Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Atakent ESWT tedavisine başladı

Atakent ESWT tedavisine başladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.03.2011 - 11:46:17 


Op. Dr. Şenol Özay, vücut dışından uygulanan şok dalga tedavisi olarak adlandırılan ESWT tedavisi yönteminin Özel Atakent Hastanesinde başladığını bildirdi.

 
 
 
“Sağlığınızın Gülen Yüzü” sloganıyla siz değerli Yalovalılara sağlık hizmeti sunma alanında her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren Özel Atakent Hastanesi, ESWT tedavisine başladı.

 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Şenol Özay, ESWT Extracorporeal Shock Wave Therapy ; beden dışı şok dalga tedavisi, kısaca ''şok dalga tedavisi'' olduğunu belirterek hasta ve hasta yakınlarını aydınlatma açısından şöyle bir açıklamada bulundu:

 

“Oluşturulan güçlü ses dalgalarının elipsoid şeklindeki çelik başlıklı bir apilatör vasıtasıyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasına dayanan yeni bir "non-invazif"(girişimsel müdahale gerektirmeyen) tedavi şeklidir. Çalışma prensibi, vücut dışında üretilen akımların dokuda ses dalgaları şeklinde yayılması esasına dayanır. Hastaya ameliyatsız, kortizonsuz çağdaş tedavi olanağı sunar.

 

Hangi rahatsızlıklarda ESWT kullanılır?

Söz konusu ses dalgalarıyla uygulanan tedavi, tenisçi/golfçü dirseği, topuk dikeni, omuz ağrıları, psödoartrozlar (kaynamayan kırıklar) gibi ortopedik hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

 

Tenisçi ve golfçü dirseği

Aşırı kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan dirsek ağrısı şikayetlerinde.

 

Kalsifiye omuz ağrısı

Omuz eklemine yakın tendonlarda, kalsiyum depozitlerinin, eklem içinde oluşturdukları enflamasyonun neden olduğu omuz ağrılarında.

 

Topuk dikeni

Aşırı zorlanmaya bağlı olarak ayak topuk kemiğinin altında zamanla yırtıklar ve zedelenmeler oluşur. Daha sonra oluşan doku iltihabı ve sertleşmesi, yerini kemiksi bir olguya bırakır. Üzerine bastıkça ağrı hissedilir. Özellikle profesyonel sporcuların bağ ve adele zedelenmelerinde çok geniş ve etkili kullanımı alanı vardır. İmpigment sendromları, tendinitislerde, achilodyni’lerde kullanılabilmektedir.

 

ESWT tedavi süresi nedir, kaç seans ulgulanır?

Sert ve yumuşak doku uygulamalarına göre ortalama 3 ila 5 seans uygulanır.

 

hasar gören tendon ve dokuların rejenerasyonunu sağlayarak uygulama bölgesinde organ kanlanması artar.Angiogenez (dokuların yenilenmesi)'i sağlayan eNOS, VEGF, PCNA faktörleri uygulama alanında artarır. Neovaskülüzasyon yani, yeni damar oluşumu meydana gelir. Geçici değil, kalıcı bir tedavi sağlar."

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 10 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

4642 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.