Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova da termik santrallere tiyatrolu protesto

Yalova da termik santrallere tiyatrolu protesto
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.05.2011 - 13:13:59 


GençTiya Fikir ve Sanat Atölyesi oyuncuları, Türkiye nin her yerinde ve Yalova da kurulmakta olan kömürlü termik santralleri protesto eden bir oyun sahneledi.

 
 
 
Yalova'nın tiyatro ekiplerinden GençTiya Fikir ve Sanat Atölyesi oyuncuları, Türkiye'nin her yerinde ve Yalova'da kurulmakta olan kömürlü termik santralleri protesto eden bir oyun sahneledi. YAÇEP Sözcüsü Özlem Akyüz Bayrı, oyunla ilgili olarak, “Yalova Çevre Platformu (YAÇEP) olarak destek verdiğimiz tiyatro oyunu, kentine termik santral kurulması karşılığında görevini kötüye kullanan bir belediye başkanının iki yüzlülüğünü ve çevrecilerle olan ilginç diyalogları içeriyor” dedi. Bayrı, “Bazen gerçekler, sahnede oynanan oyundan çok daha trajikomik olabiliyor. Ancak bizler mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. GençTiya ekibinden Ezgi Yıldız da, oyun sonrasında gerçekleştirdiği konuşmada, “Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz. Yalova, en fazla yeşil alanı olan illerimizden ve buraya bir termik santral kuruluyor. Gerekirse bunu yapan kişilerin başına kadar, engellemek için elimizden geleni yapalım. Duyarlılığınız için çok teşekkürler” diye konuştu.

 

Yalova İnternet TV’ de izleyebilirsiniz

 

Yalova’da yaşananlarla örtüşüyor

Oyunun Yalova’da yaşananlarla örtüştüğü bazı noktalar da dikkat çekiyor. Termik santralin kurulmakta olduğu Taşköprü Beldesinin Belediye Başkanı Şaban Ertan’ın, kaçak termik santral inşaatına göz yumarak görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yargılanması sürüyor. Şirketin çevrecilere açtığı davalarda ise, termik santralin kurulmaması için mücadele veren YAÇEP üyelerinden 20 bin TL tazminat isteniyor. Termik santralle ilgili haberler yapan medya mensuplarından bazıları da 50 bin TL’ye varan tazminat talepleriyle yine şirket tarafından mahkemeye verilmiş durumda. 

 

Rüşvetçi belediye başkanı, termik santral pazarlığında

GençTiya ekibinin, “Herkes Delirmiş Olmalı -3” adlı oyununda yer alan 7 skeçten birisi olan oyunda Sercan Çetinkaya termik santral kurmaya talip fabrika patronunu, Murat Boran Belediye Başkanını, Ezgi Yıldız ise çevreci tiplemesini canlandırdı. Bir belediye başkanının yönettiği kente termik santral kurulmasıyla ilgili yaptığı rüşvet pazarlıklarını konu alan tiyatro oyunu, şirket yetkilisine termik santrale alınacak işçi sayısını soran belediye başkanının diyalogu ile başlıyor. Pazarlık sonunda şehrin yarısı için anlaşma sağlanıyor. Sıra artık termik santrale tepki gösteren çevrecileri püskürtmekte ve kentte yaşayan insanları uyutmaktadır.

 

Termik Santral Oyunundan bazı diyaloglar :

Başkan : Marmara bölgesini doldurmuşlar, şimdi böyle Bartın, martın almış yürümüş. Ben sana şu kadar söylüyorum, gel benim şehrime de kur diyorum.

Fabrika patronu : Kuralım. Söyle ne istiyorsun? Şehrin yarısını işe alırım.

Başkan, “İnsanlar neden ölüyor, açlıktan ölmüyor mu yahu? İşte bu termik santral, işsizlik, açlık, sefalet, bunların hepsine çözüm olacak. Şehrin yarısını işe alacaklar yahu”

Çevreci, “O şehrin yarısı o termik santral çalıştığı vakit hastalanmayacaklar mı? Onlar o havayı teneffüs etmeyecekler mi? Kurdurtmayacağız bu santrali!”

Başkan, “Bakın ben size çok sakin konuşuyorum. Ve bak kesin konuşuyorum. Uzatmanın faydası yok, kuralım. Baktık zararlı, kaldırırız kardeşim!.

Başkan, “İnsanoğlunu anlamak mümkün değil yahu. Çevre yok olacakmış ya. Anlamıyorum, almıyor kafamız almıyor kardeşim yaw. Bir yerden sonra gitmiyor. Yetişmiş bu kadar işte. Çarpım tablosunu ezberledim, gitmedi daha işte yahu. Vermiyor musun oy? Zorla mı alıyoruz yahu. Dövdüm mü seni yahu. Dövdüm mü kızım? Yavrum, dövmedim değil mi? Demek ki, kuralım. Neyse, bunun şu arkadaşlarını da ara ha. Liderleri miderleri ne var, suçlayın onları. Basına telefon açın, gazetecilere de haberlerini yapmasınlar. Tamam mı, öyle sağa sola da aday maday olmasınlar. Çevreci mevreci yok, her yere torpil dayayın. Tamam mı, arayın Ankara’yı çözün işi…”

 
 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  YASAM

2030 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.