Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Ak Parti Milletvekili Adayları Taşköprü de

Ak Parti Milletvekili Adayları Taşköprü de
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.05.2011 - 00:40:55 


Yalova milletvekili adayı Mustafa Pehlivan, Taşköprü Belediye başkanı Şaban Ertan, il, Çiftlikköy ilçe ve Taşköprü belde yöneticileri ve gençlik kolları Taşköprü sanayi sitesi esnafını ziyaret ettiler.

 

 

Esnafın sıkıntılarını ve dertlerini dinleyen milletvekili adayı Mustafa Pehlivan, “sanayinin ve sanayicinin her zaman yanındayız. Esnafımızın ve müteşebbislerimizin rekabette daha güçlü olması için, teknolojiyi ve çağın gereksinimlerini en hızlı ve kolay bir şekilde yakalamaları, üretimlerini bu doğrultuda sürdürebilmeleri için hükümetlerimizin özverili çalışmaları ile desteklerimizi iktidara geldiğimizden beri sürdürmekteyiz. AK Parti ile sanayimiz üretime ve ihracata dayalı çok yönlü hizmet anlayışı kazanmıştır. Değişimin ve gelişimin altyapısı yine iktidarlarımız döneminde sağlık, eğitim ve ulaşım gibi ana konularla beraber sanayi ve ticaret alanında kalıcı olarak yapılandırılmıştır. Hedefi 2023 yaparak gelişim ve kalkınma stratejileri geliştirmiş olan AK Parti ve AK kadrolar ile Türkiye, her alanda olduğu gibi sanayi alanında da ciddi mesafeler kat edecektir.

Türkiye’de bir iktidar sorunu yoktur, halkımızın desteği ve teveccühü ile iktidar çok şükür bellidir, AK Partidir. Türkiye’de muhalefet sorunu vardır. Muhalefeti istemezükçülük olarak nitelendirmek yalnızca bugünün değil, yarınlarımızın da en büyük sorunudur. Yararlı, yararsız ayırt etmeksizin her girişimin ve atılımın karşısında durmak kime ne fayda sağlamaktadır? Bakınız hem içeride hem de dünyada ekonomi ve diplomasi adı altında kendi stratejilerini üreten bir ülke vardır.

Yalova’mızın istihdam ve kalkınma konularında ciddi projelerle artık adını duyurmasını, bölge ve ülke payında sanayi, üretim ve ihracat dallarında varlığını hissettirmesini istiyoruz, hedefliyoruz. OSB’lerin ve yan sanayi üretiminin artmasına yönelik girişim ve faaliyetlerin somut olarak sonuçlandırılmasını planlıyoruz. Bunun için Yalova kamuoyunun bir ve tek yürek olmasını istiyoruz. Muhalefetin hem işine gelmiyor olsa gerek hem kulağına hoş gelmiyor olsa gerek ama iki sıfır yapalım, sözümüz de yolumuz da bir olsun derken işte tam olarak bunu kastediyoruz. Yalova’mızın geleceği için tek ses ve bir olmak istiyoruz. Siz değerli esnafımızın ve vatandaşlarımızın desteği ile inşallah Yalova’nın hem çevre Büyükşehirlerden hem de hükümetten alacağı desteklerle nedensiz olmazlarla yararsız gündemlerle adından bahsettirmesi yerine geleceğini planlayan ve yönlendiren bir şehir olması için siyaset yapıyoruz.

Zaten siyaset hizmet ürettiğiniz zaman faydalı olmaktadır. Bakınız kamuoyunun da yakından takip ettiği ve bizlere sık sık söylendiği gibi muhalefet bizi takip etmeye başladı. Hangi gün nereye programlar ve ziyaretler gerçekleştirsek, muhalefet bir sonraki gün arkamızdan gelir oldu. Ama yetmez sadece ana muhalefetin bizleri takip etmesi yetmez, biz tüm muhalefet partilerinin bizleri takip etmesini istiyoruz. AK Parti’ye milletimizin göstermiş olduğu teveccühün, gücünü demokrasiden alan AK Parti’nin başarısının sırrını kabul etmiyorlar, bari anlayabilsinler istiyoruz. Zaten bu ülke genelinde de böyle olmuştur, olmaktadır. Başbakan’ımız yapar diğerleri yer yer takip eder yer yer taklit eder. Başbakan’ımızın da ifade ettiği gibi milletimiz her şeyin gayet farkındadır. Yeri geldi mi konuşur. 12 Haziran’da Yalova’nın gür bir sesle gereken cevabı en iyi şekilde vereceğine inanıyoruz” dedi. Taşköprü sanayi sitesi esnafının ilgisinden dolayı esnaflara teşekkür eden, hayırlı işler dileyen AK Partililer gün boyu programlarına devam ettiler.

Rüstempaşa, Bahçelievler, Bağlarbaşı ve Fevzi Çakmak mahallelerinde ev ziyareti gerçekleştiren AK Parti Yalova milletvekili adayları Temel Coşkun ve Mustafa Pehlivan, mahalle toplantıları adı altında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyorlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu Yalova il Müdürlüğü’nün vermiş olduğu Sporium tesislerinde sosyal güvenlik haftası dolayısıyla düzenlenen yemeğe katılan AK Parti Yalova il başkanı Mazhar Aydın, milletvekili adayları Temel Coşkun ve Mustafa Pehlivan, burada Yalova Valisi Osman Çapalı ve il müdürleri, belediye başkanları ve Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü çalışanları ile bir araya geldiler.

