Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bayramda TURKUAZOO da Şenlik Var

Bayramda TURKUAZOO da Şenlik Var
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.08.2011 - 01:17:58 


İstanbul un Bayrampaşa ilçesinde bulunan Türkiye nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Bayramda 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında çocuklara ücretsiz.

 
 
 
Ramazan Bayramı’nda 29 Ağustos-1 Eylül 2011 tarihleri  arasında 1 yetişkin bileti alındığında yanında 16 yaşa kadar 1 çocuk ücretsiz olarak Turkuazoo akvaryumu ziyaret ederek sualtının büyülü dünyasında unutulmaz anlar yaşayacak.
 
80 metrelik Avrupa’nın en uzun sualtı tüneline sahip olan ve gerçekleştirdiği sualtı şovları “Denizkızının Aşk Hikayesi”, “Sualtı Korsanları” ve “Dalgıç Şov” ile ziyaretçilerin beğenisini toplayan Turkuazoo Akvaryum, Bayramda 29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında her gün saat 13:15, 14:15, 16:15 saatlerinde Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi “Karagöz ile Hacivat” şovunu sualtına indirerek ziyaretçilerine nostaljik bir Ramazan yaşatacak. 2,5 metre uzunluğundaki köpekbalıkları, dev vatozlar ve 10.000 deniz canlısı arasında 5,5 milyon litre su ile dolu akvaryumda gerçekleştirilecek şov ile Karagöz ve Hacivat'ın eğlenceli atışması ilk kez gölge oyunu sahnesinden sualtına inmiş olacak.

Turkuazoo Akvaryum’un yeni canlı sergi akvaryumları ve Turkuazoo ailesine yeni katılan mercanlar, deniz atları, deniz anaları, zehirli anemonlar, jilet balıkları, benekli minik bahçe mürenleri gibi canlılar da Ramazan Bayramı’nda görücüye çıkacak.
 
Ramazan Bayramı’nda Turkuazoo Akvaryum’a gelen çocuklar 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı yakalayacak. 80 metre uzunluğundaki Avrupa’nın en uzun sualtı tünelinde 2,5 metre büyüklüğündeki köpekbalıklarıyla beraber gezecek ziyaretçiler köpekbalıklarının dalgıçlar tarafından elle beslenmesine tanık olacak ve hatta köpekbalıklarıyla burun buruna gelerek onlarla fotoğraf çektirecek. Ramazan Bayramı’nda Turkuazoo Akvaryumu ziyaret edenler aynı zamanda Turkuazoo’nun yeni akvaryumlarını ve Turkuazoo ailesine yeni katılan mercanlar, deniz atları, deniz anaları, zehirli anemonlar, jilet balıkları, benekli minik bahçe mürenleri gibi canlıları da görme fırsatı da yakalayacak.
 
Turkuazoo Akvaryum’da ziyaretçiler, köpekbalıklarını, dev vatozları, ağzına su alarak 120 cm uzaklıktaki böcekleri bile %100 avlama yeteneğine sahip okçu balıklarını, mavi kanlı at nalı yengeçlerini, Kayıp Balık Nemo’daki palyaço balıkları ve dorileri, yaptıkları  gövde gösterisi öpüşen iki balığı andıran “öpüşen gouramileri”,  tehlikeli türlerden dikenlerindeki zehir ile köpekbalığını bile öldürebilen aslan balıkları ve kendisini tehlikede hissedince düşmanını ürkütmek için balon gibi şişen  balon balıklarını, mürenleri, boyu 3 metre ve dili 1 metre uzunluğa ulaşan, dili yerliler tarafından zımpara olarak kullanılan Amazonların en büyük balığı Arapaymayı, hatta Amazonlar’dan gelen dev tatlı su balıkları gibi dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen en özel ve en egzotik deniz canlısı türlerini bir arada da görme fırsatını yakalayacaklar. Bunun yanısıra Turkuazoo Akvaryum’da ziyaretçileri korsanlar karşılayacak, dalgıç şovları, balık besleme seansları, çocuklar için yüz boyama aktiviteleri gerçekleştirilecek.
 
Sualtı dünyasını keşfetmeyen çocuk kalmasın.
Çocukların eğitimi, çevreye karşı bilinclerinin ve duyarlılıklarının arttırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Turkuazoo Akvaryum, sualtı dünyasını keşfetmeyen çocuk kalmaması için dönemsel kampanyalar düzenliyor. Açıldığı günden bu yana 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Turkuazoo Akvaryum yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ise 6000’in üzerinde kişiyi ücretsiz olarak ağırlamıştır.
Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul içinde bulunan Bayrampaşa’daki dev Akvaryum Turkuazoo’ya toplu taşıma ile ulaşım için Aksaray-Havalimanı arası çalışan metro veya Metrobüs kullanılabilir.
Turkuazoo 30 Ağustos Salı günü saat 12:00-20:00, diğer günler ise 10:00-20:00 arası ziyarete açık olacak. Turkuazoo Akvaryum’un bilet fiyatları 0-2 yaş ücretsiz, 16 yaşa kadar çocuklar, öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üzeri için 19 TL, yetişkinler için 26 TL, 2 çocuklu bir aile için uygulanan aile paket fiyatı ise 79 TL. (Bilgi için www.turkuazoo.com veya 0212 640 20 15 veya facebook.com/TurkuazooAkvaryum)
 
 
 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  ULUSAL HABER

4141 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
4  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,60 saniye.