Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 VOPAK Marmara Terminal Proje Aşamasında

VOPAK Marmara Terminal Proje Aşamasında
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.11.2011 - 19:00:57 


31 ülkede 83 terminal ile hizmet veren VOPAK ın Marmara Terminal Yönetim Kurulu Üyesi Yann Bigot, Yalova daki basın mensuplarıyla tanışma amaçlı bir toplantı düzenledi.

 
 
 
 
VOPAK’ın Avrupa Projeler Koordinatörü ve  VOPAK Marmara Terminal’in Yönetim Kurulu Üyesi Yann Bigot, Yalova’daki basın mensupları ile tanışma amaçlı bir basın toplantısı düzenledi. Bigot, toplantıda yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verip, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

31 ülkede 83 terminal ile dünyaya hizmet veren VOPAK, Marmara Terminal için ilk tabelasını astığında haber-röportaj hazırlamak üzere görüştüğümüz Genel Müdür Yann Bigot bugünkü toplantı da Vopak’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak şunları söyledi:

“Vopak, Marmara Terminal için henüz net bir yatırım kararı almamış, risk değerlendirme çalışmaları yapmakta, proje aşamasındadır. Ancak; yapım kararı verilmesi sonrasında Yalova’da kimyasal atık ve nükleer maddeler depolamayacağız. Dökme sıvı kimyasal maddeler, bitkisel yağlar, gazlar ve petrol ürünleri depolama ve taşıma konusunda uzmanlaşmış, dünyanın en büyük bağımsız tank depolama hizmetini sağlayacağız.

Yalova’ya ekonomik anlamda faydası olacak

150 tanka dağıtılmış maksimum 710.000 metreküplük bir dökme sıvı depolama kapasitesine sahip olacak Vopak Marmara Terminal’in inşaat aşamasında yaklaşık 2 bin kişi (müteahhitler aracılığıyla) istihdam edilecek, İşletme aşamasında yaklaşık 80 kişi Vopak tarafından doğrudan istihdam edilecektir. Diğer 400 kişinin de dolaylı olarak nakliye, kontrol, bakım, gümrük, yemek, danışmanlık, otel ve diğer alanlarda terminal için çalışması beklenmektedir. Şirketlerin kendi üretim tesislerini terminal yakınına getirmesiyle ilave kalıcı iş imkanları da gelecektir. Vopak belirli bir ülkede bir terminal işletmeye başlar başlamaz, yerel toplamlardaki insanların yaşam kalitesini gelişrmeye yönelik faaliyetleri desteklemeyi politika edinmiştir.

Vopak’ta petrol ve bitkisel yağ ürünleri depolanacak

Ulusal ve uluslar arası şirketler Vopak’tan, ihtiyaç duydukları dökme sıvı kimyasal maddelerin, petrol ve bitkisel yağ ürünlerinin Türkiye’de depolanmasına destek olmasını talep ettiler. Çevrel Etki Çalışmasında, değerlendirmesi yapılan ürünleri gösteren bir liste mevcuttur. Ancak, hangi ürünlerin depolanacağıyla ilgili nihai karar verilmemiştir. Projenin bu aşamasında farklı türde ürünler için risk değişiklikleri, riskleri tamamen azaltmak için gerekli olan yatırımların diğerleri içindeki kombinasyonu halen genel incelemenin parçasıdır. Vopak çok katı güvenlik politikalarına sahiptir ve bu politikaların belirlenmesinde oldukça deneyimlidir.

Kesinlikle kimyasal atık depolamayacağız

Doğru olmayan medya raporları aksine, Vopak kimyasal atıkların depolamasıyla ilgilenmemektedir ve depolamayacaktır. Vopak, tüm dünyadaki diğer 80 terminali gibi dökme sıvı kimyasal, yağ ve bitkisel yağ ürünleri için modern bir bağımsız terminal tesis etmeye çalışmaktadır.”

2013’de faaliyete geçecek

Bir önceki haber-röportajımızda Vopak Marmara Terminal’in 2011 yılı sonunda faaliyete geçeceğini belirten Yann Bigot, Hollanda hükümeti ile Türkiye arasında 400 yıllık bir dostluk köprüsünün bulunduğunu, Türkiye’de yapacakları yatırım için Hollanda hükümetinin VOPAK Marmara Terminal yatırımını desteklediğini aynı desteği Türkiye’den de beklediklerini ifade ederek, bürokrasi engeli olmadığı takdirde Vopak Marmara Terminal’in 2013 sonunda faaliyete geçeceğini söyledi.

 

YALOVA İNTERNET TV

 

.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 20 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2751 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 2 )   

 Yahya Kasikci

Tarih : 5.11.2011 20:03:56  

  Santraldende Vopaktanda tehlikeli

Cevapla


Bakın sizlere çok kolay bir örnek vereyim. Markette satılan çamaşır suyu ve tuzruhunu satın alıp, boş bir alanda birbirine karıştırın, bakın bakalım yanına sokulabilecekmisiniz? Çıkan gaz sizi ne kadar etkileyecek. İşte o gazı meydana getiren iki kimyasalın üretimini yanınızdaki fabrika yapıyor. üstelikte markette satılanların yüzde 80 kadarı da bildiğimiz su... Sadece bu iki kimyasalın bulunduğu tank zarar görse ve birbirine karışsa düşünün tonlarca kimyasal madde sanıyorum. Ne Çiftlikköy de nede Yalova da yaşayan insan kalmaz. Ne termik santral nede Vopak bu kadar tehlikeli olamaz.

İp Adresi Kayıtlı   

 Hakan Hekimhan

Tarih : 5.11.2011 20:00:01  

  Önce Bir Kıyaslayın

Cevapla


Tehlikeli denilen kimyasal maddeler, sıvıları üreten imalatını yapan fabrika yanıbaşınızda önce oradaki tehlikeyi görün sonra Vopaktaki riski değerlendirin sayın Yalovalılar. Başkan Metin Dağın da dediği gibi Vopak tan daha tehlikeli olan yerler üzerine gidin. Sonra depolar ile uğraşın.

İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,47 saniye.