Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova Sermayecikte organik coşku

Altınova Sermayecikte organik coşku
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.06.2011 - 18:51:42 


Bu yıl 5inci kez düzenlenen Altınova Belediyesi Sermayecik Çilek ve Kiraz Festivali Köy Mesire Alanında coşkulu bir törenle yapıldı.

 
 
 
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından karşılanan davetliler tören alanına serilen kırmızı halıda yürüyerek girdiler. Festival, saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile start aldı.
 

 

Büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirilen festivale; Yalova Valisi Osman Çapalı, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, AK Parti Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın ve yönetim Kurulu üyeleri, CHP Yalova İl Başkanı Cemil Fitoz ve yönetim kurulu, Altınova Kaymakam Vekili Gürkan Polat, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Murat Korucu, İl Genel Meclis Üyesi Alaeddin Altuntaş, Kaytazdere Belediye Başkanı Ercan Reyhan, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Yalova Bayındırlık İl Müdürü Sebahattin Bilyay, Yalova İl Tarım Müdürü Necati Poyraz, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, Altınova Belediye Meclis üyeleri, Altınova Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Ok ve yöneticileri, Altınova İlçe Tarım Müdür Vekili  Remzi Övüngen, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KONUŞMALAR

Festivalin açılış konuşmasını yapan Sermayecik Köyü Muhtarı Galip Döşlü, kendilerini yalnız bırakmayarak festivale katılan herkese teşekkür etti.

 

HER GEÇEN GÜN GELİŞTİRİYOR”

Ardından mikrofona gelen Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, köydeki üretimden övgüyle bahsetti. Başkan Oral, “Bu köyümüz Çilek ve Kiraz konusunda kendisini her geçen gün geliştiriyor. Köyümüz bu anlamda bakıldığında çok üretken. Sermayecik, aldığı desteği üretimi ile geri vermeyi bilen bir köy” dedi.

 

“GÖLET YAPIYORUZ”

Altınova Kaymakam Vekili Gürkan Polat ise konuşmasında, “Bu yıl Çilek ve Kiraz Festivali’nin 5’sinin düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti. Sermayecik Tarım anlamındaki kıt imkanlara rağmen Çilek ve Kiraz üretiminde başarıyı yakalamayı bilmiştir. Sermayecik köyümüzde bir sulama suyu göleti yapıyoruz. Bu göletimizin yapım çalışmasına DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü ve Yalova İl Özel İdaresi de araç desteği sağlıyor. Kısa süre içerisinde bitirmeyi arzuladığımızı bu gölet sayesinde köyde üretimin artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

“KÖYDES SAYESİNDE”
Sermayecik köyünün zirai üretimi ile Türkiye’deki örnek köylerden birisi olduğuna değinen AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, “Sermayecik Köyümüz Çilek ve Kiraz üretiminde kendisini aşmış ünü hızla yayılır bir hale gelmişi durumda. Ama bu noktada sorumluluklarınızda hızla artıyor. Artık başarınızı biraz daha ileriye taşıma zamanı geldi. Bizlerde size gereken desteği vereceğiz. Unutmamak lazım ki bu başarıda köylümüz kadar hükümetimizin de payı büyük. Zira üreticilerimize KÖYDES Projesi sayesinde üreticilerimize ciddi bir destek sağlanıyor. Yalova’da köylümüze 54 alanda KÖYDES kapsamında destek sağlanıyor. Sermayecik de zirai üretimde Türkiye’ye örnek olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

“MARKALAŞIN”

Festivalde konuşan Yalova Valisi Osman Çapalı, Sermayecikli üreticilere markalaşma çağrısı yaptı. Vali Çapalı şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler, çiftçiler arasında kaynaşmanın ve dayanışmanın sağlanması, bilginin, görgünün geliştirilmesi ve en önemlisi de üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması bakımından büyük önem taşımaktadır.
Köylülerimiz, üreticilerimiz, ekmeğini topraktan kazanan çiftçilerimiz çok iyi bilirler ki, toprak karşısındakine asla cimrilik, sahtekârlık, vefasızlık yapmaz. Ne kadar emek verirseniz topraktan mutlaka karşılığını, hakkınız olanı alırsınız. Bunun farkında olan ve bu güzel ürünleri üreterek bizim önümüze gelmesini sağlayan çok değerli çiftçilerimizi, üreticilerimizi tebrik ediyorum.
Üretim,  bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli faktörlerden biridir. Üretmeden gelişme, olmaz. Çalışmadan, üretmeden kazanmak mümkün değildir. Sizler bu ülkenin üretenleri olarak, çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz.  Bu konuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözü de, çalışan köylülerimizin yerini en güzel bir şekilde belirtmekte,  üreten çiftçilerimizin önemini açıkça ifade etmektedir.
Bizlerin görevi, üretilene sahip çıkmak, üretene destek olmak,  daha çok üretim için tedbirler almak ve yeni üretim projeleri geliştirmektir. Köyünüzde başlattığımız yeni gölet projesi, bu inançla yürüttüğümüz önemli bir projedir. Yapımı tamamlandığında, daha çok ekilebilir alan sulanabilir duruma getirilecek ve bu sayede ürün rekoltesi çok daha üst seviyelere çıkabilecektir. Ürün rekoltesinin arttırılması hem pazarlama, hem kazanç ve hem de tercih edilen müşteri olma bakımından büyük önem arz etmektedir. İhracata yönelik çalışan ve sizin ürününüzü yüksek fiyatlarla alma potansiyeli bulunan büyük tüccarlar, küçük tonajlar için köyünüze gelmezler. Onların, düzenli müşterileriniz olmalarının şartı, kaliteli ve tüccarı tatmin edecek miktarda ürün sunulabilmesidir. Bizim çalışmalarımız, sizin ihtiyaçlarınızın karşılanması ve gerekli alt yapının oluşturulmasına yönelik olarak ciddiyetle sürmektedir. Sizler de, daha çok çalışarak, üretimi binlerle ifade edilen tonlara çıkartarak, sermayecik köyünü, gerçekten, bölgenin çilek üretim merkezi haline getirebilirsiniz. Sermayecik köyünün imkânlarının, bunu gerçekleştirmek ve daha çok kazanmak için çok müsait olduğu ortadadır. Bu imkânların iyi değerlendirilmesini diliyorum” dedi.  

