Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova dan 19 Mayıs Mesajları

Yalova dan 19 Mayıs Mesajları
 Yazı Boyutu

 Tarih : 20.05.2011 - 06:22:49 


19 Mayıs Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle milletvekilleri, siyasi partlerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının yayınladıkları mesajlar.

 
 
 
YAKUP KOÇAL' IN MESAJI
 
Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, yayınladığı mesajda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. ’19 Mayıs coşkusu 92. yılda da artarak devam ediyor’ diyen Başkan Koçal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Büyük zorluklar içerisinde 19 Mayıs 1919 günü Samsun’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde adımları atılan Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir. Bu amaçta en büyük gücümüz gençliğimizdir. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine olan güveni, kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş; gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu sebeple 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya çıkış yaptığı günü, her zaman çok güvendiği gençliğe armağan etmiştir. 19 Mayıs coşkusu 92.yılda da artarak devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu bayrama bizi taşıyan mücadele bilincinin hepimize rehber olacağına inanıyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
AK PARTİ YALOVA MİLLETVEKİLLERİNİN MESAJI
 
19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin tarihinin dönüm noktalarından birisidir. Bir devri kapatıp başka bir devri açan önemli bir kavşak noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihi , milletimizin esarete karşı direnişi ortaya koyduğu gündür.

19 Mayıs, Cumhuriyetimizin ilk kıvılcımının ateşlendiği gündür. Osmanlı Devleti bakiyesi üzerinde Türkiye’nin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kıvılcımdan hayat bulan büyük kurtuluş destanının bir hatırası olarak 19 Mayıs gününü Cumhuriyetin sahibi olan gençlere armağan etmiştir.

Türk gençliği, tarih ve medeniyet mirasına sahip çıkarak, aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek uygarlık adımları atmaktadır. Türkiye, sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler taşıyarak, gelişmelere imza atmaktadır. Cumhuriyetin emanetçileri olan gençlerimiz, tarihsel birikimimizi bilimle yoğurmakta, akılla vicdanı bütünlük içinde değerlendirmekte önemli mesafeler almıştır. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin geleceğinin bugünlerden çok daha parlak olacağına olan inancımız daha da pekişmiştir. Bu ülkenin güçlü ve müreffeh bir ülke olması milletimizin yüzünün daima gülmesi için sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bir gününüzü bile boşa harcamadan geleceğe hazırlanmanız, bilginize yeni bilgiler düşüncelerinize yeni düşünceler eklemeniz gerekiyor.

“Kendinize ve ülkenize güvenin”

Türkiye’yi hedeflerine vardırmak için samimiyetle çaba gösterenler önlerindeki engeller ne kadar zor olursa olsun hedeflerine mutlaka ulaşacaklardır. Size en önemli tavsiyemiz; tam bir özgüven içinde olunuz. Kendinize güvenin, ülkenize güvenin.

19 Mayıs 1919 günü varoluş destanını yazmaya başlayan bir milletin gençleri olarak sizlere yakışan da şartlar ne olursa olsun yılmadan, usanmadan, Türkiye’yi yüksek hedeflerine ulaştırmak olacaktır. Lütfen, bütün arayışlarınızda, bütün sorgulamalarınızda bütün fikir üretiminizde birlik ve bütünlüğümüze kardeşliğimize daha çok katkıda bulunun. Bunu özellikle söylüyoruz ki, üniversitelerde düşünen, üreten ve bununla birlikte hem kendi kazanan hem de milletine kazandıran bir gençlik ile daha iyi noktalara gelinecektir. Bizler sizin Türkiye sevdanıza ve taşıdığınız büyük potansiyele her zaman inandık, güvendik. Türkiye’nin en büyük gücü milletimizin en büyük umudu sizlersiniz.

Türkiye’yi, parlak ideallerine ulaştırmak için çok çalışacağınıza dair tereddüdümüz yoktur. Gözlerinizdeki ışıltıda Türkiye’nin aydınlık yarınlarını görüyor, heyecanlanıyoruz. İnanıyoruz ki aşkla, muhabbetle çalışarak medeniyet yolculuğundaki ülkemize büyük katkılarda bulunacaksınız. Bunun için özellikle bir şeyi çok önemsemeniz gerekiyor o da, okuyacak, okuduğumuzu düşüneceğiz, düşündüğümüzü uygulamaya koyacağız ve bunu muhakkak neticelendireceğiz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ancak böyle çıkılabilir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
CHP İL BAŞKANLIĞININ MESAJI
 
CHP İl Başkanı Cemil Fitoz 19 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesajında gençlere iyi bir gelecek hazırlayamayan bir ulus geleceğe güvenle bakamaz dedi.

