Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova da Kültürler Buluşmasının 4.sü gerçekleşti

Altınova da Kültürler Buluşmasının 4.sü gerçekleşti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.07.2011 - 00:50:47 


Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 4 üncüsü düzenlenen Kültürler Buluşması ile Osmanlı Devleti nin Altınova nın Hersek Mahallesi nde kurulması kutlamaları büyük bir coşkuyla başladı.

 
 
 
İKİ GÜN SÜRECEK KÜLTÜRLER BULUŞMASI ETKİNLİĞİ BAŞLADI
 
4.Kültürler Buluşması etkinliği Hersekzade Ahmet Paşa Camisi’ni ziyaret ile başladı. Programa katılanlara cami bahçesinde Altınova Belediyesi tarafından özel hazırlanan Osmanlı Macunu ve keçi boynuzundan yapılan Osmanlı Şerbeti ikram edildi.

 

4’üncü kez düzenlenen kutlama etkinliklerine katılanlara, Altınova’nın Hersek bölgesindeki Osmanlı mirasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren Dr. Metin Oral ve beraberindeki heyet daha sonra Hersekzade Ahmet Paşa Cami’ni gezerek, Osmanlı mimarisini inceledi.

Hersek ziyareti sonrasında program Altınova’nın Bayraktepe Mesire Alanı bölgesinde devam etti.

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kültürler Buluşması etkinliğine; Yalova Valisi Osman Çapalı, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Av. Mazhar Aydın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı A.Hayri Orçan, Kaytazdere Belediye Başkanı Ercan Reyhan, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Selami Doğancı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Altınovalı vatandaş katıldı.

 

Yoğun çalışma programları nedeniyle 4.Kültürler Buluşması etkinliğine katılamayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gönderdiği mesajların okunmasıyla başlayan program;

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

 

Başkan Metin Oral konuşmasında; “ilçemizde yaşayan tüm kültürleri bir araya getirdik. Somut ve somut olmayan kültürel mirasların korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz 4. Kültürlerin Buluşması etkinliğinde ilçede yaşayan tüm etnik gruplar stant açtı, geçmişten günümüze uzanan süreçteki kültürel mirasları sergileme imkanı buldular” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

 

OSMANLI ALTINOVA DA KURULDU

 
Osmanlı Devleti’nin ilçemizin Hersek Mahallesi’nde kurulmasıyla ilgili kutlamaların da bu etkinlik çerçevesinde yapıldığını söyleyen Başkan Oral, “Halil İnancık Hocamızın tezine göre Osmanlı Altınova İlçemizin Hersek Mahallesi’nde ‘devlet’ oldu. Altınova Belediyesi olarak tarihimize başından beri sahip çıkan ve bu konuda çalışmalar yapan bir kurumuz. Bu kapsamda Tarihi Kentler birliği üyesi bir belediyeyiz. Hersek Mahallemizde de Osmanlı mirasıyla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Hersek’in adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

 

Kutlama etkinlikleri sonrasında stantları gezen davetliler, farklı kültürleri bir araya getirme başarısında bulunan başta Altınova Belediye Başkanını ve ekibini çalışmalarından ötürü tebrik ettiler.

 4.Kültürler Buluşması'nda çekim yapan Rumeli Tv ekibi
standları tek tek gezerek, tarihe ışık tutan kültür miraslarımızı tanıttı.
 

Görüntülü haberi Yalova İnternet Televizyonu'nda

 

 

Güreşçilerimiz de 4.Kültürler Buluşması etkinliğine katılarak

özel bir güreş gösterisi yaptılar.

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinin yer aldığı ilk stand

davetliler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

 

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, davetlilere Bayraktepe Mesire Alanı'nı gezdirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Taşköprü Belediyesi Gezi Treni Altınova'da

 

 

Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan'ın 4.Kültürler Buluşması programı

için tahsis ettiği gezi treni, Altınova merkezi ile Bayraktepe

Mesire Alanı arasında vatandaşa nostalji bir ulaşım imkanı sundu.

 

 

Altınova Kaymakamı Gürkan Polat ile birlikte standları gezen davetliler,

özel hazırlanmış yiyeceklerin tadına baktı.

 

 

 Görüntülü haberi Yalova İnternet Televizyonu'nda

 
 
 
Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Altınova Belediyespor Kulübü Başkanı Sedat Ok bir arada.
 
 
 
 

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 7 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

4083 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.