Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova dan Beraat Kandili Mesajları

Yalova dan Beraat Kandili Mesajları
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.07.2011 - 20:32:50 


Yalova daki siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının kandil mesajları vesilesiyle Beraat Kandili nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz.

 
 
 
Ramazan ayının müjdeleyicisi üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif in ikinci ayı olan Şaban ayının 15 inci gecesi olan Berat Kandili nin insanlığa barış ve huzur getirmesi dileğiyle
 
 
 
Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Beraat Kandili mesajı:

 

“Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz”

 

“Ramazan ayının müjdeleyicisi üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif’in ikinci ayı olan Şaban ayının 15 inci gecesi olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu önemli geceyi birlik, kardeşlik ve af duygularının pekişmesi adına en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Yanlışlarımızdan dönmeli, varsa kırgınlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni kutluyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.”

 
 
 
 
Ak Parti Yalova İl Başkanı Av. Mazhar Aydın'ın Beraat Kandili mesajı:
 
15 Temmuz Cuma'yı Cumartesiye bağlayan gece  Berat Kandili'ni idrak edeceğiz. Berat Kandili üç aylar içinde yer alan mubarek gecelerimizden birisidir. Berat kelimesi borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Alah katında berat etmek ve temize çıkma , Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma anlamını taşıması ile bu gece daha da anlamlı hale gelmektedir. 
Cenab-ı Hak'ın rahmetinin tüm kainatı kapsadığı, bağışlayıcı ve esirgeyici olması ile biz insanlığa her zaman kurtuluşa ermede vesileleri önümüze koyarak adeta müjdelemektedir. Bu geceler, kandiller rahmet iklimi Ramazan ayının habercisidir. Bir olabilmenin, kardeş olabilmenin, merhametin ve dostluğun içinde barındırdığı bu geceler tüm yeryüzünde barışın ve hoşgörünün temelini atmaktadır.
Cenab-I Hak  bu gecede kendisinden af dileyenleri affedeceğini, yapılan tüm içten duaları kabul edeceği müjdesini verdiği  gecenin feyz ve bereketinin tüm insanlığı kapsadığı düşünüldüğünde, kandil gecelerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız. Kendi kendimizi hesaba çekmenin vesilesiyle gündelik hayatımızdan bir an olsun çıkarak, düşünerek ve tefekkür ederek bu günler, geceler geçirildiğinde görülecektir ki insani duygular ön plana geçecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Yalova'lı hemşerilerimin Berat Kandilini kutlar, bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarınızın kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim.
 
 
 
Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan'ın Beraat Kandili mesajı:
 
Beraat Kandili; Cenab-ı Hakk'ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelmektedir.  Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz ve Rabbimize olan kulluk vazifesini yerine getirmemizin kendi hayrımıza olacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle başta Esenköy ve Yalovalı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin mübarek Beraat Kandilini tebrik eder, insanlığın barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.
 
 
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ın Beraat Kandili mesajı:
 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, tüm ilçe ve Yalova halkının Berat Kandili’ni kutladı.

Yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Başkan Dağ, kandillerin insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, birlik ve beraberliği pekiştiren önemli günler olduğuna vurgu yaptı. Başkan Dağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Müslüman aleminin kutsal günleri arasında yer alan, af ve bağışlama gecesi olarak da bilinen mübarek bir geceyi idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan Berat Kandili’ne bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerine sevgiyi kucaklayarak kırık kalpleri onarmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile tüm Yalovalı hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Berat kandilini tebrik eder, ülkemiz ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini dilerim”

 
 
 
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un Beraat Kandili mesajı:
 

Yalova Milletvekili Temel Coşkun Berat Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Rahmet ve Mağfiret Kapılarının sonuna kadar açık olduğu, mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandiline bir kez daha kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz” diye duygu ve düşüncelerini ifade eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun,  Dayanışma ve yardımlaşma içinde, ibadetle ve dua ile idrak ettiğimiz kandillerimizde manevi güzellikleri birlikte paylaşma fırsatını yakalamaktayız. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Tüm hemşerilerimizin Berat Kandilini kutlar, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