Sosyal güvenlik adı altında bir çok alanda önemli adımlar atıldığını ifade eden AK Parti Yalova milletvekili adayı Temel Coşkun, “güçlü toplum, insanlarının bugününü de geleceğini de güvence altına alan toplumdur. AK Parti sosyal güvenliği temel bir hak olarak gördüğü için bu alanda dev reformları hayata geçirmiştir. Emeklilik ve genel sağlık sigortasında adeta bir devrim yapılmıştır. Üç ayrı sosyal güvenlik kurumu tek çatı altında toplanmış, karışıklıklar ve ayrım ortadan kaldırılmıştır. Nüfusun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmetini hedef alan genel sağlık sigortası sistemi kurulmuş, adalet gözetilmiştir. Genel sağlık sigortası ile dünyanın en kapsamlı ve en kolay erişilebilir sağlık hizmeti sunan ülkelerden biri haline gelmemiz yine AK Parti döneminde gerçekleştirilmiştir.

Vatandaşlarımıza artık acil hallerde istedikleri hastanelere gidebilme ve buralarda herhangi bir ücret ödemeksizin tedavilerini yaptırabilme imkanı sağlanmıştır. Sağlık karnesi uygulamasına son verilerek, vatandaşlarımıza artık elektronik ortamda TC kimlik numarası ile sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı verilmiştir. En düşük devlet memuru maaşı, 2002 yılında 377 TL idi. Bizim iktidarımız döneminde 2011 Ocak ayında nominal olarak %149, reel olarak 16 oranında artış yaparak 936 TL’ye çıkardık. En düşük maaş alan SSK işçisi emeklisi maaşı nominal olarak %204, reel olarak %43,4 oranında artmıştır. En düşük maaş alan SSK tarım işçisi emekli maaşında ise nominal olarak %226, reel olarak %53 oranında bir atış sağlanmıştır. Bağkur emeklimiz 2002 yılında 149 TL maaş alıyordu. Biz bunu Ocak 2011 itibariyle nominal olarak %326, reel olarak ise %99 oranında artırdık. Bağkur tarım emeklimiz 2002 yılında 65 TL maaş alırken, 2011 itibariyle nominal olarak %619, reel olarak 236 oranında bir artış yapıldı, bugün 473 TL maaş almaktadır.

Sosyal güvenlik kapsamını genişlettik. Bugün nüfusumuzun %83’ü sosyal güvenlik kapsamına alınmıştır. Emeklilerimizin aylıklarını alırken çektikleri banka kuyruğu çilesine son verilerek, PTT ve 22 banka aracılığı ile maaş alabilme hakkı verilmiştir. Sosyal güvencesi bulunmayan tarım işçilerini sosyal güvenlik kapsamına aldık. 12 Eylül mağdurlarına sigorta primleri hazine tarafından ödenmek suretiyle geriye dönük borçlanarak emekli olmaları fırsatı verilmiştir. Bağkur’luların yetim kız çocuklarına da evlenmeleri halinde aldıkları aylıkların 24 katı tutarında evlenme yardımı yapılmasına başlanmıştır. Bu kapsamda 2010 yılında çeyiz parası en düşük 8.400 TL ödenmiştir. Kısmi süreli çalışanların sigortalılıklarını 9000 günden 7200 güne düşürerek daha kısa sürede emekli olmaları imkânı sağlanmıştır. El emeği ile yaptıkları ürünleri satan ev kadınlarımızın da isteğe bağlı sigortalı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınmasına başlanmıştır. Engelli çocuğu bulunan tüm annelerimize, bakıma muhtaç engelli çocuğu bulunan kadınlara, 5 yıl daha erken emekli olma fırsatı yine iktidarımız döneminde sağlanmıştır.

Ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz nice yasal düzenlemeler ve uygulamaları 2002’de iktidar olan AK Parti ve hükümetlerince yapılmıştır. Biz yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. 2023 yılında tüm vatandaşlarımızı sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası kapsamına alan; hiç kimsenin gelecek endişesi olmadan, sağlıkla, huzurla ve güvenle yaşadığı; aynı zamanda sürdürülebilir, etkin ve verimli hizmetler sunan bir sosyal güvenlik sistemi tasavvur ediyoruz. Sosyal güvenlik kapsamında olan nüfusumuzun oranını %83’ten %100’e çıkaracağız. Sosyal güvenlik sisteminin finansman açığının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya oranını %2’nin altına düşüreceğiz ve sürdürülebilir bir finansman yapısı kuracağız. Sosyal güvenlik ve sağlık politikaları ekonomi, istihdam ve sosyal yardım politikalarıyla uyumlu şekilde yürütülmesine devam edeceğiz.

Bu saydıklarım ve sayamadıklarım birçok icraatlarımız ve hedeflemiş olduğumuz birçok stratejinin uygulamaları, milletimizin sandıkta teslim ettiği emanetin ne olduğunu idrak edebilen AK Parti ve onun çalışkan kadrolarıyla mümkün olmuştur, olmaktadır ve inşallah 13 Haziran’dan sonra da sürmeye devam edecektir. Bu bir Türkiye sevdasıdır, bu bir millet sevdasıdır” dedi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SIYASET

1978 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
7  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2242 32.2822
  Euro 20.9067 21.0451
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,71 saniye.