Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 İSTİHDAM YÜZDE 55 BÜYÜDÜ

İSTİHDAM YÜZDE 55 BÜYÜDÜ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.10.2011 - 07:39:23 


Eylül ayında 40 bine yakın kişi arandı; otomotiv, çağrı merkezi ve turizm atak yaptı İstihdam ilk 9 ayda yüzde 55 büyüdü

 
 
 
Avrupa ve Amerika’dan endişe verici haberler gelirken, ekonomik gidişatına dair güzel haberler gelen Türkiye moral veriyor. Eylül ayı, üçüncü çeyrek ve ilk 9 aylık istihdam oranlarını değerlendiren Secretcv’nin elde ettiği bilgiye göre; ilan sayıları 2011’in Eylül ayında Ağustos’a göre %13, 2010’un üçüncü çeyreğine göre %30 ve ilk 9 ayda toplam %55 artış kaydetti. İstihdam anlamında büyümesini sürdüren Türkiye’de, sadece Secretcv üzerinden eylül ayında 40 bine yakın aday arandı. Üçüncü çeyreğin son ayında perakendecilik, tekstil ve gıda en çok eleman arayan sektörler olmaya devam ederken, çağrı merkezi, otomotiv ve turizm sektörleri de sürpriz bir atak yaparak eylül ayının en çok eleman arayan sektörleri arasına girmeyi başardı.

 

İş bulmanın kolay yolu Secretcv.com, Türk ekonomisine moral verecek istihdam oranlarını değerlendirdi. İlan oranlarının geçtiğimiz yıla göre ilk çeyrekte %91, ikinci çeyrekte %49 ve toplamda ilk yarıda %72 oranında arttığını açıklayan Secretcv.com, Ocak-Eylül 2011 dönemlerinde, yani yılın ilk 9 aylık döneminde ise ilan sayılarının geçtiğimiz yıla göre %55 oranında arttığını söyledi. Bu sonuçlar, Türk ekonomisinin düzenli ve istikrarlı bir büyüme kaydettiği ve olumlu sinyaller verdiğini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Ağustosa göre %13 artış gerçekleşen eylül ayında Secretcv.com üzerinden 13 bine yakın ilan ile 40 bine yakın kişi arandı. Secretcv.com, 2011’in son çeyreğinde ise %30’un üzerinde bir büyüme gerçekleşmesini bekliyor.

 

Mağazacılık/perakendecilik yükselişini sürdürüyor

Perakende sektörü, hızla büyüyen ve ekonomik çarkları döndüren lokomotif bir sektör olmasından dolayı her çeyrekte yükselen sektörlerde önde geliyor. Yeni açılan AVM’lerin de etkisi ile perakende sektörü gelecekte de büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Nitekim, üçüncü çeyreği %30’luk istihdam büyümesiyle kapatan Secretcv’de, perakendecilik/mağazacılık sektörü yükselişini yılın ilk yarısında olduğu gibi (%14), üçüncü çeyrekte de sürdürdü (%13) ve eylül ayında %12,5’lik oranla yine en çok eleman arayan sektör oldu.

 

Otomotiv, çağrı merkezleri ve turizm eylül ayında çıkış yapan sektörler oldu

Yıl boyunca “en çok eleman arayan sektörler” listesinde yer alan perakendecilik, tekstil, gıda ve inşaat sektörleri dışında eylül ayı listesine giren sektörler otomotiv (%7), çağrı merkezi (%6) ve turizm (%7,5) oldu. Diğer taraftan çağrı merkezi %8 oranıyla adayların en çok başvurduğu sektörler arasına girmeyi de başardı.

 

Adaylar muhasebe ve iletişim yetenekleri gerektiren bölümlere yüklendi

Eylül ayında satış temsilciliği (%16) yine en çok aranan aday olurken, muhasebe sorumlusu (%11), çağrı merkezi elemanı (%8), müşteri ilişkileri uzmanı (%6,5) ve pazarlama uzmanı (%10) gibi pozisyonlar, eylül ayında öne çıkan pozisyonlar arasında yer aldı. Buna paralel olarak adayların en çok başvurduğu bölümler arasında da yine muhasebe (%13), mali işler (%6), finans (%4,4), çağrı merkezi (%7,2), müşteri hizmetleri (%5,8) ve halkla ilişkiler (%4) diğer aylardan farklı olarak öne çıktı.

 

İlan istatistikleri:

 

Eylül ayı ilan sektör dağılımı

Mağazacılık / Perakendecilik

12,5%

Tekstil

9%

Gıda

8,5%

Bilgisayar / BT / Internet

8%

İnşaat

7,7%

Turizm

7,5%

Otomotiv

7%

Çağrı Merkezi

6%

İmalat

5,5%

Eylül ayı ilan pozisyon dağılımı

Satış Temsilcisi

16%

Muhasebe Sorumlusu

11%

Pazarlama/Marketing Uzmanı

10%

Mühendis

9,5%

Mağaza Müdürü

8%

Çağrı merkezi elemanı

8%

Bilgi Teknolojileri

7%

Müşteri Hizmetleri Uzmanı

6,5%

 

 

Aday başvuru istatistikleri:

 

Eylül ayı aday başvuru sektör dağılımı

Mağazacılık / Perakendecilik

14%

Tekstil

12%

Bankacılık / Finans

11%

Gıda

10%

İnşaat

9%

Bilgisayar / BT / Internet

8,5%

Çağrı Merkezi

8%

İlaç

7%

Sigortacılık

6%

Eylül ayı aday başvuru bölüm dağılımı

Satış

17%

Muhasebe

13%

İnsan Kaynakları

10%

Pazarlama

8,5%

Çağrı Merkezi

7,2%

Mali İşler

6%

Müşteri Hizmetleri

5,8%

Finans

4,4%

Halkla İlişkiler

4%

Lojistik

3,9%

 

 

Secretcv.com hakkında
 
İnsan kaynakları sektöründe 2000 yılından beri faaliyet gösteren Secretcv.com eleman arayan firmalarla iş arayan adayları online ortamda bir araya getiren Türkiye'nin en güvenilir internet sitesidir. Firmalara en doğru adaya ulaşmada zaman, emek ve dolayısıyla tasarruf sağlarken, iş arayan adaylara da en doğru iş fırsatlarını sunan bir insan kaynakları platformudur. Kurulduğu günden bu yana teknolojideki yenilikleri sürekli takip ederek gizlilik ve güven ilkesini temel alan Secretcv.com %100 aday gizliliği ile Türkiye'nin en kaliteli ve en güncel aday veritabanına sahiptir.

Sektöründe önemli bir ihtiyaca cevap veren Secretcv.com 11 yıldır hızla büyüyerek üye firma sayısını 23.500, aday sayısı ise 12.000.000’a yükseltmiştir. Secretcv.com her zaman teknolojik gelişimi ve yenilikleri uygulamalarına adapte etmekte ve gerçekleştirdiği ilklerle farklılıklar yaratmaya devam etmektedir.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  EKONOMI

2411 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.