Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 YALOVA SAHİPSİZ DEĞİL

YALOVA SAHİPSİZ DEĞİL
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.03.2011 - 00:08:21 


Ak Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, esnafın beklentilerini, yaşanan olumsuzlukları ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı nın Yalova ya yaptığı haksızlığı değerlendirdi.

 

 
AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, Yalova esnaf-tüccarının beklentilerini, 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı’ndaki revize taleplerini ve üniversite konusunda yaşanan hukuki süreci değerlendirirken Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Yalova’ya yaptığı haksızlığı da dile getirdi..

 

‘Yalova sahipsiz değil!’

 

‘Yalova esnaf-tüccarı yalnız bırakılmamalı’..

“Ne zaman ki Defterdarlığın vergi ödülleri dağıtılırken sıralamalar değişecek, sayı çoğalacak ve liste büyüyecek, işte o gün Yalova ekonomisinde bir şeylerin değişmeye, düzelmeye başladığını göreceğiz” diyen AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, daha sonra şunları söyledi: “Yalova’nın ticari yaşamında ciddi bir planlama ve yapılanmaya ihtiyaç var. Yerel dinamiklerimizi, yerel müteşebbislerimizi güçlendirmenin bir yolu da güç birliklerinin oluşturulmasından, kümelenmelerden geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada, Yalova müteşebbisinin kısıtlı imkanları ile rekabete hazırlıklı ve dayanıklı olabilmesi mümkün değil. Yalova’da, YTSO’nun ve YESOB’un başını çekeceği, oluşturulacak teknoloji ve sermaye işbirliği ile yaptırımı yüksek bir güç birlikteliği oluşturulamadığı sürece şehrimizin geleceğe taşınması asla mümkün olamaz. Her kesim birbirini iyi anlamalı. Bunun yolu da birbirimize inanmaktan, güvenmekten ve birbirimizi dinlemekten geçiyor. Her kafadan bir ses çıkmamalı ve tüm kurum-kuruluşlarımızla tek bir hedefe kilitlenmeliyiz. Yalova olarak yatırımcıya elbette destek olmalı, kucak açmalıyız. Ancak bu insanlar bilmeli ki, Yalova’yı, Yalova esnaf-sanatkarını, Yalova tüccarını, Yalova müteşebbisini yok sayarak bir yere varamazlar. Bundan böyle Yalova’da konuşlanacak hiçbir yan sanayi, hiçbir girişim, bünyesinde Yalova’yı barındırmadan yola çıkamayacağını bilmeli. Gemi yan sanayi ve kompozit sektörünün oluşumunda, firmaların istihdam ve satın alımlarının şekillenmesinde Yalova’nın mutabakatını ve desteğini almayan, uzlaşıyı değil dayatmacılığı esas alan hiçbir yatırım ve yatırımcı Yalova’da boy gösteremeyeceğini görmeli, anlamalı”..

‘Kamu menfaati esas alınarak yapılacak ciddi bir revizeye ihtiyaç var’..

Yalova’nın 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı ile İl Stratejik Planı’nın şehrin yapılanmasında ve geleceğe taşınmasında altın anahtarlar olduğunun altını çizen AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, şunları söyledi: “Elbette yeri ve zamanı geldiğinde birtakım revizeler yapılacaktır. Anayasa değişikliğinin gerekliliğini öngördüğümüz bir süreçte şehrin anayasası olan planlarımızı da elbette yeri geldiğinde gözden geçirecek, kanunların izin verdiği ölçüde ihtiyaç olan düzenlemeleri yapmaktan çekinmeyeceğiz. Ancak bu işler çocuk oyuncağı değil. Bir defa temel bir kural var. Kamu menfaati söz konusu ve planlanan 10 yıllık süreçten önce olağanüstü gelişmeler ortaya çıkıyor ise planlamalarda değişiklik talep edilir. Kamu menfaatinin bulunmadığı her değişiklik talebi, siyaset üstü bir anlayışla, bilimsel veriler ışığında onay görür. Aksi bir dayatma içinde olursanız, bu, hem yasalara ve kamu vicdanına aykırılık anlamına gelir, hem de her kesimin birlikteliğini sağlayamaz, sıkıntıya düşersiniz. Yalova’nın bugünkü gerçeğinde bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğu apaçık ortada. Yatırımcı yatırım için yer bulamıyor ve bunu bir şekilde çözmek zorundayız. Başta inşaatçılık olmak üzere, sektörlerin taleplerini yasaların ve bilimin ışığında değerlendirmek durumundayız. Bu noktada kimsenin bir itirazı yok. Ancak ne acı ki, seçilmişleri ile, atanmışları ile, STK’ları ile; hukukun, bilimin, akıl ve mantığın gereklerini yerine getirmekte zorlanıyoruz ve bu sıkıntılı süreci bir an evvel aşmak mecburiyetindeyiz”..