 

EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI

Konuşmaların ardından Altınova Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bir gösteri yaptı. Çeşitli yörelerden oyunlar sergileyen ekip vatandaşlar tarafından uzun uzun alkışlandı.

 

KİRAZ VE ÇİLEKLER YARIŞTI

Festival bünyesinde Çilek ve Kiraz Yetiştiriciliği Yarışması da düzenlendi. Arazi ve ürün değerlendirmesi olmak üzere 2 aşamalı bir elemeden geçerek finale kalan 5 üreticinin ürünleri Yalova Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Fatma Terzi, Muhammet Kutay ve Necdet Tuncer’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

 

DERECEYE GİRENLER

Jürinin verdiği karar neticesinde Çilek Yetiştiriciliği dalında jüriden 292 puan alan Mehmet Özer 1’nci, 285 puanla Adem Gençay 2’nci ve 270 puanla Haşim Öndül ise 3’ncülüğü elde etti.

Kiraz Yetiştiriciliğinde ise 1’nciliği Hayrettin Özer, 2’nciliği İlyas Çiftçi ve 3’ncülüğü ise Beyami Özer aldı. Her iki kategoride de dereceye girenlerin ödüllerini Yalova Valisi Osman Çapalı, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat ve Altınova belediye Başkanı Metin Oral verdi.

 

MİNİKLER YARIŞTI

Festivalin en eğlenceli bölümü ise Çilek Yeme Yarışması oldu. Bu konuda bir birinden iddialı 8 miniğin yarıştığı yarışmada 30 saniye içerisinde en çok çilek yemeyi başaran Osman Ertem birinciliği elde etti.

Kiraz Güzellik Yarışması’nda ise bir birinden güzel 10 kız çocuğu podyuma çıkarak en Kiraz Güzeli olabilmek için yarıştı. Ancak jüri bir karar veremeyerek 10 yarışmacıyı da aynı anda şampiyon ilan etti.

Festival Canlı Müzik eşliğindeki eğlencelerle ve belediyenin ikramıyla son bulundu. Vatandaşlara Altınova Belediyesi tarafından tavuklu pilav, tulumba tatlısı ve ayran ikram edildi. Öte yandan, Sermayecik ve çevre köylerden gelen vatandaşlarda açtıkları stantlarda ürünlerini sattılar.

 

Çilek Yetiştirme Yarışmasında 1. olan Mehmet Özer ödülünü Vali Çapalı’nın elinden aldı. 2. olan  Adem Gençtav ve 3.olan Oğuzhan Altınbaş’a da çeşitli hediyeler verildi.
 

Çilek Yetiştirme Yarışmasında 2. olan  Adem Gençtav’a ödülünü Yalova Milletvekili Temel Coşkun verdi.

 

Kiraz Güzellik Yarışması’na katılan miniklere ödülünü Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız verdi.

 

Çilek Yetiştirme Yarışmasında dereceye girenlere ödülünü AK Parti Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın verdi.

 

Çilek Yetiştirme Yarışmasında dereceye girenlere ödülünü CHP Yalova İl Başkanı Cemil Fitoz verdi.

 

Kiraz Yetiştirme Yarışmasında dereceye girenlere ödülünü Altınova Kaymakam Vekili Gürkan Polat verdi.

 

Kiraz Güzellik Yarışması’na katılan miniklere ödülünü Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral verdi.

 

Kiraz Güzellik Yarışması’na katılan miniklere ödülünü Kaytazdere Belediye Başkanı Ercan Reyhan verdi.

 

Kiraz Güzellik Yarışması’na katılan miniklere ödülünü Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan verdi.

 

Kiraz Güzellik Yarışması’na katılan miniklere ödülünü Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş verdi.

 

Kiraz ve çilek yeme yarışında dereceye giren miniklere ödülünü Altınova İlçe Jandarma Komutanı Murat Korucu verdi.

 

Kiraz ve çilek yeme yarışında dereceye giren miniklere ödülünü CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit verdi.

 

Kiraz ve çilek yeme yarışında dereceye giren miniklere ödülünü Altınova İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu verdi.

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, festivale katılımlarından ötürü Vali Osman Çapalı ile Milletvekili Temel Coşkun’a, üzerinde tarihi Hersek Camii’nin siluetinin bulunduğu kristal bir maket ile kitaplar hediye etti.

 

Festivali takip eden Köy Tv, Vali Çapalı, Milletvekili Coşkun ve Başkan Oral ile röportaj yaptı.

 

20- Başkan Oral, protokole yemek ikramında bulunurken, vatandaşlara da tavuklu pilav, tulumba tatlısı ve ayran dağıtıldı.

 
 
 
 
 
Haber: Mustafa SAZİL
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  ILÇELER

3807 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,60 saniye.