Bugün ulusça bir büyük çoşkuyu, heyecanı yaşıyoruz. Ulusça gösterdiğimiz çabalar Atatürk’ün eşsizliğini ve yüceliğini tüm yönleriyle bir kez daha ortaya koymaktadır. milletimizin esarete karşı direnişi ortaya koyduğu gündür

1981 yılından başlayarak «Atatürk’ü Anma Günü» olarak da kutlanmaya başlanan 19 Mayıs, Atatürk’ün bir söyleşi sırasında : «Ben 19 Mayıs’ta doğdum» demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk’ün doğum yıldönümü olarak da törenlerle kutlanır.

. Gençlerimizin, uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak, en iyi biçimde yetişmesi amacıyla gösterilen Bugünün gençleri ve yarının büyükleri olarak ; Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğinin teminatı Türk gençliğidir.

Ulusumuzun ve geleceğimizin temennisi olan gençlerimizin bayramını kutluyor,

19 Mayıs 1919’un 92. yıldönümünde; Atatürk’ü, silah ve dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
ÖZER KAPTAN' IN MESAJI
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında kurtuluş mücadelesi başlattığı günün 92. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.

 

Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.

  

Bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğu olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Yalovalı hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
METİN DAĞ' IN MESAJI

Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ, yaptığı yazılı açıklamayla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Metin Dağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda, bir milletin uyanışını simgelemektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günün yıldönümünü Türk gençliğine armağan etmesi de son derece manidardır. Atatürk, Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek, köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç beyinler olduğunu görmüştü. Bu yüzden de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. "Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" sözleri de Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Ben de; Türk gençlerinin, Atatürk’ün çizdiği laik cumhuriyet ilkelerine bağlı, ülkesinin bütünlüğünü koruyan, ülkesini Ulu Önder’in bahsettiği medeniyet seviyesine çıkarmak için durmadan çalışan karakterini koruyacağına; O’nun bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuza kadar sahip çıkacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ YALOVA İL BAŞKANLIĞININ 19 MAYIS MESAJI

 

"19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatılan bu kutlu mücadeleyle, Büyük Türk Milletinin ve devletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya gösterilmiştir".

Anadolu insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinde her türlü fedakârlığa katlanmıştır.Tarih bilincini, milli ve manevi değerlerini koruyan ve nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin tarihin sonuna kadar var olmayı başaracaklardır.

"Dünya medeniyet tarihine attığı altın imzaları bütün insanlığın malumu olan Büyük Milletimiz, bugün de kendi öz benliğini koruyarak küresel gelişmelere gözlerini açacak ve milli onuruyla 'Büyük Türkiye' idealine kavuşup, tıpkı geçmişte olduğu gibi 'yüce medeniyet' örneğini tüm insanlığa hediye edecektir."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

TÜRK OCAKLARI YALOVA ŞUBESİ’NİN 19 MAYIS MESAJI:

 

19 MAYIS 1919 GÜNEŞİ !

Tarihler Mayıs 1919'u gösteriyordu. Asırlarca üç kıtaya uzanan koca bir imparatorluk

paramparça olmuştu. Dost yüzlü emperyalist Avrupalı devletler, Türkün öz vatanını
işgal ederken, İstanbul Hükümeti İngiltere'nin manda ve himayesini tek çıkar yol olarak
görüyordu. Nitekim mandacı basın da aynı onursuzluğu, kurtuluş olarak gazete sütunlarında
Türk Milletine benimsetme uğraşı içindeydi. 