‘Şehrimizin geleceği noktasında siyaset üstü bir birliktelik sağlamalıyız’..

Yalova’nın neresinde tarım ve turizm, neresinde sanayi yatırımları yapılacağının Yalova İli Çevre Düzeni Planı’nda ana hatları ile belli olduğunu ifade eden Yurdagül, “Sıkıntı Yalova’yı yöneten insanların birbirini iyi anlamamasında ve inanırlığın, güvenirliğin zedelenmiş olmasında. En can alıcı konularda bile bir fikir birliği, bir gönül birliği, bir eylem birliği tesis edilemiyorsa ortada ciddi sorun var demektir ve bu sorunu aşacak olan da şehrin sorumluluk sahibi, yetki sahibi insanlarıdır. Yalova’mızın geleceği noktasında doğru organize olabilmemiz şart, zira zaman su gibi akıp gidiyor ve zamanı iyi kullanmamız son derece önemli” dedi.

‘Üniversite konusunda yapılan tek şey Yalova’ya zaman kaybettirmek’..

Üniversitenin fiziki yapılanmasının önündeki engelleri ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davayı değerlendiren Yurdagül, “Üniversite ayrılan alanda yapılan bilimsel araştırmanın sonuçları gösteriyor ki, söz konusu arazi tarıma elverişli değil. Arazideki bitkisel toprak kalınlığı 10 cm’den daha ince ve bu kesimin altında kil, kum ve çakıl bulunuyor. Geçici prefabrike deprem konutları yapılan alan tamamen beton kaplı ve herhangi bir tarımsal faaliyet yapılamadığı gibi üniversiteye tahsis edilen arazinin ağaçlık kısmında heyelan gözleniyor” şeklinde konuştu. İbrahim Yurdagül, Başbakanlık aleyhine açılan davaya karşı yapılacak savunmaya esas olacak tüm bilgi-belgelerin üniversite yönetimince Ankara’ya ulaştırıldığını belirterek, “Yalova’nın Çınarcık girişinden başlayan batı bölümü eğitimi ile, turizmi ile, tarımı ile planlı-programlı bir şekilde gelişecektir ve bugün yaşananlar, yürütmeyi durdurma talepleri Yalova’ya zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramamaktadır” dedi.

‘MARKA’nın değerlendirmeleri kuruluş ilkeleri ile ters düşüyor’..

AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Yalova’ya büyük haksızlık yaptığını söyledi ve “MARKA’nın kuruluş yönetmeliğindeki 1. maddeye uyulmuyor. Kalkınma ajansları, iller arası gelişmişlik düzeyini dengelemek amacıyla kuruldu. Bolu ve Yalova’ya pozitif ayrımcılık uygulanmalı” dedi..

Yurdagül, 2010 yılı destekleme projesinde Yalova KOBİ’lerine büyük haksızlık yapıldığını ifade ederek, “Hangi ilden kaç firmanın başvurduğu, bunların hangi oranda değerlendirmeye alındığı, illere aktarılan paranın yüzdesi.. Bunların hepsi kandırmaca.. Siz önce Yalova ve Bolu illerini tüm değerlendirmeden uzak, pozitif ayrımcılığa tabi tutacak ve kullandırılacak kaynağın bir miktarını bu iki ile sabitleyeceksiniz, ondan sonra kalanını orantılı biçimde dağıtacaksınız. Kimi kandırıyorlar?” dedi. MARKA yönetiminin, kişi başına düşen milli gelir dağılımında 2008 verilerini esas alması gerektiğini belirten AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yurdagül, “Kocaeli’nde yıllık gelir kişi başına 25 bin dolar, Yalova’da 3.750 dolar. İşinize geldiği zaman 2001’in, işinize geldiği zaman 2008’in verilerini esas alacaksınız. Yok böyle bir şey. Konuyu acilen Başbakanlığın bilgisine sunmak gerekiyor ve bu noktada Yalova’nın yaşadığı sahipsizliğe bir son vermenin zamanı geldi” şeklinde konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNCEL

1792 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.