Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Uzm.Dr.Elif Hakko dan yolculuk önerileri

Uzm.Dr.Elif Hakko dan yolculuk önerileri
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.11.2011 - 15:12:02 


Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkarı uzmanı Uzm.Dr. Elif Hakko, bayram süresince sorunsuz yolculuklar için basit önerilerde bulundu.

 
 
 
Bayram yolculuğunu rahat hale getirmenin 10 basit yolu
 

Tatil esnasında yapılan sorunlu yolculuklar keyifli bir tatil geçirmenize engel olabilir. Kurban Bayramı süresince herkesi tatil heyecanı sararken, Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Elif Hakko da sorunsuz bir yolculuk için basit önerilerde bulundu:

1.      Çocuklarınızı yolculuğa aç çıkarmayın; Çünkü, uzun süren araba, uçak, tekne yolculuklarında çocukların midesi bulanabilir. Yola çıkmadan önce çocuğunuza kraker, ekmek, elma suyu gibi hafif birşeyler yedirebilirsiniz.

 

2.      2-3 saatte bir mola verin; Araba yolculuklarında çocuklarınızı pencereden dışarıya bakabileceği şekilde oturtun ve zaman zaman mola vererek temiz hava almasını sağlayın. Çocuk, yolculuk sırasında uyursa veya gözlerini kapalı tutup dinlenirse yolculuğu daha rahat geçer.

 

3.      Yanınızda yedek giysiler bulundurun; Kusma, terleme, kirletme gibi durumlar için elinizin altında yedek giysilerin yanı sıra ıslak mendil ve ağzı kapanabilen torbalar bulundurun. Özellikle bebekler için çok sayıda ince pamuklu atlet, body, şort gibi kıyafetler alın.

 

4.      Sağlık malzemelerinizi unutmayın; Yolculuk sırasında ateş ölçer termometre, ateş düşürücü fitil ve şurup, bebekler için biberon, kaşık, kase, su bardağı, böcek ısırıklarına karşı kullanılabilecek serinletici jel, nemlendirici krem ve bebeğinizin özel şampuanını yanınızda bulundurun.

 

5.      Sigara içememeyi sorun haline getirmeyin; Otobüste ve uçakta sigara içememek sizin için sorun oluyorsa, hekiminize danışarak nikotin sakızları veya nikotin bantlarından faydalanın.

 

6.      Derin toplar damar (ven) pıhtısını engelleyin; Genellikle uzun süren yolculuklarda venlerde kan akımında yavaşlama ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak da riskli grupta olanlarda özellikle bacak venlerinde pıhtılar meydana gelebilir. Uzun yolculuklar sırasında uçakta veya otobüste iseniz oturduğunuz yerde veya kalkıp dolaşarak egzersiz yapın, otomobildeyseniz mola verin ve hareket edin. Hekiminizin uygun gördüğü ilaçları kullanabilirsiniz.

 

7.      Uçağa binme riskinizi öğrenin; Kronik hastalığınız ve yedi günden küçük bebeğiniz var ise hekiminize danışmadan uçağa binmeyin. Hekiminiz uçmanıza izin verirse, hastalığınız ile ilgili tıbbi kayıtları, ilaçları, hekiminizin telefonunu, varsa aşı kartınızı, eğer şeker hastası iseniz yanınızda olası hipoglisemi atağı için mutlaka şeker, kraker veya meyve bulundurun.

 

8.      Uçakta meydana gelebilecek kulak basınç travmasını çözün; İniş ve kalkışlarda sakız çiğneyin, bebeğinizin ise biberon veya emzik emmesini sağlayarak basınç farkını eşitleyin. Hekim önerisi ile alınabilecek dekonjestan ilaçlarda faydalıdır.

 

9.      Uçuş fobisiniz varsa uygun ilacı kullanın; Uçuş korkusu olanların genellikle başka fobileri de mevcuttur. Mutlaka önceden hekiminizle konuşarak bazı sakinleştirici ilaçları kullanabilirsiniz.

 

10.  “Jet lag” için önlem alın; Vücudun uyku saatlerinde ve düzeninde bozulma olarak tanımlanan jet lag için basit önlemler alabilirsiniz.

·        Uçuş öncesi iyi uyuyarak, iyice dinlenin

·        Uçuş sırasında da uyumaya çalışın

·        Uçuş öncesi ve sırasında ağır yağlı, kızartma gibi yiyeceklerden kaçının, hafif yiyecekler tüketin

·        Alkol tüketimini kısıtlayın

·        Bol su veya meyva suyu tüketin

·        Uyku düzenini korumak için bazı yolcuların kullandığı melatonin tabletlerinin etkin olup olmadığının ve yan etkilerinin henüz bilinmediğini unutmayın.

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SAĞLIK

3371 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,71 saniye.