Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Ak-Kim in hedefi 16.6 milyon dolar

Ak-Kim in hedefi 16.6 milyon dolar
 Yazı Boyutu

 Tarih : 23.03.2011 - 14:58:38 


Türkiye nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, dünyada Kimya Yılı olarak ilan edilen 2011 de yatırım hedefini dört katına çıkardı

 
 
Türkiye’nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, dünyada Kimya Yılı olarak ilan edilen 2011’e yeni yüzü, şirket profilinde yaşanan yapısal dönüşüm ve büyüttüğü yatırım hedefleriyle imzasını atacak.

 

2010 yılında %10 büyüyen Ak-Kim, 2011 için yatırım hedefini dörde katlayarak 16,6 milyon dolar olarak belirledi. Temel kimyasalların yanı sıra performans kimyasallarının üretimine ağırlık vermeyi hedefleyen şirket, halen ihracat yaptığı 40’ı aşkın ülkedeki pazar payını artırmayı ve ihracat cirosunu 5 yıl içinde % 30’ lara çıkarmayı amaçlıyor.

Kimya sanayinde yüksek teknolojinin öncüsü ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak kimyasal ürünlerin yaratıcısı Ak-Kim’in değişen yüzü ve yeni yatırım planları 22 Mart 2011 Salı günü Ak-Kim Yeni İdari Binası’nda düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

 

2010 yılını Ak-Kim için hedeflerin bir adım ötesine geçilen bir yıl olarak tanımlayan Ak-Kim Genel Müdürü Fatih Tanverdi, “Oldukça başarılı bir yılı geride bıraktık. Geçtiğimiz yıl toplam satış tutarımız 200 milyon TL civarında gerçekleşirken, net satış rakamlarımız göz önünde bulundurulduğunda 2010 yılını bir önceki yıla göre TL bazında %10 büyüyerek kapattık. Toplam satış miktarının tonaj bazındaki artışı ise bir önceki yıla göre %16,1 seviyesinde gerçekleşti.  Üretimine ağırlık verdiğimiz performans kimyasallarında da %13 oranında bir büyüme yaşadık” dedi.

 

Hammadde fiyatlarının yükselişe geçmesi ve bazı emtiaların tedariğinin zorlaşmasına bağlı olarak piyasadaki talebin tamamının 2010 yılının ikinci yarısında karşılanamadığına dikkat çeken Tanverdi, “Bu olumsuz gelişmelere ve küresel ekonomik krizin süregelen etkilerine rağmen Ak-Kim olarak 2010 yılında 25 milyon ADB doları hacminde ihracat gerçekleştirdik. Yine Avrupa’ya ihracat açısından ciddi önem arz eden REACH ve CLP çalışmalarını başarıyla tamamladık ve Avrupa Birliği’ne ihraç edilen bütün ürünlerin REACH tüzüğü kapsamında ön kayıtlarını tamamlayarak kesin kayıtlarını yaptıracağımızı taahhüt ettik” dedi.

 

Ak-Kim olarak müşteri beklentilerini yakından takip ettiklerinin altını çizen Tanverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: “2010 yılında tekstil kimyasalları ile beton katkıları ve çimento öğütme kimyasallarında, pazardaki ihtiyaca yönelik özel ürünler geliştirerek müşterilerimizin hizmetine sunduk. Su kimyasalları grubunda yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları ise 150’ye yakın yeni ürünün palete alınmasıyla başarıyla sonuçlandı.

 

Ak-Kim’in 2011 hedeflerinin de açıklandığı toplantıda, şirketin hem çalışan, hem ürün, hem de kurumsal kimliğinde ciddi bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Tanverdi, “Yeni yılda Satış, Pazarlama ve Ar-Ge organizasyonumuzu yeniden yapılandırarak var olduğumuz pazarlarda pazar payımızı artırmayı; temel kimyasalların yanı sıra performans kimyasallarının üretimine ağırlık vermeyi; ihracat ciromuzu da 5 yıl içinde  %20’lerden %30’lar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2011, Ak-Kim için yatırım hedeflerinin de katlanarak büyüdüğü bir yıl olacak. 2010’da kendimize koyduğumuz yatırım hedefi 4 milyon dolar iken, 2011 yılı hedefimizi 4’e katlayarak 16,6 milyon dolar olarak belirlemiş bulunuyoruz” diye konuştu.

 

 

Ak-Kim yenilenen yüzüyle artık çok daha dinamik!

Ak-Kim’in öncelikli hedefinin, “kimya sektöründe bilgi ve teknolojiyi sürekli geliştirerek, müşterilerinin beklentilerinin de ötesinde ürün ve hizmet yaratmak; sahip olduğu teknolojileri dünya pazarına sunarak globalleşmek” olduğunu belirten Ak-Kim Genel Müdürü Tanverdi, dünyada “Kimya Yılı” olarak ilan edilen 2011’i şirketin kurumsal kimliğinde yaşanan değişime bağlı olarak yeni logo ve yeni bir yüzle karşıladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

 

“Gelecek vizyonumuzu daha iyi ifade eden Ak-Kim’in yeni logosu, müşterilerimize sunacağımız hizmet kalitesinin yükselişinin ve müşteri memnuniyeti için yapacağımız çalışmaların da simgesidir. Yeni logomuz aynı zamanda Ak-Kim’in daha genç, dinamik, yenilikçi ve yaratıcı bir çalışma modeline geçişini ifade ediyor.”

 

2011 hedefleri arasında üretim ve yatırım bazlı büyümenin yanı sıra müşteri odaklı hizmet anlayışı ve çalışan profiline yönelik değişimin de yer aldığını ifade eden Tanverdi sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Üretimine ağırlık verdiğimiz performans kimyasalları temel kimyasallara göre daha interaktif, müşteri odaklı ve Ar-Ge merkezli bir çalışma prensibini beraberinde getiriyor. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte hem kadın çalışan sayımızı arttırmayı hem de beyaz yakalı çalışana yatırım yaparak, mavi yaka-beyaz yaka dengesini sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Ak-Kim çevre için katma değer yaratmayı sürdürecek

Tüm bu başarıları elde ederken her zaman olduğu gibi Ar-Ge çalışmalarına da hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizen Tanverdi, “Bizim için başarının en büyük göstergesi, çevremize ve insanlarımıza yapılan yatırımdır. Bu doğrultuda 2011 yılında da atık yönetimi gibi önemli çalışmalarımızla çevremiz için katma değer yaratacağız ve sürdürülebilir kalkınma sınırları içerisinde faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Öte yandan çalışanlarımız ve iş ortaklarımız için düzenlediğimiz çevre, kalite, iş sağlığı ve güvenliği ve mesleki-teknik alanlarda eğitimlerimizi sürdürerek hep birlikte gelişip büyüyeceğiz” diye konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  EKONOMI

2637 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
20  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,80 saniye.