 
 
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ın Beraat Kandili mesajı:
 

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Başkan Dr. Metin Oral yayınladığı mesajda şunları söyledi. “Ramazan ayının da müjdecisi olan berat gecesi borçtan, suç ve cezadan, hastalıklardan kurtulmak demektir. Buna göre Berat gecesi günahlardan kurtuluş gecesi demektir. Bu gecenin tarih boyunca derin bir saygı ve heyecan ile kutlanmasının sebebi budur. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.

Bu gece pek çok iyiliğin ve güzelliğin yanında ve aynı zamanda bir hüküm gecesidir. Kulların her türlü işi bu gece Allah'a arz olunur.

 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni kutlar, mübarek gecenin; vatanımıza, aziz milletimize ve bütün insanlık âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim.”
 
 
 
Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya'nın Beraat Kandili mesajı: 
 

Ramazan ayı’nın Müjdecisi olan mübarek “Berat Kandilini” bir kez daha idrak edecek olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aslı Beraet olan ve Türkçemize  “Berat” şeklinde yerleşen bu kelime; borçtan, suç ve cezadan kurtulmak ve temizlenmek, dini literatürde  de “Günahlardan arınmak, ilahi af ve rahmete nail olmak” manalarını ihtiva etmektedir.

           

İnsanların yaradılış gereği hata ve günah işlemiş olabileceklerini bir vaka olarak mümkün gören yüce Allah; kainatın en değerli varlığı olan insanı sürekli olarak karanlık ve günah bataklığı içinde kalmaya mahkum etmemiş  kurtuluş ve çıkış yollarını daima açık tutmuştur. Tevbe ve pişmanlık kapısı her zaman açıktır.

 

Yüce dinimize göre; Allah’a karşı işlemiş olduğumuz hata ve günahlar samimi bir tevbe ve aynı günahı bir daha işlememek suretiyle affedebilmektedir. Ama insan ve toplumun hak ve hukukuna taalluk eden suç ve günahların affedilebilmesi için yüce Allah’a pişmanlığımızı arzzetmemekle beraber hakkına tecavüz ettiğimiz hak sahiplerinede haklarını ödememiz gerekmektedir. Affa muhtaç olan bizlerin  Affedilmeyi arzu ettiğimiz gibi, affetmeyi de bilmeliyiz. Şaban ayının 15. gecesi olan “Berat Gecesinin” manevi aydınlığını fırsat bilerek kin ve nefretten arınıp sevgi, şefkat, muhabbetle kucaklaşıp kaynaşalım rahmet ve mağfiret iklimi Ramazan ayına suç ve günahtan beraat ederek geçirmeye gayret edelim. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve İslam aleminin “Berat Gecesini” en içten dileklerimle kutlar. Bu  mübarek gecenin insanlığın, barış, huzur ve saadetine, bütün Müslümanların günahlardan Beraatına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

 
 
 
Yalova Ülkü Ocakları  Başkanı Uğur Polat'ın Berat Kandili mesajı:
 

Uğur Polat Mesajında “Berat Kandili, içlerinde Allah’a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah’a yönelerek, O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir.

Yüce Allah’ın af ve merhametine sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme hemen her müminin temel gayesidir. Üç ayların girmesiyle idrak etmeye başladığımız bu tür mübarek gün ve geceler, manevi hayatımızda öze dönme ve kendimizi yenileme fırsat sunan, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan bereket yüklü zaman dilimleridir.

Toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddî görevler düşmektedir. Bu yüzden hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım; böyle feyizli ve bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insanî ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Sevinçleri ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçların dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenelim ve hayata geçirelim.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Aydın Halkımızın ve Türk Milletinin ve bütün İslâm aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyorum “dedi.

 
 
 
 
Mesajlar gönderilme sırasına göre yayınlanmıştır.
 
.
.
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2170 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,60 saniye.