray yerine Samsun Vezirkopru Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Osman Karakus atandi....

Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
2  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3091 32.3673
  Euro 20.5410 20.6770
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,72 saniye.