Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Proje İmzalandı. Yollar Kısalıyor

Proje İmzalandı. Yollar Kısalıyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.09.2011 - 22:48:10 


İmza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Bu köprüyle modern İpek Yolları, Baharat Yolları yeniden ihya edilmiş oluyor dedi.

 
 
 
İzmit Körfezi'ni kuzey kıyısındaki Dilovası'ndan, güney kıyısındaki Altınova Hersek Burnu'na bağlayacak asma köprünün uzunluğu yaklaşık 3 km olacak. Dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olma özelliğini taşıyan proje ile şu anda karayolu ile 1 saat 10 dakika, feribot ile 60 dakika olan Körfez geçiş süresi 6 dakikaya düşecek.
 

3.4 SAATE İNECEK
İstanbul-İzmir arasını 3. 5 saate indirecek Türkiye'nin en büyük otoyol projesi Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi için, OTOYOL AŞ. ile anlaşmaya varılan IHI-ITOCHU Konsorsiyumu arasında atılacak imza dolayısıyla Sait Halim Paşa Yalısı'nda tören düzenlendi.


"YENİDEN İHYA EDİLMİŞ OLUR”
Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Törende konuşan Yıldırım, "Bu proje, Japonya ile İtalya'yı da birbirine bağlayan Türkiye-İtalya-Japonya dostluğunu da pekiştiren bir projedir. Dolayısıyla asırlardan beri doğudan batıya, batıdan doğuya seyahatlerin, göçlerin, ticaretin yapıldığı bu coğrafyada gerçekleştirilecek bu köprüyle modern İpek Yolları, Baharat Yolları yeniden ihya edilmiş oluyor. Dolayısıyla bu projenin yapımında yer almak, küresel anlamda da büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirmek anlamını da taşıyor" dedi. Köprünün 6 dakikada geçileceğini, denizden geçişe göre 10 kat, körfeze göre 17 kat daha mesafenin kısaldığını anlatan Yıldırım, "Bugün zamanın ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz, zaman paradır. Hatta paradan daha değerlidir. Bugün zamanın paranın önüne de geçtiğini dikkate alırsak, bu köprü büyük önem taşıyor ve bugün bu köprünün yapımı için somut adımın atılıyor olması da bu proje üzerindeki bazı şüpheleri tamamen ortadan kaldırmıştır. Proje gerçekleşme yoluna girmiştir. Her halükarda bu proje gerçekleştirilecektir" ifadesini kullandı.

 


“17 AĞUSTOS'TA OLSAYDI”
Yıldırım, "Bu köprünün yapılacağı yerde, 17 Ağustos 1999'da biz de Japonya'da yaşanan büyük felaket gibi bir felaket yaşadık. O zaman o bölgelere erişimde sıkıntı çektik. Böyle bir köprümüz olsaydı çok daha seri bir şekilde o bölgede olabilirdik" dedi.
Binali Yıldırım, "Sizin yaptığınız bu katkı sayesinde, da bu bölgede yaşanan olaylardan sonra, bir daha benzeri olaylar yaşanmamasını, ama her halükarda olursa da buralara çok daha hızlı ve çok daha kolay şekilde erişim sağlanması ve oradan ihtiyacı olan insanlara ulaşılmasını mümkün hale getirecek. Projenin, dolayısıyla birçok boyutu var. Sosyo ekonomik ve sorumluluk boyutu var. Bölge ve ülke ekonomilerine önemli ölçüde katkısı var. Refah ve kalkınmaya çok ciddi faydaları var" diye konuştu.


"3-3, 5 SENE SONRA"
Yıldırım, projenin, İstanbul-İzmir arasında gerçekleştirildiğini, devamı niteliğindeki yolların zaten tamamlandığını, ancak kritik noktanın Bursa olduğunu belirtti. Yıldırım, "İstanbul-Bursa arasında bu köprü ve Akça Ova'ya, çevre yoluna Bursa'nın bağlantısı yapıldığında, 3-3, 5 sene sonra, artık projenin büyük bir bölümü hizmet verir hale gelecek. Bu devam ederken, İzmir tarafından da bu tarafa doğru yol gelip, Bursa'da buluşacak. Bursa çevreyolundan dağıtım, ister Eskişehir'e, ister Yalova'ya, ister İstanbul'a gerçekleşmiş olacak" şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Araki ile konsorsiyumu oluşturan firmalar İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yapımına ilişkin imzaları attı.
 

Rakamlarla Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu;

- Proje 377 km otoyol ve 44 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 421 km uzunluğunda olacak.   

- Proje tamamlandığında halen İstanbul'dan 2,5-3 saat olan Bursa ulaşımı 1 saate, İstanbul'dan 8-10 saat olan İzmir ulaşımı 3,5-4 saate inecek.

- Projenin sonunda İzmir ile İstanbul arası 140 km kısalacak ve yılda yaklaşık 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

- Projenin büyüklüğü finans maliyetleri hariç 6,5 milyar dolar.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  ULUSAL HABER

2479 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4742 32.5327
  Euro 20.9111 21.0496
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.