Mustafa Kemal ve arkadaşları, böylesi bir zilleti asla kabul edemezdi. Türk İstiklal Savaşı
başlatılmalı, milli bağımsızlık gerçekleşmeliydi. İşte tam da o sırada stratejik önemi büyük
olan Samsun'a İngilizlerin asker çıkarması bölge halkını ayaklandırınca, İngilizlerin şikayeti
üzerine ayaklandırmayı bastırmak için Mustafa Kemal; Trabzon, Erzurum, Sivas ve Erzincan'ı
içine alan bölgeye 9. Bölge Müfettişi olarak atanır. İşte bu görev yüce Atatürk'e halkıyla
birlikte Milli Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için tam da tarihi bir fırsat olur. 16 Mayıs da
Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Bandırma vapuruyla yaptıkları deniz yolculuğu 19 Mayıs
GÜNEŞ doğarken Samsun'da sona ermiş, 19 Mayıs 1919 ise Türkün ilk mücadele ateşinin
yakıldığı gün olarak tarihte yerini almıştır. Büyük Atatürk Samsun'a ayak basarken, artık
Türkiye Cumhuriyetinin de kuruluşunun ilk adımı atılıyordu.

Büyük Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihi için "ben bugün doğdum" derken de yanmış yıkılmış
bir İmparatorluğun enkazından, yeni ve güçlü bir devletin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulacağının
planlarının o günlerde yapıldığını da anlatmak istemiştir. Zaten ONUN, Büyük Nutkunu
19 Mayıs 1919'la başlatması, bu tarihe verdiği önemin işareti olsa gerek. 19 Mayısta Samsun'da
Milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal, Önder kişiliğiyle Türk Milletine büyük bir güç ve
cesaret vermiştir. Nitekim, teslimiyetçi İstanbul Hükümetine, emperyalist devletlerin baskısına
rağmen, büyük Atanın Samsun'da başlattığı "Ya istiklal ya ölüm" buyruğuna Türk Milletince
İstanbul Fatih'te yapılan görkemli mitingle güçlü bir milli cevap verilmiştir. İngiliz mandacısı
mütareke basını ve bunu savunanlar şiddetle kınanmış, Milli Kurtuluş mücadelesine her hal ve
şart altında katılacağının mesajı verilmiştir. Büyük Önder de, milletiyle birlikte verdiği mücadelenin
başarıyla sonuçlanmasını anlatırken hep şöyle demiştir "Milli mücadelelere şahsi hırs değil,
milli ideal, milli onur sebep olmuştur."

Bu önemli gün, ülkemizde 20 Haziran, 1938 tarih ve 3466 sayılı kanunla millî bayram olarak kabul
edilmiştir. 19 Mayıs 1981 yılından itibaren ise "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak
kutlanmaktadır. Bunun nedeniyse Atamızın "Ben 19 Mayısta doğdum" demiş olmasıdır.

Bugün, Türkiye'mizde 73 yıldır Türk gençlerince çeşitli gösteri ve spor etkinlikleriyle kutlanmakta.
Büyük Atatürk'ün "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir." diyerek
Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere Bayram olarak armağan ettiği bu önemli gün ülkemizde de hep
aynı inanç, kararlılık ve coşkuyla kutlanmaktadır.

19 Mayıs'ın temelini oluşturan Milli mücadele ve mukavemet ruhunu çok iyi saptamış olan  Türk
Milleti en zor koşullarda, düşman saldırılarına karşı "Ya istiklal ya ölüm" diyerek 19 Mayıs ruhuyla
mücadele ve mukavemet etmiştir.
 Türk Milleti, bugünlerde aynen büyük Türk Milleti 1919'larda yaşadığı aynı emperyalist kuşatma
ile şu an karşı karşıyadır. Emperyalist odaklar içimizdeki işbirlikçilerinin atalarımızın canları,kanları
pahasına kurdukları Devletimizi; anayasal Çözüm, fedaratif çözüm,anadilde eğitim(!) safsataları ile
tasfiye etme niyeti içinde hareket ettikleri ortadadır. Atatürk ilke devrim ve ideallerine yürekten
bağlı bir millet olarak böylesi bir onursuzluğa asla müsaade etmeyeceğiz. Kendi kurduğu devleti k
endisi yok eden bir millet olmayacağız.


Tüm Türk Milletinin ve Türk gençliğinin Atatürk'ü Anma,
Gençlik ve Spor Bayramını sevgi ve içtenlikle kutlarız.
 
Mesajlar gönderilme tarih ve saatine göre yayınlanmıştır.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

1800 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,59 saniye.