Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Armutlu Balıkçı Barınağı hizmete açıldı.

Armutlu Balıkçı Barınağı hizmete açıldı.
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.09.2011 - 19:35:46 


Hedeflendiği tarihten 7 ay önce AK-İŞ İnşaat ve EFE Yapı İnşaat Ltd. Şirketleri tarafından yapımı tamamlanan Armutlu Balıkçı Barınağı, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.



Hedeflendiği tarihten 7 ay önce AK-İŞ İnşaat ve EFE Yapı İnşaat Ltd. Şirketleri tarafından yapımı tamamlanan Armutlu Balıkçı Barınağı, düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Armutlu halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Nabioğlu, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Yalova Valisi Esengül Civelek, Armutlu Kaymakamı Şevket Atlı, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş, Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Av. Mazhar Aydın, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, siyasi parti il, ilçe ve belde başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Armutlu Balıkçı Barınağı'nın açılış kurdelesini eşi Semiha Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ile birlikte kesti. 

Armutlu Balıkçı Barınağı açılışı öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçede yapılan hizmetleri anlattı. Bakan Binali Yıldırım’dan Armutlu için taleplerde bulundu. (Birkan’ın konuşmasını www.yalovaradyotv.com’da izleyebirsiniz)

Başkan Birkan’dan sonra kürsüye gelen DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan, "Bu balıkçı barınağını hedeflenen tarihten 7 ay önce tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Balıkçı barınağı 7 milyon 100 bin TL'ye mal oldu. Barınakta 400 metre ana dalga kıran, 100 metre tali dalga kıran, 149 metrelik rıhtım, çekek yerleri ve 2 fener bulunuyor" dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise, "Bu balıkçı barınağı, balıkçılarımızın en büyük hayaliydi. İlimiz açısından büyük önem taşıyan bu hizmetin Armutlu'ya kazandırılması için çaba sarf eden bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Armutluluların alkışları arasında kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 80 yılda yapılan yolların toplamından daha fazlasını 9 yılda yaptıklarını hatırlatarak, "9 yıldır yollardayız. Ferhat'ın dağları delmesi gibi dağları deliyor, viyadükler açıyor, yollar açıyoruz. Türkiye'de 80 yılda 6 bin 100 kilometre yol yapılmış. Biz 9 yılda bunun üzerine 15 bin 21 kilometre yol daha yaptık. İşte hizmetin kendisi. Milletimiz için her türlü hizmeti yapmak bizim görevimizdir. Bölünmüş yollar çok büyük bir hizmet. Bölünmüş yollar yapıldıktan sonra ölümlü kazalardaki azalma yüzde 65'e çıktı. Yolları bölüyor, hayatları kurtarıyoruz. 9 yılda bölünmüş yollara 45 milyar lira para harcadık. 2003 yılında bölünmüş yolla bir birine bağlı il sayısını 9 yılda 74 ile çıkardık. 38 tane yeni balıkçı barınağı yaptık. 9 tane yat limanı yaptık. 70 balıkçı barınağının onarımını yaptık. Mahmuz yaptık, kıyı tahkimi yaptık. 2004 yılından bu yana balıkçılarımıza ucuz yakıtla 2 katrilyon 60 milyon destek sağladık. Eğer bu destekler olmasaydı balıkçılar barınaklarından dışarı çıkamazlardı. Balıkçılığımız gelişiyor. Bununla da kalmayarak, alt denizlerde de, açık denizlerde de balıkçılarımız vira bismillah diye yelken açıyor. Havacıllıkta zaten gelişmeyi biliyorsunuz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Türkiye'nin artık her yerine uçuluyor. Hava alanlarımızı atıl durumdan faktif hale getirdik. Halkın hızlı tren özlemini giderdik. Türkiye'yi Avrupa'da 6, dünyada 8'ci yaptık. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, sonra da Ankara-İstanbul'u hizmete alıyoruz. Bursa-İstanbul, Bursa-Ankara'yı da 3 sene sonra hizmete alacağız. İşte böyle adım adım hızlı tren ağları Türkiye'nin her yerine yayılıyor" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda, "Kimse Şırnakta, Iğdır'da, Bingöl'de hava alanı inşaatlarını kundaklayarak, iş makinelerini yakarak ülkeye hizmet edemez" şeklindeki cümleleriyle terör örgütü ve destekçilerine seslenmesi, tören alanında bulunanlarca dakikalarca ayakta alkışlandı. 

“BU AY YILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA TEK VATAN VE TEK MİLLET OLARAK YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

‘Bu ülke için söyleyecek sözü olanlara söyleyecek bir çift lafım var’ diyen Bakan Yıldırım,

“Gelin ülkemizi 2023'e, Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çabalayalım. Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de hava alanı inşaatlarını kundaklayarak, iş makinelerini yakarak kimse hizmet edemez". Dedi.

Konuşmaların ardından Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Vali Esengül Civelek ise DLH Genel Müdür vekili Metin Tahan'a teşekkür plaketi verdi. 

Açılış programı yemek ikramı ile son buldu. 


Haberin görüntüleri yayına hazırlanıyor.


.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 12 Puan Verildi
 Kaynak :  Başka Site

 Kategori  SON DAKIKA

4178 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,58 saniye.